• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İçel 19 °C

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi iki başarıya birden imza attı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi iki başarıya birden imza attı
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi iki başarıya birden imza attı. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Türkiye’de henüz 4 kurumun alabildiği Uzmanlık Eğitimi Ulusal Akreditasyon Belgesi’nin Tıp Fakültesi için gurur verici olduğunu söyledi.

Haber MerkeziMersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi iki başarıya birden imza attı. Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, Türkiye’de 4 kurumun alabildiği ‘Uzmanlık Eğitimi Ulusal Akreditasyon Belgesi’ almaya hak kazanırken, El Cerrahisi Bilim Dalı da Avrupa El Cerrahisi Dernekleri Federasyonu tarafından El Travma Merkezi olarak akredite edildi.

MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi (TOTEK) tarafından 9 Ekim 2015 tarihinde yapılan kurum ziyareti ve değerlendirme sonucunda, ‘Uzmanlık Eğitimi Ulusal Akreditasyon Belgesi’ almaya hak kazandı.

Uzmanlık Eğitimi Ulusal Akreditasyon Belgesi, ortopedi ve travmatoloji kliniğinde verilen travma, el cerrahisi, omurga cerrahisi, spor yaralanmaları, tümör, çocuk ortopedisi ve artroplasti eğitimlerinin kalite ölçütlerini karşıladığını gösteren bir belge özelliği taşıyor.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, bu iki başarı üzerine Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim elemanlarını ziyaret etti. Çamsarı, Türkiye’de henüz 4 kurumun alabildiği Uzmanlık Eğitimi Ulusal Akreditasyon Belgesi’nin Tıp Fakültesi için gurur verici olduğunu söyledi.

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Fehmi Volkan Öztuna ise sağlık sisteminde verilen eğitimin niteliğinin, hizmetin niteliğini belirleyen en önemli faktörlerden biri olduğunu ifade etti. Tıpta uzmanlık eğitiminde niteliğin artırılmasına yönelik kullanılabilecek geri bildirim mekanizmalarından birisinin eğitim kurumlarının ziyareti olduğunu dile getiren Prof. Dr. Öztuna, “Bu ziyaretler ile kurumun eğitim alt yapısı ve programı incelenerek, TOTEK tarafından belirlenmiş standart ölçütlerin karşılanıp karşılanmadığı değerlendirilir. Koşulları sağlayan kliniklerde verilen uzmanlık eğitimi akredite edilir, nitelik güvencesi sağlanmış olur ve prestiji son derece yüksektir” dedi.

Öte yandan, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın bünyesindeki El Cerrahisi Bilim Dalı, Avrupa El Cerrahisi Dernekleri Federasyonu (FESSH) El Travmaları Komitesi (HTC) tarafından El Travma Merkezi olarak akredite edildi. Böylece Tıp Fakültesi, 2015-2016 yılları arasında Türkiye’de El Travma Merkezi olarak onaylanan 6 klinikten biri oldu ve verilen hizmet kalitesi Avrupa Derneği tarafından belgelendi.

Bu haber toplam 2975 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862