• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 22 °C

Mersin'de alternatif ürün yer fıstığı sevindirdi

Mersin'de alternatif ürün yer fıstığı sevindirdi
Silifke'de bin 800 dönümlük alana ekilen alternatif ürün yer fıstığının hasadına başlandı. Yer fıstığının rekoltesi ve fiyatı üreticileri memnun etti.

Haber Merkezi - Mersin'in Silifke İlçesi'nde alternatif ürün olarak ekilen ve hasadına başlanan yer fıstığının kilogramının 6 liraya kadar alıcı bulması üreticiyi sevindirdi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can yaptığı açıklamada, yaş meyve ve sebze üretiminde Türkiye 'de önemli bir yeri olan ilçede son yıllarda yer fıstığı ekiminin de yapıldığını ifade etti.

Bin 800 dönümlük alanda hasadına başlanan üründen bu yıl yaklaşık 500 ton hasat beklediklerini anlatan Can, yaş yer fıstığının, kalitesine göre kilogramının 6 liraya kadar alıcı bulduğunu, bazı üreticilerin ise daha fazla kar elde etmek için kurutarak satmayı tercih ettiğini söyledi.

Yörenin iklimi ve toprak yapısının yer fıstığını yetiştirmeye elverişli olması nedeniyle ürünün bakımının ve hasadının kolay yapıldığını anlatan Can, "Yer fıstığı içerdiği protein, karbonhidrat, yağ ve minerallerle önemli bir besin kaynağıdır. Yer fıstığı, bu yıl hem ürün verimi açısından hem de kilo başına fiyatı ile üreticisini sevindiriyor. Umuyoruz ki şimdiki fiyatlar sezon sonuna kadar düşmez ve üreticimiz ürününden kazanır" diye konuştu. 

Yer fıstığı işleme tesisi sahibi Mustafa Yıldırım da çiftçilerden aldıkları ürünleri tesislerde kalitesine göre işlediklerini dile getirdi.

Yıldırım, işledikleri bu fıstıkları talebe göre Türkiye'nin çeşitli illerine gönderdiklerini kaydetti.

Kaynak: Radikal

Bu haber toplam 1692 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862