• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İçel 23 °C

Mersin'de bayram coşkusu

Mersin'de bayram coşkusu
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Bayram Namazı sonrası Mersin Halkı'yla bayramlaşmasının ardından güvenlik güçleri mensupları ve kamu görevlileri ile bayramlaştı. Bayramlaşmaya Mersin il protokolü de eşlik etti.

Haber Merkezi - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, bayramlaşma programları çerçevesinde Mersin'de görev yapan güvenlik güçleriyle bayramlaştı.

Vali Çakacak’a bayramlaşma ziyaretlerinde Mersin Milletvekilleri Ali Öz ve Baki Şimşek, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve il protokol üyeleri de eşlik etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda Bayramlaşma

Vali Çakacak ilk olarak Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nı ziyaret etti. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan tarafından karşılanan Vali Çakacak, tören mangasını selamladıktan sonra askeri personel ve aileleri ile er ve erbaşlarla bayramlaştı.

Vali Çakacak daha sonra vatani hizmetini yapmakta olan askerlerle yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nda Bayramlaşma

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ziyaretinin ardından Mersin İl Jandarma Komutanlığı’na geçen Vali Özdemir Çakacak, burada da askeri personel ile er ve erbaşlarla bayramlaştı.

Mersin İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Kemal Timuroğlu tarafından karşılanan Vali Çakacak, Komutanlık bahçesinde hazır bulunan askeri personel ile er ve erbaşların tek tek bayramını kutladı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Personeli İle Bayramlaşma

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ziyaretinin ardından Mersin İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile bayramlaşmak için Polisevi’ne geçen Vali Özdemir Çakacak, burada Mersin İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ tarafından karşılandı. Vali Çakacak, burada Emniyet Müdürlüğü personeli ve aileleri ile tek tek bayramlaştı.

Vali Çakacak güvenlik güçlerini ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Bayramların kardeşliğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiği müstesna günler olduğunu ifade eden Vali Çakacak, şöyle konuştu: “Bayramlarda hem inancımızın gereğini yerine getiririz hem de kültürümüzün bize verdiği hasletleri yaşar ve çocuklarımıza da bunları öğreterek gelecek kuşaklara bu güzellikleri taşıma gayreti içerisinde oluruz.

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör olayları neticesinde bayramı ne yazık ki buruk kutluyoruz. Bu nedenle, bayramların beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesine, var olan dostluklarımızın gelişmesine ve aramızdaki muhabbetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, hep birlikte nice bayramlara sağlıkla ve huzurla erişmeyi diliyorum.” 

Vali Çakacak, kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaştı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kurban Bayramı münasebetiyle Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda düzenlenen törende kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşma töreninde Vali Çakacak’ın yanı sıra,  Mersin Milletvekilleri Ali Öz, Baki Şimşek ve Hüseyin Çamak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mülki ve askeri erkan, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile basın mensupları da hazır bulundu.

Şeref Salonu girişinde misafirlerini karşılayan ve tek tek bayramlaşan Vali Çakacak, burada yaptığı konuşmada “Bayramlar bizim için kardeşliktir, dostluktur, barıştır, büyüğe saygıdır, küçüğe sevgidir ve sahip olduklarımızı paylaşmaktır” dedi.

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle bayramı buruk kutladıklarını ifade eden Vali Çakacak, “Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi içerden ve dışarıdan bozmak isteyen hainlere karşı geçmişte olduğu gibi bugün de ve gelecekte de Milletçe bir ve bütün olarak kenetlenerek emellerine ulaşamayacaklarını en güçlü şekilde göstermeye devam edeceğiz. Devletimizin bekası ve Milletimizin birliği uğruna ne yazık ki şehitler veriyoruz.

Dün, arife günü önce şehitliğimizi ziyaret ederek, onlara dualar okuduk. Çünkü onlar bizim manevi büyüklerimiz. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum” diye konuştu.  

“Bu Cennet Vatan birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerine kurulmuştur”

“Bu cennet vatan birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerine kurulmuştur” diyen Vali Özdemir Çakacak konuşmasına şöyle devam etti: “Osmanlı Devleti üç kıtada hüküm sürmüş ve Atalarımız gittikleri yerlere barış, huzur ve adalet götürmüşlerdir. Gün gelmiş topraklarımızı birer birer kaybetmişiz ve elimizde sadece Anadolu kalmış. Ama Anadolu’yu bile bize çok görmeye kalkışmışlar. Tüm bunlara rağmen bu Yüce Millet en zor şartlarda dahi tüm dünyaya vatanını korumak adına neler yapabileceğini göstermiştir.

Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda binlerce şehit vermişiz. Çanakkale’yi görmek aslında Milletimizin birliğini ve bütünlüğünü görmek demektir. Orada ülkemizin 81 vilayetinden kahramanları görürüz. Bu Milletin beraberliği için toprağa düşmüş askerlerimizi kucak kucağa görürüz. Bu nedenle, Çanakkale’ye bakıldığında bu Millet’in kardeşliğinin asla ve asla bozulamayacağı çok net bir biçimde görülmektedir.”  
 
Konuşmasının devamında bayramlarda yaşanan güzel hasletlerin bayramlar haricinde de sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Vali Çakacak, toplumsal huzura ve barışa en büyük katkının ancak bu şekilde yapılacağını işaret etti.

Konuşmasının sonunda tüm İslam dünyasının bayramını kutlayan Vali Çakacak, Kurban Bayramı’nın dostluğun, kardeşliğin ve insanlar arasındaki muhabbetin pekiştirilmesine vesile olması temennisinde bulundu. 

dsc_3657.jpg

dsc_3787.jpg

dsc_3797.jpg

dsc_3829.jpg

dsc_3864.jpg

dsc_3931.jpg

dsc_3941.jpg

dsc_3954.jpg

dsc_3972.jpg

dsc_4002-001.jpg

dsc_4006.jpg

dsc_4017.jpg

dsc_4041.jpg

dsc_4058.jpg

dsc_4070.jpg

Bu haber toplam 2304 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862