• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 21 °C

Mersin'de hedef, kış turizmi

Mersin'de hedef, kış turizmi
Ortadoğu’daki çatışma ortamının sürmesi ve ardından Rusya’dan gelen turistin azalması ile sekteye uğrayan Mersin turizmi, çıkışı kış turizminde arıyor.

Haber MerkeziÇukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, 2015 yılının turizm açısından büyük kayıplar yaşanılan bir yıl olarak kayıtlara geçildiğini söyledi.

Turizmde kaybın 10 milyar doları aşacağını söyleyen Demir, “Türkiye ilk defa turizm sezonunu eksi ile kapatıyor” dedi.

TURİZMDE BEKLENEN ÇIKIŞI YAPAMADIK

Ortadoğu’daki karışıklık, dünyadaki ekonomik kriz ve Rusya-Ukrayna geriliminin 2014’ten sonra Türkiye turizmini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Demir, bu olumsuzlukların yansımalarını 2015’te fazlasıyla gördüklerini söyledi.

Bu kayıptan Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin de etkilendiğine dikkat çeken Demir, “Maalesef turizmcilerimiz 2015’ten umduğunu bulamadı. Turizm sezonunu büyük kayıplarla atlattık. Yaşanan olumsuzluklar sebebiyle bölgeye  turist çekmekte zorlandık. Bu da hem sektörü hem de sektördeki yatırımcıya ağır faturalar çıkardı” dedi.

ŞİMDİ HEDEF KIŞ TURİZMİ

Artık hedeflerinin kış turizmi olduğuna da dikkat çeken Demir, “Mersin’in ve Çukurova’nın kış turizminde bir adım daha öteye gidebilmesi için elimizdeki kaynakların iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Elbette ki Bölgemiz yaz turizmine daha yatkın. Ancak, özellikle dağlık bölgelerdeki tesislerimizin iyi tanıtılması ve yatırımların çoğalması ile kış turizminde de Çukurova ve Mersin önemli turizm bölgeleri arasında yer alacaktır.

Bu bağlamda bölgedeki kış turizmini harekete geçirebilecek devlet teşvikleri gerekiyor. Yatırımcı kendisine sağlanan teşvik ile bölgede kış turizminin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sunacaktır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1569 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862