• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İçel 23 °C

Mersin'de sorunları en az hisseden ilçe Yenişehir

Mersin'de sorunları en az hisseden ilçe Yenişehir
Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Yenişehir'de 8 bin Suriyeli olduğunu belirterek Yenişehir'in sorunları en az hisseden ilçelerden biri olduğunu bildirdi.

Haber Merkezi - Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Suriyeli mültecilerin çözümü Türkiye’de aranacağına, Suriye’ye barış götürülmesi gerektiğini belirterek, “ ‘Orada sorun yaratacağız da bu gelenler daha da gelirse burada nasıl barındıracağız?’ Bu, çirkin bir planın hala da devam edeceği anlamına gelir. Bu işi yalnız Türkiye’ye yıkmamalı, tüm dünya ülkeleri elini taşın altına koymalı” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Genç, ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin’e gelen Suriyeli sığınmacılar konusunda açıklama yaptı.

Suriyeli sorununun Mersin’de en az hissedildiği ilçenin Yenişehir olduğunu dile getiren Genç, Türkiye ve dünya ülkelerinin Suriye politikalarını da değerlendirdi.

“YENİŞEHİR’DE 8 BİN SURİYELİ KONUŞLANDI”

Yenişehir ilçesinde yaşayan Suriyelilerin sayısını net olarak bilmediklerini ifade eden Genç, ancak belediyenin aşevinde daha önce yaklaşık bin 200 Suriyeliye yemek verirken, bugün bu sayının 500-600 civarına düştüğünü söyledi.

“Yetkililerden öğrendiğimiz, 8 bin Suriyelinin Yenişehir’de konuşlandığı şeklindedir” diyen Genç, “Bizim Aşevimiz var ve sürekli olarak sıcak yemek veriyor. Biz ortalama 450-500 vatandaşımıza yemek verirken, yoksul Suriyelilerden de bin 200 kadarına sıcak yemek veriyorduk. Bir ara bu sayı 800’e kadar düştü, bugünlerde biraz daha düştüğünü görevli arkadaşlar söylediler.

Suriyeliler biraz çekiliyorlar. Avrupa’ya gitmeye çalışıyorlar, İstanbul’a intikal edip, oradan Avrupa’ya geçmek istiyorlar. Belki bunun da etkisiyle Aşevimizde görevli arkadaşlarımız, buradan yemek alan Suriyeli sayısının son günlerde 600 civarında olduğunu, zaman zaman 500’e kadar düştüğünü söylüyorlar” diye konuştu.

“YENİŞEHİR SORUNLARI EN AZ HİSSEDEN İLÇELERİMİZDEN BİRİ”

Yapılan araştırmalarda, zengin Suriyelilerin Yenişehir ilçesini tercih ettikleri sonucunun çıkmasını da değerlendiren Başkan Genç, Türk vatandaşlar gibi varlıklı Suriyelilerin de gerçekten Yenişehir’i tercih ettiklerini vurguladı.

Genç, “Biz onlardan hiçbir olumsuzluk hissetmiyoruz. Onlar herhangi bir Türk vatandaşı gibi hareket edebiliyorlar, sorun yaratmıyorlar. Ama diğer tarafta aşı, işi, ekmeği olmayan Suriyeliler sorun yaratıyor. Biz de o duruma hiçbir zaman düşmeyelim, düşsek, yabancı bir ülkede mülteci olsak, herhalde hayata tutunmak için aynı şeyleri yaparız. Yani aç kalmış, ölümle, açlıkla burun buruna gelmiş insan her şeyi yapar, her şeyi göze alır.

Yenişehir bunu en az hisseden ilçelerimizden biridir. Biz fazla hissetmedik ve bizden talep edilen yemek ve diğer ihtiyaçları da çok rahat karşıladık belediye olarak. Tek sıkıntımız, yoksul Suriyelilerin çöpleri çok fazla dağıtmaları” ifadelerini kullandı.

“ÇİRKİN BİR PLANIN HALA DEVAM EDECEĞİ ANLAŞILIYOR”

Suriyeli sığınmacılar sorununda çözümün sadece Türkiye’ye yıkılmaması gerektiğinin altını çizen Genç, Suriye’ye barış götürülmesi gerekirken, çirkin bir planın hala devam edeceğinin anlaşıldığını kaydederek, şunları söyledi: “Suriyeli mültecilerin çözümünü Türkiye’de arayacağına, Suriye’ye barış getirmeli, tüm dünya devletleri bunun için uğraşmalı. Başta orada Orta Doğu planı yapıp, orayı parçalamak isteyenlerin oraya barış getirip bu işi çözmeleri ve Suriyelilerin tekrar vatanlarına dönmeleri, yapılması gereken bu olmalı. Yoksa Suriyeli sığınmacılar Türkiye’de nasıl konuşlandırılır, nasıl barınır, Avrupa’da nasıl? ‘Orada sorun yaratacağız da bu gelenler daha da gelirse burada nasıl barındıracağız.’ Bu, gerçekten çirkin bir planın hala da devam edeceği anlamına gelir.

Çok tehlikeli, çok kötü bir şey bu. Bu işi yalnız Türkiye’ye yıkmamalı, tüm Avrupa ülkeleri, tüm dünya ülkeleri elini taşın altına koymalı. Bunların, ‘Biz orada oyun oynarız, çıkarımızı sağlarız, bu savaşların sonunda istediğimizi elde ederiz ama bu işin yükünü Türkiye çeksin’ şeklindeki yaklaşımını, Türkiye’nin yetkilileri herhalde kabul etmeyeceklerdir.”

CHP’li bir belediye başkanı olarak, sorunun çözümünü CHP’nin gerçekleştireceği mesajını da veren Genç, sözlerini, “Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanıyım ben. CHP’nin bu konuda çok tutarlı, doğru politikaları vardır. Umarım 1 Kasım seçiminde CHP iktidar olur, dış politikamız tamamen değişir, Türkiye de bu sorunları çok rahatlıkla atlatır. Tek dileğimiz budur” diyerek tamamladı.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862