• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 26 °C

Mersinli gazetecilerden orman gezisi

Mersinli gazetecilerden orman gezisi
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün ormancılık faaliyetleri, bir günlük düzenlenen gezi programı ile basın mensuplarına anlatıldı. Mersin’de basın mensupları orman çalışmalarını yerinde gördü.

Haber Merkezi - Mersin’ deki ulusal ve yerel basına yönelik düzenlenen gezi programı ile Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen orman yetiştirme ve bakım çalışmaları yerinde gösterildi. Görsel ve yazılı basın olmak üzere yaklaşık 12 basın mensubunun katılımı ile gerçekleştirilen gezi programında, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Çamalan-Gülek Orman İşletme Şeflikleri’nde orman bakımı, seyreltme, gençleştirme, çimlenme ve ağaçlandırma gibi ormancılık faaliyetlerinin yerinde görülmesi ve gezilmesi amacıyla basın mensuplarına yönelik bir gezi düzenledi. 

Geziye, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Mersin Fidanlık Müdürü Mehmet Can Yüksel, Silvikültür Şube Müdürü Hasan Bucaköz, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammed Aslanhan katıldı.

Basın mensuplarıyla Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Çamalan ve Gülek Orman İşletme Şeflikleri çalışmaları ile Tarsus Orman Fidanlık Şefliği’nce yapılan çalışmalar paylaşıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Silvikültür Şube Müdürü Hasan Bucaköz, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammed Aslanhan ve Fidanlık Müdürü M. Can Yüksel’in eşlik ettiği programda sırasıyla, gençleştirme çalışmaları, bakım çalışmaları ve fidanlık çalışmalarından örnekler gezildi ve yapılan bu çalışmaların nasıl gerçekleştirildiği tek tek anlatıldı.

Bölge Müdürü Abit Baca, birçok noktada yaptığı açıklamalar ile özellikle toplum nezdinde var olan ve ormancılık camiasını üzen “Ormancılar sadece  ağaçları kesiyorlar ve kesilenlerin yerine yenileri gelmiyor” anlayışını ortadan kaldırmak, hatta kesilenden çok, yeni tesis edilen orman olduğuna dikkat çekti.
Silvikültür faaliyetleri olmazsa olmazlarımızdandır

Her yıl silvikültür faaliyetlerini (Orman Yetiştirme ve Bakımı) aksatmadan devam ettirdiklerini anlatan Orman Bölge Müdürü Abit Baca, orman varlığının sürdürülebilir olması açısından silvikültür faaliyetlerin yapılması gerektiğini söyledi. 

Baca, “Silvikültür faaliyetler, orman varlığımızın devamı ve sürdürülebilinir olması açısından olmazsa olmazlarımızdandır. İl bazında % 54’ü orman olan Mersin’de her yıl yapılan ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları neticesinde 25.294,0 hektar ormansız alan ağaçlandırılarak orman varlığımız 865.640,0 hektara çıkarılmış ve orman alanlarımızda % 3.1’lik bir artış sağlanmıştır.

2014 yılı içerisinde, 6512,0 hektar ağaçlandırma  ve rehabilitasyon, 1014,0 hektar tabi tensil yapılmıştır. Yapılan bu çalışmalara ek olarak ormanlarımızda 7383,0 hektar gençlik bakımı,11.900,0 hektar kültür bakımı ve 12.974,0 hektar alanda ise, sıklık bakımı çalışmaları yapılmıştır.

Sürdürebilinir ormancılık anlayışı doğrultusunda bugün için gençleştirme ve bakım çalışmaları, faaliyetlerimizin ana eksenini oluşturmaktadır. Yaşlanmış ve artımı durmuş ormanlarımızda her yıl planlar doğrultusunda gençleştirme çalışmaları yapılmakta ve geçmiş yıllarda gençleştirilmesi yapılmış ormanlarımızda da optimal faydayı sağlamak adına bakım, çalışmaları yapmaktayız. 

Genç ormanlarımızda yapılan bakım çalışmaları; gençlik bakımı (fidanlarda yapılan), sıklık bakımı(Genç Ormanlarda) ve aralama bakımları şeklindedir. Bölge Müdürlüğü olarak yapılan bu çalışmalarla, ormanlarımızın kalitesini, sağlığını ve verimliliğini arttırmakla birlikte bakımlarda elde edilen emvallerle de ülke ekonomisine de hatırı sayılır bir katkı sağlamış oluyoruz.

Zamanında yapılmayan bakım, orman varlığımız ve ülke ekonomimiz için büyük kayıplara neden olmaktadır. Genç ormanlarda yapılan bakım, geleceğimizin yatırımı çocuklarımıza yapılan faaliyetler gibidir. Genç ormanlara yapılan her bakım ve iyileştirme çalışması, gelecek nesillere yapılan bir yatırımdır. Bu bilinç ve gayretle her yıl çalışmalarımıza daha da fazla hız veriyoruz.”dedi.

"Geçen yılı ikiye katlayacağız"

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, 2015 yılında da işe alınan TYP işçileri ve köylülerin gayretleri ile ağaçlandırma ve orman bakımı konusunda geçen yılı ikiye katlamayı hedef olarak belirledi.
Geziye katılan basın mensuplarına, tanıtıcı kitap, broşür ve odun dışı orman ürünleri içeren örnekler verildi.

6-001.jpg

1-005.jpg

ana.jpg

9.jpg

ormangez7555.jpg

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR HALKI ÇED TOPLANTISINI YAPTIRMADI04 Nisan 2019 Perşembe 14:15
  • MESKİ'YE SESİMİZİ DUYURDUK02 Nisan 2019 Salı 12:12
  • ANAMUR SAHİLLERİ?23 Mart 2019 Cumartesi 11:25
  • MERMER OCAĞINA HAYIR16 Mart 2019 Cumartesi 13:07
  • ÇİM NASIL BİÇİLİR?11 Mart 2019 Pazartesi 12:06
  • MUZ MU? MERMER TOZU MU?11 Mart 2019 Pazartesi 11:54
  • MALAKLAR MAHALLESİNDE YANGIN25 Eylül 2017 Pazartesi 14:42
  • ANAMUR ZİRAAT ODASI BAŞKANIN'DAN AÇIKLAMA21 Eylül 2017 Perşembe 11:42
  • SULTAN ÇAYIN'DA ŞÜPHELİ BALIK ÖLÜMLERİ19 Eylül 2017 Salı 09:54
  • BİR YANGIN HABERİ'DE ÖREN MAHALLESİNDEN18 Temmuz 2017 Salı 17:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862