• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 19 °C

Mersinli Milli Atlet Burcu Yüksel, Türk bayrağı sevgisiyle motive oluyor

Mersinli Milli Atlet Burcu Yüksel, Türk bayrağı sevgisiyle motive oluyor
Geçen ay İstanbul'da yapılan 21. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar yüksek atlamada altın madalya alan milli atlet Burcu Yüksel, Rio Olimpiyatları'nda final mücadelesi hedefine ulaşmak için sıkı şekilde çalışıyor.

Haber Merkezi - Geçen ay İstanbul'da düzenlenen 21. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar yüksek atlamada altın madalya alan milli atlet Burcu Yüksel, Rio Olimpiyatları'na gidip final mücadelesi vererek Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için Mersin'de sabah akşam antrenman yapıyor. 

Olimpiyatlar öncesinde katılacağı turnuvalarda barajı geçecek sonuçlar alarak Rio'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek isteyen Burcu, yaptığı açıklamada, Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nın hedefleri arasında yer aldığını ve orada iyi bir derece elde ettiği için mutlu olduğunu belirtti.

Şampiyonada altın madalya alarak hedefine adım adım yaklaştığını ifade eden milli sporcu, Rio Olimpiyatları'na hazırlık sürecinde de çeşitli uluslararası yarışlarda mücadele edeceğini kaydetti. 

Her sporcunun hayalinin olimpiyatlar olduğunu aktaran Burcu Yüksel, şöyle devam etti:  “Çok şükür ben bir tane olimpiyat gördüm. Rio Olimpiyatları'nda da yarışıp ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Benim için Londra Olimpiyatları'ndan sonra Rio hazırlıkları başlamıştı. 4 yıllık çalışmam da bu doğrultuda devam etti. Hayalim olan olimpiyatlarda tekrardan finalde yarışmak istiyorum. Belli bir programla disiplin ve düzen içinde çalışıyoruz. Bizim için yağmur, rüzgar, kış fark etmiyor. Biz mesleğimize gönülden bağlıyız."

- "Bayrak inancı ve duygusu çok farklıdır"

Burcu Yüksel, hedefleri doğrultusunda bazı fedakarlıklarda bulunduğunu ifade ederek, başarıya ulaşmak için yoğun çaba sarf ettiğini anlattı.

Hazırlık aşamasının gayet iyi gittiğini dile getiren milli atlet, "Tek amacımız var vatanımız, milletimiz ve bayrağımızı en güzel şekilde temsil edebilmek. Bunun için çalışıyoruz. Bayrak inancı ve duygusu çok farklıdır. Göğsümde bayrağımızı taşımak çok ayrı bir duygu. Bu en iyi şekilde temsil edip var olabilmek için çalışıyoruz" diye konuştu. 

Kış sezonunu kapattığını ve yaz sezonuna hazırlandığını anlatan Burcu, hem kulübü ENKA Spor'da hem de özel yarışlara katılarak Rio Olimpiyatları'na en iyi şekilde hazırlanmak istediğini sözlerine ekledi.

Antrenör Cahit Yüksel ise Rio Olimpiyatları çalışmalarına 4 yıl önceden başladıklarını ve baraja girmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. 

Ankara'da yaşanan terör saldırısının herkesi üzdüğünü ifade eden Yüksel, şunları kaydetti: "Üzgünlüğümüz bir anlamda bize şöyle bir şey dememizi de gerektiyor; Bu ülke için bizim de bir şeyler yapmamız gerekir. İnsanlar orada canlarını verdiler. O duygu içindeyken biz sabah antrenmana geldiğimizde farklı duygular yaşıyoruz. Demoralize olmamak durumdayız. Rio'da bayrağı dalgalandırdığımız zaman hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, şehit olanların ruhunu da yad etmiş olacağız. Bu duygular içinde tek hedef Rio Olimpiyatları. İnşallah bayrağımızı dalgalandıracağız."

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1866 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862