• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İçel 28 °C

MEÜ Tıp Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

MEÜ Tıp Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu
MEÜ Tıp Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İlvan, Tıp Fakültesi olarak bugüne kadar 772 mezun verdiklerini ifade ederek, mezun olan 159 öğrenciye başarılar diledi.

Haber Merkezi - Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi 2014-2015 eğitim öğretim yılı mezunları için Çiftlikköy Kampüsü Amfi Tiyatro'da yemin töreni düzenlendi. 

Törene, Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İlvan, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Tıp Fakültesi bölümünü birincilikle bitiren Ece Kılınç yaptığı konuşmada, uzun ve zorlu eğitim sürecini başarıyla tamamladıklarını belirterek, "Öğrenimimiz boyunca başta hocalarımızdan, asistanlarımızdan meslek hayatımızda bizlere yardımcı olmasını ümit ettiğimiz pek çok bilgi edindik. Becerilerimizi geliştirmeye çalıştık. Pek çok ders gördük ve sınava tabi tutulduk. Neredeyse boyumuza çıkan notları kısa süre içerisinde tekrar ettik. Ama gerçek sınav bizler için bundan sonraki süreç. Hasta ile karşı karşıya kaldığımız zaman vereceğiz kararlar ve bunların getireceği sonuçlar. Hocalarımızın da dediği gibi, hekimlik bir usta-çırak ilişkisidir" dedi.

Ailelerin zor süren eğitim maratonundaki fedakarlıklarından bahseden Rektör Çamsarı ise "Bilinmelidir ki, ailelerimizin evlatları en şerefli en kutsal mesleklerden birine sahip oldular. Her zaman olduğu gibi onlarla bundan sonra da gurur duyabilirsiniz" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı İlvan da Tıp Fakültesi olarak bugüne kadar 772 mezun verdiklerini ifade ederek, mezun olan 159 öğrenciye başarılar diledi.

Konuşmaların ardından mezunlara Hipokrat Yemini ettirilirken, dönem birincisi Ece Kılınç tarafından da yaş kütüğüne plaket çakıldı. Tören, mezunlara mezuniyet belgeleri ve ödüllerinin verilmesiyle sona ererken, dereceye giren mezunların belgeleri ve ödülleri Vali Vekili Göçer ve Rektör Çamsarı tarafından verildi. Mezunların ve ailelerin coşkusuna sahne olan yemin töreni sonrası, 159 genç hekim mesleklerine fiilen başlamış oldu.

Kaynak: Habertürk

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862