• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İçel 17 °C

MİLLETİN SESİ, SES GETİRDİ...

MİLLETİN SESİ, SES GETİRDİ...
CHP Acil seçim çağrısı ile meydanlara indi.

Hayat pahalılığının her gün arttığı, yabancı paraların ve buna bağlı olarak da akaryakıttan ulaşıma, iğneden ipliğe gelen zamlar altında bunalan vatandaşların dertlerine derman olmak üzere CHP acil seçim çağrısı ile ilk mitingini Mersin'de düzenledi. Düzenlenen mitinge milletvekillleri, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları ve onbinlerce insan katıldı.Miting alanının 40 bin kişilik olduğu belirtildi ve neredeyse tamamının dolduğu gözlemlendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu kürsüye gelip,  "Türkiye'yi bu ayıptan çekip çıkaracağım. Bundan emin olmanızı istiyorum. Umutsuzluğa yer yok, bütün sorunları çözeceğiz" diye başladı.

'Tayyip istifa' sloganlarına "Onun istifa etmesine gerek yok, onu göndereceğiz zaten" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, dün enflasyon verilerinin açıklanması sonrası bilgi almak için gittiği Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) ana muhalefet partisi olarak alınmadıklarını hatırlattı.

Vatandaşlara "Burayı iyi dinleyin yuh çekmeyin dinleyin sadece beni. Enflasyon açıkladılar ya Allah aşkına şu noktaya geldim. Ya bunlar devletin memuru mu sarayın memuru mu? Sizin eşiniz çoluk çocuğunuz alışveriş yapmıyor mu, elektrik, su, doğalgaz faturasına bakmıyor mu, ekmek alırken görmüyor mu bunlar? Talimat gelmiş indireceksiniz" diye seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:"Neden gittim? TÜİK'in rakamları üzerinden emeklinin, asgari ücretin memurun aylığını belirliyorlar, yani milyonlarla vatandaşın aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar. Bir de üniversite hocalarımız var onlar yüzde 9 belirledi. Farka bakın Allah aşkına. Onlar yıllık yüzde 21, hocalar diyor ki yüz 58. Hangisi doğru! Eli kalem tutanlar aklı başında olanlar bir yerden talimat almayanlar doğru rakamları söylüyorlar.

TÜRKİYE'Yİ KURTARACAĞIZ

Mersinlilerin huzurunda söz veriyorum Türkiye'yi her türlü vesayetten kurtaracağım. Saray'ın vesayetinden de Türkiye'yi kurtaracağız. Dostlarımızla birlikte kurtaracağız.

Az önce çiftçi iki annemiz konuştu. Dertlerini anlattılar. Limonun dalda kaldığını, satılmadığını söylediler. Bir çiftçi niye zarar eder? Alın teri döken bir insan niye zarar eder? Bu ülkenin bereketli toprakları var, bereketli havamız var, imkanlarımız var. Çalışkan insanlarımız var. Neden kendi çiftçimizi değil de dışarıdan nohutu, buğdayı, mercimeği, fasulyeyi neden getiririz? Gümrük vergisini neden sıfırlarız? Herkesin kazanması için beraber gideceğiz sandığa ve bir dikta yönetimini sandıkta al aşağı edeceğiz. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor Türkiye'de.

ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ

Esnaf kardeşimiz de konuştu. Aynı şeyi esnaflar içinde yapacağız. Bankalardan ya da kooperatiflerden alınan kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. 'Faizlere karşıyım' diyor ya bunların faizini niye silmiyorsun? Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Esnaf Bakanlığı kurmaktır. Halk Bankası'nı gerçekten bir esnaf bankası yapacağız.

YURT SORUNUNU ÇÖZEMEDİLER

20 yıldır iktidardalar yurt sorununu çözemediler, umut meydanından bütün Türkiye'ye bütün gençlere sesleniyorum bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğim. Atama bekleyen öğretmenler engelliler kadro açığı olan sağlık çalışanları EYT'liler hiç meraklanmayın. Bu kardeşiniz kendisini halka vakfetmesini bilen ir kardeşinizdir. Parayla pulla bizim işimiz yok. Bizim işimiz vatandaşın huzuru, vatandaşın sofradaki bereketi. Bunu birlikte yapacağız ve bütün dünya bunu görecek.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HEMEN YÜRÜRLÜĞE KONULACAK

Her gün kadına şiddet olayıyla karşılaşıyoruz. 21. yüzyıldayız. Olur mu Allah aşkına. Cinayet işliyor. Hapse giriyor. Güzel bir kravat takıyor. Hakime saygılı. İyi hal indirimi alıyor. Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Bu düzeni değiştireceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni 1 hafta içinde tekrar yürürlüğe koyacağız.

GENÇLER BANA GÜVENİN

Demokrat amcanız olarak söylüyorum. Gençler, sizin hayalleriniz benim hedefim olacak. Hiçbir hayalinizi yere düşürmeyeceğim. Bütün gençlere sesleniyorum. Göreceksiniz Türkiye nasıl şaha kalkıyor. 6 ay içinde Türkiye'nin nasıl rahatladığını göreceksiniz.

DÜNYA İLE BARIŞACAĞIZ

Kutuplaşmaktan yana değiliz. Kucaklaşmadan yanayız. Beraber olmaktan, birlik olmaktan yanayız. Biz dünyada yurtta sulh, cihanda sulh diyenleriz. Kendi ülkemizde de dünyada da huzurdan, barıştan yanayız. Mısır'la barışacağız, Suriye'yle barışacağız, İsrail'le barışacağız, Libya'yla barışacağız.

miting5.jpgmiting7.jpgmiting8.jpgmiting9.jpg

miting6.jpgmiting10.jpg

 

Bu haber toplam 901 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862