• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 27 °C

MİY'de alt yapıya yeni isim

MİY'de alt yapıya yeni isim
Mersin İdman Yurdu’nda yeni sezonda alt yapıda değişim olacak. Rıza Çalımbay’la %90 oranında anlaşan ve şartları Perşembe günü netleştirecek olan Kırmızı Lacivertlilerde alt yapıya da yıllarca Beşiktaş’ta görev yapmış Serpil Hamdi Tüzün getirilecek.

Haber Merkezi - Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın yeni sezon için anlaşmasının ardından Serpil Hamdi Tüzün’le bir araya geleceği kaydedildi. Serpil Hamdi Tüzün’e alt yapının şuan ki durumu hakkında bilgi verilecek.

“ALT YAPI YENİDEN YAPILANACAK”

Anlaşma sağlanmasının ardından Serpil Hamdi Tüzün Mersine davet edilecek. Burada alt yapı konusunda ciddi bir çalışma yapacak olan Tüzün, ekibi ile birlikte sistemi oturtmaya çalışacak.

SERPİL HAMDİ TÜZÜN KİMDİR?

1939 yılında İstanbul’da doğan Tüzün, futbola 1953 yılında Bağlarbaşı Kulübü’nde başladı ve 15 yıl süreyle bu takımda oynadı. Yeşil sahalarla birlikteliğini Beşiktaş’ta antrenörlük yaparak sürdüren Tüzün, yurtiçi ve dışında çeşitli kurslara katıldı. Antalyaspor, Sivasspor ve Beşiktaş’ta teknik direktör olarak görev yaptı.

Altyapıya büyük önem veren Tüzün, 1992 yılında Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanan Genç Milli Takım’ın da teknik direktörüydü. Beşiktaş Futbol Takımı’nın altın çagını yaşadığı dönemin tüm futbolcuları Serpil Hamdi Tüzün Hoca’nın öğrencileriydi. Kulübün zora düştüğü bir sezonda A takım hocalığı yapmışsa da asıl uzmanlığı genç yetenekleri keşfetmektir.

Kaynak: Volkan TOSLAK

Bu haber toplam 1450 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862