• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İçel 14 °C

Model Uçaklar Toroslar'ın Semalarını Süsledi

Model Uçaklar Toroslar'ın Semalarını Süsledi
Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde bu yıl 5.'si gerçekleştirilen 'Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği', model uçak tutkunlarını bir araya getirdi.

Haber Merkezi - Toroslar Belediyesi, Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi ve Mersin Üniversitesi Hava Sporları Topluluğu'nun işbirliğinde gerçekleştirilen şenlikte, model uçak ve helikopterlerin gösteri uçuşları nefes kesti.

Toroslar Belediyesi'nin Mersin Üniversitesi'ne tahsis ettiği Korukent Mahallesi'ndeki 17 dönümlük model uçak pistinde yapılan etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Taşkın, Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Zeynel Ravanoğlu, Mersin Üniversitesi öğretim görevlileri ve model uçak tutkunları katıldı.

Taşkın, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, Mersin'de sosyal belediyeciliğe desteklerini esirgemeyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür ederek, "Model uçak tutkusunun peşinde koşan insanlarımıza şu sözü vermek istiyorum. Mersin Üniversitesi olarak model uçak sporuna imkanlarımız ölçüsünde her türlü desteği ve imkanı sağlayacağız" dedi.

Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Zeynel Ravanoğlu ise hedeflerinin havacılığı yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk gençliğini havacılık sporuna yönlendirebilmek için THK Kurumu ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde 5 yıldır 'Model Uçak Şenliği' organize ettiklerini ifade ederek, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, istikbal göklerdedir. Göklerine hakim olan her Türk, istikbalini de garanti altına almıştır" diye konuştu.

Toroslar Belediyesi olarak ilçede her türlü sporun yapılmasına vesile olmaya çalıştıklarını vurgulayan Tuna, model uçak pist alanı projesinin hayata geçirilmesi için kendilerine talepte bulunan Mersin Üniversitesi öğretim görevlilerine teşekkür ederek, şöyle devam etti: "Belediyecilik, sadece yol ve kaldırım yapmak değildir. Önemli olan sosyal ve kültürel etkinliklerle insanları bir araya getirmektir. Onları tanıştırmak, kaynaştırmak ve dostluklara giden yolların açılmasına vesile olmaktır."

Kazandırdıkları tesislerle ilçenin sporun merkezi haline geldiğini belirten Tuna, "İlçemizi futbol, basketbol, yüzme, güreş ve atletizm gibi her türlü spor branşının yapıldığı bir konuma getirdik. Ama bunun yanı sıra toplumun her katmanını sporla buluşturmak istiyoruz. Model uçak tutkunları için
yaptığımız model uçak pistimizin yanı sıra drag ve drift sporlarına gönül veren sporcularımız için de Korukent Mahallesi'nde inşasına başladığımız drag pisti projemiz hızla devam ediyor. Ayrıca bu bölgemizde at binicilik tesisimizi de hayata geçirmeyi planlıyoruz. İlçemizin dünü ile bugünü arasında çok büyük fark var. Tesisleriyle, yeşil alanlarıyla bütünleşmiş olan ilçemizde amacımız, insanlarımızın yaşamlarından haz duymalarıdır. Mersin Üniversitesi'nde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin açılmasının da ilçemizde havacılık sporunun gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Model uçak tutkunlarına hazırladıkları güzel gösterilerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gösterilere geçildi. Renkli görüntülere sahne olan 5. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği'nde, Belediye Başkanı Hamit Tuna da model uçak tutkunlarından uçuşlarla ile ilgili teknik bilgiler alarak, model uçak uçurdu.

Bu haber toplam 1863 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862