• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İçel 17 °C

Oğuz Yılmaz ve İrem Derici, Tarsus Kurtuluş Konseri'nde coşturdu

Oğuz Yılmaz ve İrem Derici, Tarsus Kurtuluş Konseri'nde coşturdu
Mersin’in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşun 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kurtuluş Konserinde ünlü ses sanatçısı Oğuz Yılmaz ve İrem Derici hayranları ile buluştu.

Haber Merkezi - Mersin’in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşun 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kurtuluş Konserinde ünlü ses sanatçısı Oğuz Yılmaz ve İrem Derici hayranları ile buluştu.

Tarsus Spor Salonu’nda düzenlenen program Akdeniz Mehter takımının gösterisiyle başladı. Daha sonra sahneye çıkan yerel sanatçı Akın Çökel birbirinde güzel parçaları seslendirdi. Ünlü sanatçı Oğuz Yılmaz, sahneye çıkışının ardından hayranlarını büyük bir sevgi gösterisi ile karşılaştı. Oğuz Yılmaz söylediği oyun havaları ile hayranları ile karşılıklı oynadı. Gecenin finalinde sahne alan İrem Derici, söylediği hareketli parçalarla kurtuluş konserine coşku kattı. İrem Derici, kendi albümünden şarkıların yanı sıra pop müziğin dillerden düşmeyen eserlerine de repertuarında yer vererek, salonu dolduran Tarsuslulara keyifli bir gece yaşattı.

Sanatçı Akın Çökel’e Garnizon Komutanı Vedat Topak, Oğuz Yılmaz’a Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve İrem Derici’ye Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can çiçek ve tablo hediye ettiler.

Konserde bir konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un düşman işgalinden kurtarılması için düşmanla savaşan ve hayatlarını bu uğurda feda ederek halkın hür ve bağımsız şekilde yaşamasını sağlayan şehit ve gazilere minnet duyduklarını söyledi.

Başkan Can: “Bu yıl kurtuluş bayramımızı maalesef ülkemizde yaşanan olaylar nedeniyle buruk bir şekilde kutluyoruz. Ülkemiz zor süreçlerden geçmektedir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak, güzel ülkemizde binlerce yıldır devam eden kardeşliğimize son vermek adına bazı hainler tarafından değişik senaryolarla olaylar çıkarılmaya devam edilmektedir. Bu güzel ülkemiz, tarih boyunca dinlerin, dillerin, medeniyetlerin buluştuğu, yaşadığı, kaynaştığı, canımızdan aziz bildiğimiz, adına anavatan dediğimiz, vazgeçilmezimiz, namusumuz, her şeyimizdir. Bizler ve siz değerli hemşerilerimiz olduğu sürece de bu böyle kalacaktır. Hiç ama hiç kimsenin bundan en ufak bir kuşkusu olmasın. Küllerinden doğan zümrüdü anka kuşu misali bu aziz milletin tek bir ferdi dahi kalsa bu kutsal yoldan dönmeyecek ve vatanımız üzerinde kötü emeller besleyenlere gereken cevabı verecektir” dedi.

Ülke üzerinde oynanan kirli oyunlara asla izin vermeyeceklerini kaydeden Başkan Can, şöyle devam etti:
“İlim irfan yuvası okullarımızı, Allah’ın evi dediğimiz camilerimizi yakanlara, çocuk, kadın yaşlı demeden kalleşçe kurşun sıkanlara inat buradayız ve dimdik ayaktayız. Bizi Irak ve Suriye ile aynı kefeye koymak isteyenlere, bizi aynı duruma düşürmeye çalışanlara tüm Tarsus halkı olarak seslenmek istiyoruz. Biz olduğumuz sürece bu emellerinize kavuşamayacaksınız. Bizim gidecek başka bir vatanımız yok ve bu vatandan da vazgeçmeye asla ve asla niyetimiz yok.

Gerekirse kanımızın son damlasına kadar vatanımızın uğruna savaşmaya hazırız. Sevgili dostlarım, bugün hepimiz için çok anlamlı bir gün. Yukarıda belirttiğim gibi yokluklar içerisindeki insanımızın yüksek imanı ve vatan sevgisinin silaha, paraya ve güce galip geldiği, güzel vatanımızın topraklarını düşmanlara dar ettiği gün. Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılı. Şehitlerimizi rahmet dilerken, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise yaptığı konuşmada, “Bugün Tarsus’un Fransız işgalinden kurtuluşunun 94. yılını kutluyoruz. Molla Kerim’le başlayıp Mustafa Kemal’le biten milli mücadele, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasını sağladı. Kan ve gözyaşıyla kurmuş olduğumuz bu Cumhuriyeti, bu özgürlüğü Türk milletinin elinden hiçbir güç alamayacaktır” ifadesini kullandı.

aw616031_01-(1).jpg

Bu haber toplam 1947 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862