• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 25 °C

SAHİL PROJESİ VE MECLİS ÜYELİĞİ

SAHİL PROJESİ VE MECLİS ÜYELİĞİ
Ahmet DOĞAN'ın gündeme dair yazısı.

          Saygıdeğer okurlarım. Uzun süredir yazamadık, seyahat engelleri, pandemi derken uzun aradan sonra hareket kabiliyeti kazandık hep birlikte. Şu anda da artık pandeminin sonlarını yaşıyoruz diyebilirim. Bir çok sevdiğimizi kaybettik. Onlara Allah gani gani rahmet eylesin. Dünyamız bir musibeti daha atlattı umarım başka musibetler ile karşı karşıya kalmayız.

          Uzun süreden sonra Anamur’a gitme şansım oldu. Bir hafta kadar kaldım. Elbette etraflıca memleketimde gezme şansını yakaladım. Uzakta da olsak basın aracılığı ve sosyal medya aracılığı ile bir çok gelişmeden haberdar oluyoruz.

          Anamur Belediyesi daha önce herkesin itirazlarına karşı Karaağaç mevkisinde toprak dolgu yaparak  piknik alanı yapmak istedi ancak başarılı olamadı üstüne de maalesef ceza yedi ve bu alan iptal edilmek durumunda kaldı. Şimdi de taşlık mevkisi denilen alanda “Sahil projesi” adı altında park düzenlemesi yaptı. Vatandaşın çoğunun bu parka olumlu baktığını gözlemledim. Bir çok da itiraz elbette var. Özellikle çevre örgütlerinden itirazlar geldi. En çok tepki de parkın adı ile ilgili. Parkın adı “Dr. Devlet Bahçeli Parkı” konuldu ve çok anlamlı bir gün olan 19 Mayıs 2022 tarihinde açıldı.

          Evet ben de bu parkı gezdim. Genel olarak yürüyüş parkurları, dinlenme alanları gibi güzel tesisler bulunuyor. Ancak kafamda bir çok takılan soru işaretleri oldu. İlk başta mevcut alan epeyi bir toprak ile doldurulmuş ve duvar ile yükseltme yapılmış. Bu dolgu alanının kara tarafında o kadar geniş bir yol alanı bırakılmış ki sanki bu alana uçak inecek. Bu kadar geniş yol bırakacağınıza tek gidiş geliş yol bırakın. Sahile kumun üzerine dökeceğiniz dolguyu bu alanda kullanın ve doğal olarak da kuma zarar vermemiş olursunuz. Kumun üzerine toprak doldurmadan bu alan yine denize yakın ama geride kullanılmış olur. Bu kadar kumu doldurmanın anlamı nedir? Sahillerimizi bu kadar hunharca kullanmanın anlamı nedir ? yazık değil mi ? Diğer yandan bu alanda tam 5 adet büfe yeri kiraya verilecekti ve verildi. Bu alanda hani sahil işgal edilmeyecekti? Hani sadece insanlar yürüyüş yapıp bisiklete binecekti ? Baştan beri söylenen bu uygulama bu şekildeydi. Bu filmi sanki daha önceki yıllarda da gördük diye hatırlıyorum. Umarım ben yanılırım. Şu anda 6 m2 büfe yeri, önünde 150 m2 kapalı alan ve onun önünde de 245 m2 şezlong alanı olarak kira ihalesi yapıldı ve bu şekilde ihale edildi. Önceki yıllarda da verilen büfelerin nereye kadar sahili kullandıklarını hepimiz biliyoruz. Hatta ki size bu fotoğraf ile hatırlatayım. Ne kadar yayılmışlar ve nereleri kullanıyorlar.

sahil2.jpg

Dedim ya umarım ben yanılırım ve bu sefer adam gibi denetlenerek verilen sınırların dışına çıkartılmaz. Diğer yandan bu kadar kısıtlı alana 5 adet bu şekilde tesis fazla değil mi ? vatandaş illa ki tesise mi gitsin ? Tesise gitmeden denize girmesin mi? İskelenin halini görüyorsunuz. Çay bahçelerine gitmeden denize girmek olanaksız hale gelmiş durumda. Buraları da aynı duruma sokmazsınız umarım.

          Diğer konu ise parkın ismi. Açıkcası ben de yadırgadım. Bir siyasi liderin buraya adının verilmesi kanımca hiç uygun olmadı. Anamur’a emeği geçmiş hiç mi büyüğümüz yok? Hiç mi şehidimiz yok? Hiçbir şey bulamadınız özel bir günde açılış yaptınız bari “19 Mayıs parkı” deyin. Neden Dr.Devlet Bahçeli parkı? CHP yönetimi olsaydı da “Kemal Kılıçdaroğlu” parkı diye karar alsalar olurmuydu? Kesinlikle olmazdı. Bu karar Belediye Meclisinde oy çokluğu ile alındı. Bir çok CHP li üyenin bu özel oturuma katılmadığını da gözlemledik. Neden katılmadınız acaba? Zaten oy çokluğu ile karar alınacak dendiği için mi? Vatandaş sizlere temsil yetkisini kullanmak için oy verdi. Aslanlar gibi girersiniz meclise düşüncelerinizi sunarsınız ve görüşlerinizi bildirirsiniz. Meclise gitmemek nedir ? Oy kullanmamak nedir? Oyunuzu kullanırsınız olur ya da olmaz. İnsanlarda bizi temsil etti derler. Şimdi ne diyecekler? Nasıl savunuyorsunuz ben de merak ediyorum. Vatandaşı bir dolaşın isterseniz size oy verenler ne düşünüyorlar bu konuda?

          Saygıdeğer okurlarım; Anamur hepimizin memleketi. Yok ettiğimiz değerlerimizi gün gelecek geri arayacağız ama iş işten geçmiş olacak. Topraklarımıza, sahillerimize sahip çıkalım. Hepimiz bugün var yarın yokuz. İnsanlar sizi iyi yaptıkları işler ile hatırlasınlar, kötü hatırlamasınlar.31.05.2022

Saygılarımla

Ahmet DOĞAN

Harita ve Kadastro Mühendisi

 

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862