• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İçel 25 °C

SAHİPSİZ ANAMUR...

SAHİPSİZ ANAMUR...
Yazarımız Ahmet DOĞAN'ın bu haftaki yazısı

Saygıdeğer okurlarım; umarım herkesin sağlığı yerindedir. Bu sıralar en önemli olay sağlığımızın yerinde olmasıdır.

Bu haftaki yazımızın başlığı sahipsizlik… Memleketimizin sahipsizliği.. Sizlere biraz bundan bahsetmek istedim.

              Yaz aylarında hepimiz ya yukarı yaylalara, ya da deniz kenarına gidip bir nebze olsun sıcaklardan nefes almak isteriz. Yaylaya çok çıkmaz olduk genelde deniz kenarını tercih ediyoruz. Gidebileceğiniz mekanlar ise belli sayıda. Geçtiğimiz aylarda deniz kenarında bulunan tesislerin bir çoğuna gittim. Gittiğim yerlerde şezlong hizmeti, yeme içme gibi hizmetler sunuluyor. Diğer yandan hemen komşu ilçemiz Bozyazı’da da bir çok yere gittim. Anamur sahillerinde her tesis kendi kafasına göre bir fiyat belirlemiş olsa gerek ki fiyatların hiç biri birbirini tutmuyor. Bazıları şezlongdan ücret talep ediyor, bazılarında böyle bir uygulama yok.. Dedim ya herkes kafasına göre takılıyor.

              Şahsen yaşadığım birkaç uygulamayı sizinle paylaşmak istedim. Tesise gittim, sahilde oturdum. Biraz deniz vss den sonra bir şeyler içelim dedik. Yanımda arkadaşlarımız da var. Cola, bira vss söyledik. Biralar geldi 33cc lik küçük bira. Arkadaşımız “büyük 50 cc lik yok muydu” dedi, maalesef yokmuş.. Olabilir gayet normal.. Neyse akşam üstü kalkacağız tabi ki hesabı istedik. Hesabı kontrol ettik 33 cclik küçük bira 22.50 TL olarak hesaba yansıtılmış. Ardından kullanılan şezlong bedelleri vss Anamur’da pek görmediğimiz bir bedel ile ödeyerek ayrıldık. Ertesi gün başka bir tesise gittik. Yine aynı ..yiyecek içecek söyledik. Bira da söyledik.. 50 cc lik geldi. Çıkarken fiyat listesini kontrol ettik. 50 cc lik bira 22.50 TL, şezlong ücreti yok.. Tabi ki şaşırdık kaldık…

              Bu tür uygulamaları daha fazla yerde görebilirsiniz.. Nedeni ise sahipsizlik ve denetimsizlik.. Bu arada bir şey söylemeyi unuttum.. İlk gittiğimiz yerde 3 tane orta yaşlı Ankara ve İstanbul’dan gelen insanlar vardı. Hemen yanımızda oturdular ve onlarla da sohbet imkanı bulduk. Onlar bizden önce kalktılar. Beyefendi önceden hesabı ödedi ve bayanların yanında geldi. Dün gibi kulağımda o sözler.. Bayan eşine “..tüm sahildeki şezlongların fiyatını bize mi yazmışlar..” dedi. İnanın Anamur’lu olarak yerin dibine girdim..

              Evet bunlar birkaç örnek.. neden böyle yapıyoruz ? İnsanlar bir daha gelmesinler diye mi?  Sayın yetkililer masada oturarak buralar denetlenmiyor ? Denetleniyor da biz mi görmüyoruz? Eğer alınacaksa (ki bana göre yanlış henüz Anamur bu seviyeye ulaşmadı) şezlong ücreti tek elden belirlenir, yiyecek içecek ücretleri belirlenir. Bu fiyatların üstüne çıkmazsınız.

              İskele merkez bölgesindeki denetimsizliği ve başıboşluğu zaten yazmıyorum. Yıllardan beri yazmaktan, söylemekten yoruldum. Her gelen yeni yönetim düzelteceğiz diyerek hiçbir şey yapmıyor ya da yapamıyor. Tuvaletler rezalet, sahil per perişan halde.. Söylemekten bıktık..

               Saygıdeğer okurlarım.. Anamur bizim memleketimiz, esnaf bizim esnafımız.. İşini layıkı ile yapıp dürüst çalışanın başımızın üstünde yeri var. Diğer fiyat şişiren arkadaşlar ise kendi ayaklarına sıkıyorlar haberleri yok.. Onlara,  eğer hatırlıyorlarsa eskiden turistin bol olduğu, pansiyonlarda yer bulunamadığı, ancak kötü davranış ve işleyişten sonra hepsinin Anamur’u terk ettiğini ve bir daha gelmediklerini hatırlatmak isterim…

Sağlıcakla kalın….08.11.2021

Ahmet DOĞAN

Harita ve Kadastro Mühendisi

İleitişim: anamurahmet@gmail.com 

 

Bu haber toplam 1188 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862