• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İçel 22 °C

Silifke’de 43 kişi dualarla Umreye uğurlandı

Silifke’de 43 kişi dualarla Umreye uğurlandı
Diyanet İşleri Başkalığınca düzenlenen 14 günlük normal program kapsamında Silifke’den 43 kişi, Umreye uğurlandı.

Haber Merkezi - Merkez Zeytinli Kur'an kursu öğreticilerinden Elif Sayım’ın rehberliğinde Ramazan Ayı Umresi'ni yapmak üzere mübarek topraklara giden 43 kişi, Ramazan Bayramının üçüncü günü dönecek.

Silifke Müftülüğü tarafından Silifke Atatürk Anıt Meydanı Festival Alanı'nda organize edilen uğurlama töreni Merkez Zeytinli camisi imam hatiplerinden Osman Çayır’ın okuduğu Kuran tilaveti ve ilahilerle başladı.

Silifke Müftüsü Emin Yüksek, Ramazan ayında yapılan Umrenin faziletinin çok büyük olduğunu belirterek, “Ramazan orucu ve Umre gibi iki ayrı kulluk görevinin aynı anda yerine getirilmesi ecre ecir katmaktır. Ruhen kendinizi o kutsal iklime hazır tutun. Peygamber efendimizin beldesine ve manevi huzuruna gidiyor ve onu ziyaret edeceksiniz. Bu yolculuk zaman zaman meşakkatli olabilir asla sabrı elden bırakmayın ve o kutsal iklime uygun davranın.

Peygamber efendimize hepimizin selamlarını iletin. O topraklarda bulunduğunuz sürenin tamamını ibadet ile meşgul olarak geçirin. Bu çıkacağınız yolculuk bir gezi bir seyahat değildir bunun bilinci ve şuuru ile hareket edin. Umrede görevlerinizi sağlık ve afiyet içerisinde tamamlayıp yeniden ülkemize, ailelerinize sevdiklerinize kavuşmanızı cenabı Allahtan niyaz ediyorum, Ülkemiz, Milletimiz ve İslam alemi için duada bulunmanızı sizlerden istirham ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1454 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862