• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İçel 21 °C

Silifke'de mezuniyet coşkusu

Silifke'de mezuniyet coşkusu
Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu (UTİYO) ve Silifke Meslek Yüksekokulu öğrencileri, mezuniyet töreni ile diplomalarını aldı.

Haber Merkezi - Silifke UTİYO Konferans Salonu’nda yapılan törende öğrenciler, hüzün ile sevinci bir arada yaşadı. Törene Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Rektör Danışmanı Erol Yaşar, Silifke UTİYO Müdürü Serap Ergene, Silifke MYO Müdürü Salih Aksay, Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Karaduman, öğretim elemanları ile mezun olmaya hak kazanan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Cinbir, zorlu bir eğitim öğretim dönemini geride bırakan öğrencilerin bundan sonraki hayatlarında başarılı olmalarını temenni ederek, "Üniversitede kazandığınız bilgilerle geçmişini, tarihini bilen, özgüvenini kazanmış, geleceğine güvenle bakan bireyler olarak aydınlık yarınları inşa etmek sizlerin elinde. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak için hep birlikte çalışırsak yarınlarımız çok daha güzel olacak. O zaman sevgiyi hem Türkiye’ye hem de dünyaya taşıyabilecek ve aç çocuk, gözyaşı döken annelerin kalmaması için katkı sağlamış olacağız" dedi.

Silifke UTİYO Müdürü Ergene ise bu dönemle birlikte 4. mezunlarını verdiklerini belirterek, "Yüksekokulda verilen eğitimin yanı sıra gençlere yurtdışı eğitim programlarıyla farklı ülkelerde eğitim olanakları da sağladık. Mezunların almış oldukları eğitim ve kazanmış oldukları donanımla başarılı olacaklarını biliyorum. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Kendinize, arkadaşlarınıza ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Diplomalarını alan öğrenciler, keplerini havaya atarak mezun olmanın keyfini yaşadılar.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1774 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862