• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • İçel 18 °C

Tarsus Belediyesi’nin bütçesi 132 milyon 716 bin lira

Tarsus Belediyesi’nin bütçesi 132 milyon 716 bin lira
Tarsus Belediyesi Meclisi Ekim ayı ikinci toplantısını Şevket Can başkanlığında gerçekleştirdi.

Haber Merkezi - Tarsus Belediyesi Meclisi Ekim ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Mecliste Tarsus Belediyesi bütçesi görüşülüp, oy birliği ile karara bağlandı.

Açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından 01/10/2015 tarih ve 2015/09-1 sayılı meclis Zabıt Tutanağı oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis, daha sonra plan, bütçe ve kesin hesap komisyonundan gelen evrakları görüşmeye başladı.

Mecliste, Tarsus Belediyesi'nin, 2016 Mali Yılı bütçesi madde madde okunup oylamaya sunuldu. Oy birliği ile kabul edilen Tarsus Belediyesi bütçesi 132.716.000 TL olarak belirlendi.

Alınan kararların kente ve Tarsuslular'a hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, oy birliği ile alınan karardan dolayı Belediye Meclis üyelerine, daire müdürleri ile personellere teşekkür etti.

“Bizim tek düşüncemiz var, Tarsuslular'a hizmet etmektir” diyen Başkan Can, Tarsus’ta yaşayan bütün insanlara eşit bir mesafede, en güzel hizmeti sunmak için var güçleri ile hep beraber çalışacaklarını söyledi.

Can, “Şehit Mustafa Mahallesi’nde imar uygulamasıyla ilgili son aşamaya gelindi. Ergenekon Mahallesinde Toros Koleji’nin arka tarafında 590 dönüm arazi üzerinde sit alanı ve sit alanı dışında kalan yerler vardı. Sit alanıyla ilgili çalışmalar zaman alacağı için ikiye böldük ama sit alanı dışında kalan yerlerle ilgili uygulama son aşamaya geldi. Ergenekon Mahallesi’nde yaşam boyu spor merkezini inşallah Kasım ayı içerisinde açacağız bitmesi yakın %95’lerde. Güney mezarlığındaki taziye evimiz bitmek üzere, inşallah Kasım ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Tarihi Ticaret Merkezi inşaatı birinci etap başladı. Üç etap sonunda Restorasyon çalışması bitmiş olacak. Turkuaz Çarşısının semt pazarı olarak inşaatı devam ediyor, Ocak ayına doğru bitecek.

Yine bunların yanında Gazipaşa Taziye Evi bitme aşamasında. Vuslat Meydanı ve Ergenekon Mahallelerine yapacağımız kapalı semt pazarı ve yüzme havuzunun da 2016 Ocak ayında ‘yap, işlet, devret’ modeliyle inşaatına başlanmasını sağlayacağız. Vuslat Düğün Salonunun oradaki proje de bitiyor, bu konudaki hedefimiz 2016 yılında Mart ayından sonra inşaatına başlamak.

Kentsel dönüşümde Duatepe ve İsmet Paşa Mahallesi arasında proje çalışmamız devam ediyor: Hedefimiz 2016 yılında üçüncü hamlemiz kentsel dönüşüme bu saydığım mahallelerde birinde veya ikisinde başlamayı hedefliyoruz. Berdan Nehri’nde Jüstinyen Köprüsü ve D-400 arasında kalan kamulaştırma zannedersem bitti. Hazırlayacağımız projelerle bu bölgede her iki tarafta sosyal donatılar ve eğlence alanları olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KENT KONSEYİ TOPLANTILARA DEVAM EDİYOR09 Ekim 2026 Cuma 12:20
  • ANAMUR HALK OYUNLARININ DÜNÜ BUGÜNÜ07 Ekim 2026 Çarşamba 14:32
  • ELEKTRİK DİREKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR06 Ekim 2026 Salı 10:56
  • KENT KONSEYİ ZİYARETLERİNE BAŞLADI29 Eylül 2026 Salı 14:11
  • BEKLİYORUZ...28 Eylül 2026 Pazartesi 12:12
  • TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN28 Eylül 2026 Pazartesi 10:19
  • KENT KONSEYİ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU25 Eylül 2026 Cuma 10:21
  • ANAMUR'DAN KKTC'YE DOĞALGAZ24 Eylül 2026 Perşembe 10:42
  • HAYDİ ANAMUR!BU KEZ ADEM İÇİN22 Eylül 2026 Salı 11:05
  • KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU DEĞİŞTİ20 Eylül 2026 Pazar 18:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862