• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İçel 25 °C

Tarsus'ta Okçuluk Turnuvası

Tarsus'ta Okçuluk Turnuvası
Çukurova Bölgesinde ilk defa Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen Okçuluk Bahar Turnuvası yoğun ilgi gördü.

Haber Merkezi - Tarsus Belediyesi tarafından desteklenen ve Tarsus Kutalmışoğlu Geleneksel Okçuluk Derneği tarafından düzenlenen, 'Tarsus 2016 Kutalmışoğlu Okçuluk Bahar Turnuvası'na 7 kulüpten, 69 yarışmacı katıldı.

Böylesi güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, amaçlarının "ata sporu" okçuluğu sevdirmek ve spora teşvik etmek olduğunu söyledi.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ise, "Bu güzel organizasyonun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün Türkiye'de 60'ın üzerinde kulüp vardır. Bu konuda ok yaydan çıktı. Artık geleneksel okçuluk yaygınlaşıyor. İnşallah daha da yaygınlaşacak. Hepinizi 2-3-4 Eylül'de Adana'da yapacağımız müsabakaya hepinizi bekliyorum" dedi.

Çocuklarda Hareketli Puta'da, Osmaniye Cebeli Bereket Geleneksel Okçuluk Kulübü'nden Mustafa Buğra Bozdağ birinci, Mersin Alasıgun Geleneksel ve Atlı Okçuluk Kulübü'nden Polat Yıldız ikinci, Mersin Alasıgun Geleneksel ve Atlı Okçuluk Kulübü'nden Selinay Müfreze üçüncü oldu.

Bayanlarda Hareketli Puta'da; Osmaniye Cebeli Bereket Geleneksel Okçuluk Kulübü'nden Özlem Oflazoğlu birinci olurken Adana Üçoklar Geleneksel Okçuluk Kulübü'nden Yasemin Genel ikinci oldu.
Erkeklerde Hareketli Puda'da; Tarsus Kutalmışoğlu Geleneksel Okçuluk Kulübü'nden Ersin Eker birinci, Tarsus Kutalmışoğlu Geleneksel Okçuluk Kulübü'nden Mustafa Çeliktaş ikinci ve Osmaniye Cebeli Bereket Geleneksel Okçuluk Kulübü'nden Sinan Yılmaz üçüncü olmayı başardı.

Takım Yarışları birincisi Erzin Kemanger ve Okçuluk Dergahı oldu. Müsabakaların ardından Yüreğir Kaymakamı ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ile Adalet Komisyon Başkanı Ercan Kumhak attıkları ok ile hedeflerini 12'den vurarak büyük alkış aldılar.

Coşku içerisinde geçen turnuvaya katılan kulüpler olan Tarsus Kutalmışoğlu Geleneksel Okçuluk Derneği, Adana Üçoklar Geleneksel Okçuluk Derneği, Osmaniye Kayı Okçuluk Derneği, Osmaniye Cebeli Bereket Geleneksel Okçuluk Derneği, Erzin Kemanger ve Okçuluk Dergahı, Mersin Alasıkun Geleneksel Okçuluk Derneği ve Çamlıyayla Geleneksel Okçuluk Derneği'ne Kutalmışoğlu Süleyman Şah'ın maketi hediye edildi.

Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve protokol üyeleri ödüllerini takdim ettiler.

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862