• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İçel 14 °C

TARTIŞMA BÜYÜYOR

TARTIŞMA BÜYÜYOR
Anamur Belediyesi ve Anamur Çevre Platformu arasında tartışma büyüyor.

Ülkemiz ve bütün Dünya Covid-19 virüsü salgını ile uğraşıyor.Bu salgınla ilgili olarak da gerek ülke çapında,gerekse yerel yönetimlerce çeşitli çalışmalar yapılıyor. 

Bu çalışmalardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde Anamur Belediyesi ve Anamur Halk Eğitim Merkezi birlikteliği ile gerçekleştirilmiş, atölyelerde üretilen maskeler halka dağıtılmıştı. 

maske-001.jpg

Anamur Çevre Platformu ise yapılan bu maskelerin steril bir ortamda üretilmediğini, lisanssız bir üretim yapıldığını, bu maskeyi kullanan vatandaşların kendilerini virüsden koruduklarını sanarak daha rahat hareket ettiklerini ve böylece virüsü daha çok insana ve kendilerine bulaştırabileceklerini belirttiler.

halk-egitim-004.jpg

Bu kez bu tartışmalara Anamur Belediye Başkanı Hidayet KILINÇ çok sert bir basın açıklaması ile karşılık verdi. Kılınç açıklamasında " avare iseniz gelin maske yapın" dedi.

BİR YILDIR HİÇ BİR ŞEY YAPMADILAR

Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER'i de eleştirerek " Bu kardeşlerimize tavsiyem, şahsen idaresi kendilerine ait olan Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yılda yaptığı hizmetleri araştırmaları ve bulabilirlerse kamuoyu ile paylaşmalarıdır. Zaten bir şey yapmadıklarından, önümüzdeki dört yılı yapılan hizmetleri aramakla geçirecek ve en azından avare kalmayacaklarından hizmet edene bari sataşmayacaktırlar." dedi. 

BİTMEK BİLMEYEN HİDAYET KILINÇ NEFRETİ İLE GÖZLERİ KARARMIŞ

Diğer yandan Anamur Çevre Platformu için de "Her şeye muhalefet olan, bitmek tükenmek bilmeyen Hidayet KILINÇ nefretleri ile gözleri kararan, sözde çevreci olan ama nefretleri ile çevresini de kurutan bu platform talep eder ise kendilerine de bu maskeden gönderebilir, böylece içlerinde ki kötülüğün vatandaşlarımıza bulaşmasını da önleyebiliriz." dedi.

Hidayet KILINÇ'ın açıklaması aynen şu şekilde:

Değerli Hemşerilerim,

Saygıdeğer kamuoyu…
Ülkemizin ve aziz milletimizin zor süreçlerden geçtiği şu günlerde Anamur Belediye Başkanlığı olarak elimizde bulunan tüm imkânları vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru ve güvenliği için kullanmaya gayret gösteriyor, üzerimize düşsün düşmesin, sorumluluk alanımızda olsun olmasın gece gündüz her yere yetişmeye, tam anlamı ile vatandaşlarımızın hizmetkârı olmaya gayret gösteriyoruz.
Bizler tüm dünyada ve ülkemizde hepimize acılar yaşatan, ekonomimizden sosyal yaşantımıza, dostlarımız, akrabalarımız hatta ailelerimizle ilişkilerimizden çalışma hayatımıza kadar yaşam biçimimizi tümden etkileyen ve değiştiren Koronavirüs ile mücadele etmeye çalışırken, fırsat kollayan, başarısızlığımızı görebilmek için ellerini ovuşturarak hazırda bekleyen bazı çevreler asılsız, yakışıksız, kamu vicdanını yaralayan bir takım açıklamalarda bulunmuşlardır.
Anamur Çevre Platformu ve CHP Anamur Belediye Meclis Üyesi Ali Kubilay Erdal’ın sosyal medya sayfalarından yayınladıkları açıklamalar, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Belediye Başkanı olarak şahsımı, sahada koronavirüs mücadelesi kapsamında dezenfeksiyon çalışması yapan personellerimizi, tahsis ettiğimiz alanda halkımızın sağlığı için 24 saat esasına göre hiçbir karşılık talep etmeden maske dikimi yapan gönüllü bayanlarımızı derinden yaralamıştır.
Onların tabiri ile ‘’performans düşüklüğüne’’ neden olmuştur.
16 yıl Sağlık Bakanlığı’nda bürokratlık yapmış birisi olarak hijyen, sterilizasyon, temizlik, kanun, nizam ve yönetmelik gibi konularda Anamur Çevre Platformu’ndan daha tecrübeli ve bilgili olduğum kesindir. Maske üretimi yapan bayanlarımız hijyen konusunda son derece titizdir. Ürettiğimiz maskeler 90 derecelik sıcaklıkta yıkanarak sterilize edilmekte, ütülenerek vatandaşlarımıza dağıtılmakta ve yıkandığı takdirde yeniden kullanılabilmektedir. Anamur Devlet Hastanesi, Özel ANAMED Hastanesi, Aile Hekimlikleri ve diğer sağlık kuruluşları başta olmak üzere Belediye Başkanı Hidayet KILINÇ tarafından da bizzat kullanılmaktadır.
Her şeye muhalefet olan, bitmek tükenmek bilmeyen Hidayet KILINÇ nefretleri ile gözleri kararan, sözde çevreci olan ama nefretleri ile çevresini de kurutan bu platform talep eder ise kendilerine de bu maskeden gönderebilir, böylece içlerinde ki kötülüğün vatandaşlarımıza bulaşmasını da önleyebiliriz.
Değerli hemşerilerim,
Anamur Belediye Başkanlığı’na seçildiğimiz günden bu yana vatandaşlarımızın huzuru, refahı ve konforu için gece gündüz çalışıyoruz. 1 yıl içerisinde makine parkını güçlendirmiş, asfalt şantiyesi, konkasör ve taş ocağını açmış, kısaca tüm eksiklerini tamamlayarak vatandaşlarımıza hizmet eder hale gelmiş bir belediye oluşturmaya çalıştık ve çok şükür bunu başardık. Bu süreçte iş makinesi, kamyon, vb. 24 araç için 7 milyon TL harcadık. Üstelik bunların 1 milyon TL’sini, şahsi ilişkilerimiz, bürokratik ve politik hayatımızın bize kazandırdığı gönül dostları sayesinde hibe olarak temin ettik.
Hibe olarak temin edilen araçlar şahsımıza değil, 66.000 Anamurlu’ya hizmet edecektir. Bu araçlar Hidayet KILINÇ sayesinde buraya gelmiş, onun döneminde ve ondan sonrada yıllarca yine Anamurlu’ya hizmet edecektir. Biz harcadığımız 1 liranın bile hesabını yapmaya çalışırken, Anamurlu hemşerilerimize sunduğumuz hizmetlerde kuruşluk fiyat farklarını bile hesap etmeye çalışırken CHP Anamur Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Ali Kubilay Erdal’ın sosyal medya hesabından yaptığı ima içeren açıklamalar bizleri gerçekten üzmüştür.
Kendisinin de ifade ettiği gibi 1 yılda piyasa değeri 1 milyon TL olan 10’a yakın aracımızı hibe yolu ile temin ettik. Bu araçları Ali Kubilay Erdal ve mensubu olduğu siyasi parti sorgulasın, bununla eğlenip vakit geçirsinler diye değil, Anamurlu hemşerilerimize hizmet etsin diye aldık. Şahsen bu kardeşimize ve mensubu olduğu siyasi partiye tavsiyemiz, bizim kıt kanaat imkânlarla 1 yılda yaptığımız hizmetleri eleştirmek yerine oturup kendilerine ait olan belediyede 1 yılda neler yapıldığını incelemeleridir, hoş incelenecek bir hizmetleri de görünmemektedir…
Dünyanın en zor işlerinden birisi avareliktir. Bu kardeşlerimize tavsiyem, şahsen idaresi kendilerine ait olan Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yılda yaptığı hizmetleri araştırmaları ve bulabilirlerse kamuoyu ile paylaşmalarıdır. Zaten bir şey yapmadıklarından, önümüzdeki dört yılı yapılan hizmetleri aramakla geçirecek ve en azından avare kalmayacaklarından hizmet edene bari sataşmayacaktırlar.
Buradan hem Çevre Platformu’na hem CHP Anamur Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Ali Kubilay Erdal’a şunları tavsiye etmek istiyorum;
Avare iseniz, gelin faydalı bir şeye meyledin ve maske üretimine yardım edin,
Karaağaç Piknik Alanı yapılırken ortalığı ayağa kaldıran kardeşlerim, gelin Bakanlığımız tarafından tahsis edilen Karaağaç Piknik Alanı’na çiçekleri siz dikin.
Paranızı pulunuzu istemem, boş zamanınız çoksa, buyurun gelin memleketi köşe bucak dezenfektasyon maddesi ile sterilize eden mesai arkadaşlarıma yardım edin.
Çalışmak, üretmek, memleketimize ve aziz milletimize hizmet etmek size göre değilse de, lütfen şahsıma ve ekibime sataşarak moralimizi bozup, bizi ‘’Performans Düşüklüğüne’’ sevk etmeyin…
Hidayet Kılınç
Belediye Başkanı
baskan-001.jpg
Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • ANAMUR 7/24 TOUR DAN 24 KASIM KAMPANYASI23 Kasım 2023 Perşembe 16:40
  • DEEPSEA KARAVAN ANAMUR'DA HİZMET VERECEK20 Kasım 2023 Pazartesi 20:21
  • BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ18 Kasım 2023 Cumartesi 23:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862