• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 25 °C

Toros Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Toros Üniversitesi ilk mezunlarını verdi
Toros Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı. Toros Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninin kalabalık olması dikkat çekti.

Haber Merkezi - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, bu yıl lisans düzeyinde ilk mezunlarını veren Toros Üniversitesi’nin 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni’ne katılarak, öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak oldu.

Marina Amfi Tiyatro’da düzenlenen ve öğrenci ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği törene Vali Çakacak’ın yanı sıra, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Baro Başkanı Alpay Antmen, Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, mütevelli heyet üyeleri, daire müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Uzun ve zor bir eğitim maratonunu başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrencilerin Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde yaptıkları kortej yürüyüşü ile başlayan mezuniyet töreninde bir bayan öğrencinin kucağında çocuğuyla tribünleri selamlaması renkli görüntülere sahne oldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Toros Üniversitesi’nin 2009 yılında kurulduğunu ve 2010-2011 öğretim yılında lisans düzeyinde ilk kez öğrenci alarak eğitim-öğretime başladığını belirterek, “Başta yaratıcılık ve yenilikçilik olmak üzere birçok temel değerler doğrultusunda bölgesinin ve ülkesinin gelişmesine katma değer üreten üniversitemizde üstün nitelikle donatılmış olan öğrencilerimizin bugün mezun olmalarının haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Mütevelli Heyet Başkanı Özveren ise, bundan 51 yıl öce Mersin’deki idealist öğretmenlerin yaşadıkları ülkeye ve kente kalıcı hizmetler yapabilmek için bir okul kurmaya karar verdiklerini ifade ederek, “Biz eğitimciler için olduğu kadar anne ve babalar içinde gençlerimizin yarınlara hazırlanmaları konusunda ciddi emek ve gayret sarf etmesi gerektiği bir gerçekti. Bu anlayışla Toros Okulları kuruldu. Bunun devamı olması lazımdı. Bizler eğitimin her kademesinde memleketimize olan sorumluluğumuzu yerine getirme inancı içerisindeydik ve bunu başardık. Bugün o yıllarda ekilen tohumların meyvelerini görmek inanın bizler için büyük bir onur.  Benim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz” diye konuştu.

“İNSANA YAPILAN YATIRIM, YATIRIMLARIN EN DEĞERLİSİDİR”

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da, Toros Üniversitesi’nin öğrencisi, akademik personeli ve bilimsel faaliyetleriyle Mersin’in, Çukurova’nın ve ülkemizin gurur kaynağı olduğunu belirterek; mezuniyet törenlerinin öğrenciler, hocalar ve veliler için gösterdikleri maddi ve manevi özverinin sonucunu görme ve yaşama günü olduğunu ifade etti. 
İnsana yapılan yatırımın yatırımların en değerlisi, en önemlisi ve en uzun vadeli olanı olduğunun altını çizen Vali Çakacak, “Böyle bir yatırım zahmetlidir. Büyük sabır ve özveri gerektirir. Bu nedenle Toros Üniversitesi’ni kurarak böyle modern bir eğitim kurumunu Türk eğitim sistemine ve ilimize kazandıran Mersin Eğitim Vakfı’nın değerli kurucularını ve yöneticilerini kutluyorum” dedi.

Konuşmasında eğitimin bireylerin bakış açısını değiştirerek toplumun daha güvenli, daha sağlıklı ve daha müreffeh hale gelmesini sağladığına dikkat çeken Vali Çakacak, eğitimin aynı zamanda insanların yaşam kalitesini arttırdığını, ülkelerin sosyo-ekonomik gelişmesinin ve kalkınmanın yolu olarak görüldüğünü söyledi.

Günümüz dünyasında değişimleri doğru algılayan, çağın koşullarını karşılayabilecek donanımı edinmiş nitelikli insan gücüne sahip toplumların daha yüksek yaşam kalitesinde hayat sürdürdüklerini dile getiren Vali Çakacak, “Bu nedenle eğitimi Türkiye’nin genç nüfus yapısından yararlanmasını sağlayacak en önemli unsur olarak ve ülkemiz için stratejik önemde görüyor, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizi bilimin ışığında Türk Milleti’nin kültür bütünlüğü içerisinde yetiştirmek için büyük gayret gösteriyoruz. Zira Millet olarak büyük ve güçlü bir Türkiye vizyonuyla bilgiye dayalı güçlü bir ekonomiye ulaşma yolunda çağımızın gerektirdiği eleştirel düşünebilen, problem çözebilen, bilgiye ulaşabilen, ulaştığı bilgiyi kullanabilen ve başkalarıyla paylaşabilen katılımcı ve üretken bireyler yetiştirmek zorunda olduğumuzu da çok iyi biliyoruz” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKE VE BU MİLLET SİZLERDEN ÇOK ŞEYLER BEKLİYOR”

Konuşmasının sonunda mezun olan öğrencilere seslenen Vali Çakacak, konuşmasını, “Sevgili gençler; aldığınız bu eğitimle ülkeniz, büyükleriniz ve aileleriniz sizlerden daha çok çalışmanızı, ülkemizi kalkınmış ülkeler seviyesine getirmenizi, toplumun yaşam standardını yükselterek çağdaş medeniyetler seviyesine getirmenizi bekliyorlar. Bu beklentileri karşılayacağınıza ve ülkemiz adına fevkalade başarılı işlere imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Sizler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi büyük ve güçlü bir devletin evlatlarısınız. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine bu ülkeyi sizler çıkartacaksınız. Büyük ve güçlü devletlerin evlatları büyük düşünmek zorundadırlar. 

Hayalleriniz, idealleriniz her zaman büyük olsun. Unutmayın ki, hayalleri ve idealleri büyük olanın ve büyük düşünenin geleceği de o kadar büyük olur. Bundan sonraki hayatınız tabi ki daha zor olacak. Ancak sizler bıkmadan, usanmadan ve yılmadan o hedefe varmak için var gücünüzle yolunuza devam edeceksiniz. Bu ülke, bu Millet sizlerden çok şeyler bekliyor. Bizler sizlere inanıyoruz, güveniyoruz ve sizleri çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diyerek tamamladı.

Tören, Mersin Valisi ve diğer protokol üyeleri tarafından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesiyle sona erdi. 

b6bcb09d-8f9f-43fa-8f38-85e72eca5384.jpg

d7338d1f-57f1-40b3-8174-8b947eeb8609.jpg

cb0522c7-2c40-4a52-8ba5-0191b60c772c.jpg

c6c7c616-3514-4da2-9f19-b20b14e5ff46.jpg

Bu haber toplam 2350 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862