• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İçel 27 °C

Toroslar Belediyesi başarıya doymuyor

Toroslar Belediyesi başarıya doymuyor
Toroslar Belediyesi’nin 2005 yılında ilk AB Projesi olarak hayata geçirdiği İklimlendirme - Soğutma ve Aşçılık dallarındaki mesleki eğitim projesi, Mersin’de en başarılı seçilen proje oldu.

Haber Merkezi - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki AB Bilgi Merkezi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile Mersin’de yürütülen “AB Projeleri Etki Analizi” çalışmasının sonucunda Toroslar Belediyesi’nin 2005 yılında ilk AB Projesi olarak hayata geçirdiği İklimlendirme - Soğutma ve Aşçılık dallarındaki mesleki eğitim projesi, Mersin’de en başarılı seçilen proje oldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Mersin’in AB Projeleri Deneyimi ve Başarılı Örnekler” konulu toplantıyla proje bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuldu.

MTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Mersin Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Zorlu, akademisyenler ile AB Projesi uygulayan kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı.

Programın açılış konuşmasını, saha çalışmasını yürüten MEÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Zorlu yaptı. Zorlu, AB Projelerinde Toroslar Belediyesi, MTSO ve Mersin Üniversitesi’nin en çok deneyim sahibi kurumlar olduğuna dikkat çekerek; “Mersin’de yerel yönetimlerde Toroslar Belediyesi en çok proje üreten ve en başarılı projelere imza atan belediyemizdir. Bu çalışmalarından dolayı Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’yı ve ekibini tebrik ediyor, başarılarını devamını diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Mersin’de Avrupa Birliği projeleri gerçekleştirmeye hak kazanan kurum ve kuruluşlar arasında birinci sırada yer aldıklarını vurgulayarak, 11 yılda hayata geçirdikleri projelerin genellikle sosyal içerikli, eğitime ve yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik olduğunu kaydetti. Mersin’de en başarılı ve en çok proje üreten kurum olarak, elde ettikleri bu başarının çalışmalarının ne denli doğru ve yerinde olduğunun da bir göstergesi olduğunu söyleyen Başkan Tuna, 2004 yılında belediye başkanlığı görevine geldiklerinde işsizliğin en büyük sorun olarak karşılarına çıktığını hatırlattı.

İşsizliğin önüne geçebilmek amacıyla ilk mesleki eğitim projeleri kapsamındaki AB projelerini 2005 yılında hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Tuna; “İklimlendirme - Soğutma ve Aşçılık dallarında meslek edindirme kursu açmak için 2005 yılında ilk AB projemizi hazırladık. Projemiz kabul edildi. Bu projeyle başlayan hareket bugün 11 projeyi hayata geçirmemize vesile oldu. Bunun büyük mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu projelerin sürdürülebilir olması da çok anlamlı ve önemlidir. Mesleksiz insanları meslek sahibi yapabilmek ve işsizliğe bir nebzede olsa çözüm bulabilmek amacıyla Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nı (TORTEK) kurduk.2006 yılında başlattığımız bu kurslarımızda bu güne kadar 56 eğitim merkezimizde, 26 branşta 15 bin kişiye mesleki eğitim verdik.

TORTEK merkezleri, birbirlerini hiç tanımayan insanları kaynaştırıp, dostlukların kurulmasına vesile olan bir yapı haline geldi. Bu projelerimizde Mersin Üniversitemizin büyük katkıları var. Tüm akademisyenlerle sıkı bir diyalog içerisindeyiz. Mersin’de yapılan projelerin yüzde 80’ine ortak kurum olarak biz imza atıyoruz. İlimizde proje üreten üniversiteler, kurum ve kuruluşlar ile STK’lara destek vermeye ve ortak olmaya hazırız. Belediye olarak Fiziki mekanların iyileştirilmesinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Mesleki eğitim projelerimizin de belediyemizi çok farklı noktaya getirdiğine inanıyorum. Öncelikle ekip arkadaşlarıma, projelerimize ortak olan Mersin Üniversitemize ve tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından katılımcılara; Toroslar Belediyesi tarafından 2005 yılında Avrupa Birliği Aktif İşgücü Programları Projesi kapsamında hayata geçirilen ve örnek proje seçilen İklimlendirme - Soğutma ve Aşçılık dallarındaki mesleki eğitim projesini anlatan tanıtım filmi gösterildi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Toroslar Belediyesi AB Proje Koordinatörü Ahmet Ata ise, Ar-Ge çalışmalarından bahsederek, mesleki eğitim alan kursiyerlerin yüzde 65’inin istihdamına katkıda bulunduklarını kaydetti.

ba-kan-tuna-mersinde-en-fazla-proje-ureten-belediye-olduklar-n--soyledi-(2).jpg

ba-kan-tuna-mersinde-en-fazla-proje-ureten-belediye-olduklar-n--soyledi-(3).jpg

ba-kan-tuna-mersinde-en-fazla-proje-ureten-belediye-olduklar-n--soyledi-(1).jpg

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862