• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 21 °C

Tuba Memiş: Bulgur, hamile kadınlar için önemli bir besin

Tuba Memiş: Bulgur, hamile kadınlar için önemli bir besin
Tat Bakliyat Genel Müdürü Tuba Memiş, bulgurun potasyum, demir ve fosfor bakımından oldukça zengin bir besin olduğunu ve kalp ve damar sağlığı açısından koruyucu etkisi bulunduğunu belirtti.

Haber Merkezi - Tat Bakliyat Genel Müdürü Tuba Memiş, bulgurun faydalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Memiş, bulgurun potasyum, demir ve fosfor bakımından oldukça zengin bir besin olduğunu ve kalp ve damar sağlığı açısından koruyucu etkisi bulunduğunu belirterek, “Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir. Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir” dedi.

Müdür Memiş, Türk mutfağında önemli yeri olan bulgurun faydalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Potasyum, demir ve fosfor bakımından oldukça zengin bir besin olan bulgurun faydalarının saymakla bitmeyeceğini vurgulayarak Tuba Memiş, “Bulgur kuru baklagillerle birlikte pişirildiği zaman besin kalitesi daha çok artmaktadır. Bu da bizim için vazgeçilmez olmasını sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Bulgurun kalp ve damar sağlığı açısından koruyucu bir etkisi olduğuna işaret eden Memiş, özellikle hamile kadınların bulgur tüketmelerinin önemine değindi. Bulgurun lif içeriği yüksek olan bir besin olduğunu kaydeden Memiş, şöyle devam etti: “Kan şekeri düzeyinde çok fazla dalgalanmalara neden olmaz. Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir.

Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir. Yüksek karbonhidrat değeri dolayısıyla enerji verici özelliğe sahiptir. Özellikle okul çağındaki çocukların vücut direncini korumaları ve enerjik olmaları açısından çok değerli bir besindir. İçerisindeki lif özelliği sayesinde kandaki yağ oranını düşürür ve kötü kolesterolün kontrol altına alınmasına yardımcı olur. B1 vitamini sinir ve sindirim sistemi için en önemli vitaminlerden birisidir.”

Bulgurun potasyum oranı yüksek olduğu için böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği zaman tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarı da yapan Memiş, küflenme ve bozulmaya karşı da oldukça dayanıklı olan bulgurun uzun süre güneş görmeyen yerde muhafaza edilmesinin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Milliyet

Bu haber toplam 3056 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862