• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İçel 14 °C

Ünlü Sanatçı Aydın Aydın, Tarsus'ta Kara Sabana Koşulup Tarla Sürdü

Ünlü Sanatçı Aydın Aydın, Tarsus'ta Kara Sabana Koşulup Tarla Sürdü
Doğaya ve hayvanlara karşı duyarlılığı ile tanınan ve verdiği sosyal mesajlar ile gündemde yer bulan sanatçı Aydın Aydın, yine ilginç bir çalışmaya imza attı.

Haber Merkezi - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Mersin’in Tarsus ilçesinde geçiren Aydın Aydın, senaryo gereği kara sabana koşulan bir kadının yerine geçerek çift sürdü.

Bir klip çalışması öncesinde mekan araştırması yapan Aydın Aydın, Tarsus’a bağlı Kızılçukur Mahallesi’nde "Kadına Şiddete Hayır" projesini hayata geçirmek için yazılan senaryoda rol almayı kabul eden ve kara saban ile tarla süren çiftçi ailesinin dramına karşılık, sabanı çeken kadının yükünü omuzlarından alıp sabanı omzuna takarak tarlayı sürdü ve ’kadına şiddete hayır’ diyerek kadınların her alanda korunması gerektiğini vurguladı.

Hiçbir ücret almadan topluma mesaj vermek için kadının yerine geçip sabana koşularak tarla süren Aydın, 2011 yılında seslendirdiği ‘Şiddete Hayır’ adlı parçası eşliğinde, kadınlara, yaşamın her alanında uygulanan şiddetin çeşitlerini vurguladı.

Sahne olmadan, orkestrasız, sadece yanında getirip omzuna taktığı seyyar müzik çalar ile tarla, tarla gezerek yevmiye ile çalışan ırgat diye tabir edilen kadın işçilere sürpriz konser veren Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Burada çalışan kadınlar ile birlikte türküler söyleyen Aydın Aydın, kadınlar ile birlikte ’şiddete hayır’ dedi.
Son olarak Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ile ’kadına şiddete hayır’ diyen sanatçı Aydın Aydın, bundan sonraki çalışmalarında da sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vereceğini söyledi.

Aydın, “Kadın bir mal değil, eşya değil onlar birer çiçektir, onlar başımızın tacıdır, onlar bizleri yetiştiren birer annedir, yaşamın her alanından onlara saygı gösterip gereken önem ve değeri toplum olarak vermemiz gerekir” dedi.

Bu haber toplam 1885 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862