• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İçel 21 °C

YENİ SAHİL PROJESİNE BAKIŞ

YENİ SAHİL PROJESİNE BAKIŞ
Anamur'da yeni yapılması planlanan sahil projesi için yazarımız Ahmet DOĞAN'ın gündeme dair yazısı

Saygıdeğer okurlarım.. Umarım herkesin sağlığı yerindedir.

Geçen haftaki yazımızda Dragon çayı ve kenarında yapılması düşünülen planlama ile ilgili görüşlerimizi yazmış ve nasıl bir proje uygulayacaklarını bir vatandaş olarak sormuştuk. Hiçbir yetkiliden tabi ki yanıt yok. Yaptık , oldu… Orada yaşayan canlılardan kime ne ? Yaşamları sona ererse ersin amannn geç sende !!! Çayın kenarına duvar da öreriz yıkarız da… Sana ne !!! Ne diyelim ki ? Maalesef işler böyle gidiyor.

Basından gördüğümüz kadarıyla bir de sahile yapımına başlanan “Sahil projesi” var. Anamur Belediyesi tarafından başlanılmış bile. İş makineleri girmişler, taşlık mevkiisinden başlayarak Atalay mevkisine kadar yolu ve diğer alanları kazmaya başlamışlar. Hayırlı uğurlu olsun vatana millette..

Literatürde “Proje” nin anlamı şu şekilde geçiyor.. “ düşünülüp tasarlanmış şey, tasarı” yani bu alanda yapılması gerekli olan şeyler birileri tarafından tasarlanmış. Öyle ya sahil projesi dendiğine göre bir tasarı bir düşünce olmalı değil mi ? Pekala düşünce nedir ? Ben şahsen bilmiyorum. Gören duyan var mı onu da bilmiyorum. Ağaçların arasına asılmış “ sahil projemiz hayırlı olsun” yazısından başka bir bilgi yok. Açıklamalara bakarsanız yürüyüş yolları, bisiklet yolları, eğlence mekanları, banklar gibi şeyler sayılıyor. İyi de sayın yetkililer burası babanızın toprağı mı ? Bu millet size kendi yetkisini kullanmak üzere oy verdi ve o makamlara oturttu. Sizler, sizi oraya oturtan vatandaşlarımıza bilgi vermeyecekmisiniz ? Bir proje paylaşmayacakmısınız ? Sizce bu davranış mantıklı bir davranış mı? Bir görsel yapmadınız mı? İş makinaları neye göre kazıyor bu sahili ? Bir görsel projenizi sahile assanız da vatandaş da görse olmaz mı? Daha bir çok soru var elbette..

Yapılması düşünülen projeyi hepimizin bilmeye hakkı var. Burada yapacağınız eğlence mekanları nedir? Cafe vss mi yapacaksınız. Yapın hiçbir diyeceğimiz yok. Ancak yeni bir İskele meydanı yaratmayın. Mevcut hali ile İskele meydanı, çevresi ve çay bahçelerinin durumunu hepiniz biliyorsunuz. Kaç kişi gidiyor o bölgeye? Kaç kişi denize giriyor ? Nasıl bir yer yaratıldı şöyle bir düşünün !!! Eski yönetimlerin yaptığı hataları yapmayın.. Sahile 6 m2 büfe yerleri verildi 500 m2 işgal ediyorlar, bütün sahiller işgal altında.. Anamur’a kıymayın yazıktır, günahtır…

Söylediğinize göre  projeniz var ya; mutlaka gerekli izinlerin alındığını düşünüyoruz tabi ki. Kıyı mesafeleri, koruma kurullarından alınan görüşler, Doğa Koruma Kurulu kararları da mutlaka alınmıştır. Kıyı koruma kanunundaki mesafelere de uyulmuştur. Değilse iş makinaları oraya giremez diye düşünüyorum. Bir yandan da en son Şubat 2021 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesince onaylanan 1/5000 ölçekli planlarda bu alanların plansız bırakıldığı ve plan notununun7.6.3 maddesindeki başlığa göre  “7.6.3. DENİZ KAPLUMBAĞALARI ÜREME VE KORUMA ALANI; Planlama alanı dışında tutulmuş bu alanlar yaklaşık 11 km’lik sahil şeridinin tamamında yer almaktadır. Planlama alanı ile etkileşim içerisinde olan bu alanlarda uluslararası sözleşmeler çerçevesinde nesli tükenmekte olan Deniz Kaplumbağalarının üreme alanı olarak belirlenen bu bölgede yapılacak uygulamalarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün görüşünün alınması zorunludur. Akdeniz Foku Yaşam Alanları için “Akdeniz Foku Tür Koruma Eylem Planı”nda belirtilen hususlara uyulacaktır” belirtmesinin de bulunduğunu söylemeden geçmeyelim elbette.. Umuyoruz tüm sözleşmelere uygun işlemler devam ediyordur.

Karaağaç projesinde yasaları açıkladık, yapmayın etmeyin desek te projeye devam edildi. Umarım kinci bir karaağaç olayı yaşanmaz..

Mersin Büyükşehir yetkilileri, CHP ve İYİ parti Anamur Belediyesi meclis üyelerinin de bu konuya nasıl baktıklarını merak ediyorum.

Evet bu hafta da sorularımızı sorduk, düşüncelerimizi paylaştık. Umarım bir duyan olur.. Bir kere daha söylemeden geçemeyeceğim “Anamur’a kıymayın efendiler, yazıktır günahtır.. Bu topraklar kimsenin babasının malı değil hepimizin…”

Sağlıcakla kalın….30.10.2021

Ahmet DOĞAN

Harita ve Kadastro Mühendisi

 

Bu haber toplam 1714 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • YİNE MOTOR,YİNE KAZA,YİNE ÖLÜM...24 Kasım 2023 Cuma 22:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862