• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

Yenişehirliler iftar sofrasında bir araya geldi

Yenişehirliler iftar sofrasında bir araya geldi
Dualar okunuyor, oruçlar açılıyor, Ramazan’ın rahmeti ve bereketi tüm Mersin’i sarıyor.

Haber MerkeziMersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca merkezde altı farklı noktada ve ilçelerde kurduğu iftar sofralarında Mersinlilerle buluşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yenişehir ilçesi sakinleriyle orucunu açtı.

Binlerce Mersinlinin bir araya geldiği iftar programına, MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Semra Tekeli, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Zeki Öztürk, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, MHP Yenişehir Kadın Kolları Başkanı Fatma Yıldırım, MHP Mezitli Kadın Kolları Başkanı Nesime İstanbul, MHP Toroslar Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Temiz Yeniçeri ve protokol üyeleri katıldı.

Yenişehir’de halkın yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Kocamaz, vatandaşlarla tek tek selamlaşarak sohbet etti.

Vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Başkan Kocamaz, “Ramazan’da insanlar aynı sofraya oturarak, birbirlerinin derdini dinliyor ve çözüm üretmeye çalışıyor. İbadet doruğa çıkıyor. İnsanlar oruç tutarak, aç olan insanların yaşadığı sıkıntıların farkına varıyor. Bizler de kurulan bu iftar sofralarıyla tüm ilçelerimizde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz” dedi.

Başkan Kocamaz, Ramazan ayının birlik, beraberlik, dayanışma, hoşgörünün sembolü olduğunu ifade ederek, “İnşallah hayatta olduğumuz sürece Mersin’de Ramazan’ın farkına herkes varacak ve insanlar bir araya gelecek. Mersinliler Ramazan’ın manevi ruhunu yaşayıp, aynı havayı teneffüs ederek, aynı ortamları paylaşacak” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz konuşmasının devamında, İslam alemi üzerinde oynanan oyunların ve dökülen kanların bir an önce son bulmasını temenni etti. Bu oyunlara karşı birlik ve beraberlik içerisinde tek bir ses, tek bir yürek olunması gerektiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Tüm dünyada emperyalist güçler oyunlarını İslam alemi için sahneye koyuyor. İnşallah İslam alemi huzura, selamete erer” diye konuştu.

yen--eh-rl-ler--ftar-sofrasinda-bulu-tu-(4).jpg

yen--eh-rl-ler--ftar-sofrasinda-bulu-tu-(5).jpg

yen--eh-rl-ler--ftar-sofrasinda-bulu-tu-(8).jpg

yen--eh-rl-ler--ftar-sofrasinda-bulu-tu-(1).jpg

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862