• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İçel 28 °C

Yüksekokul öğrencileri Silifke'de temizlik yapıp sokak hayvanlarını beslediler

Yüksekokul öğrencileri Silifke'de temizlik yapıp sokak hayvanlarını beslediler
Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında Silifke İlçesinin Taşucu Mahallesinde halk plajını temizleyip sokak hayvanlarını beslediler.

Haber Merkezi - Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene ve Bölüm Başkanı Prof Dr. Levent Son'un da katıldığı temizlikte öğrencilere Silifke Belediyesi de destek verdi. 

Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu Müdürlüğü öğrencileri "Daha Temiz Bir Çevre ve Çevre Bilinci" sosyal sorumluluk projesi kapsamında halk plajında temizlik yaparken sokak hayvanlarını da beslediler. 

Öğrenciler, ellerindeki süpürge ve küreklerle Kum Mahallesi Plajını süpürüp, topladıkları çöpleri poşetlere doldurarak çevreyi pırıl pırıl yaptılar. Temiz bir çevre ve çevre bilinci oluşturmak için projeyi hayata geçirdiklerini belirten Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, "Öğrencilerimiz ülkemizin farklı bölgelerinden gelmiş bir grubu oluşturuyor. Bu çalışmamızla Silifke halkını çevre temizliği konusunda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi. 

Temizlikle başladıkları çalışmalara, önümüzdeki günlerde geri dönüşüm ve çöplerin zamansız çıkartılmaması konusunda aileleri bilgilendirme çalışmaları ile devam edeceklerini belirten Ergene, "Eğitim öğretimimiz boyunca topluluktaki arkadaşlarımız çeşitli projelere imzalarını atacaklar. Daha önceki senelerde de öğrencilerimizle birlikte çok farklı aktivitelerimiz gerçekleştirilmişti. Öğrencilerimiz bu tür çalışmalara canı gönülden katılıyorlar. Hatta kendileri istekte bulundular. Silifke halkının kendilerine gösterdiği yakınlıktan dolayı bu tür sosyal çalışmalarda bulunarak Silifke'ye destek olmak istiyorlar. Silifke halkına teşekkürlerimizi bildirme adına çalışmalarımız sürecektir" dedi. 

SOKAK HAYVANLARINA YEM BIRAKTILAR

Öğrencilerden Fatma Taş Yüksekokul da öğrencilerden topladıkları paralarla Kum Mahallesi'ndeki sokak hayvanlarını beslediklerini belirtti. Öğrenciler kendi aralarında topladıkları para ile mama alıp sokak hayvanlarını beslerken Silifke halkından da bu duruma destek vermelerin istediler. 

Fatma Taş yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımızla sokak hayvanlarını beslemeye yönelik bir etkinlik yapmak istedik. Hava koşullarının iyi olduğu zamanlarda kendi aramızda topladığımız parayla mama alıp köpeklerin bulunduğu bölgelere besleme yapmaya çalışıyoruz. Silifke'de oldukça fazla sokak köpeği var. Havaların aşırı soğuk gittiği dönemlerde birçok köpek sığınacak yer arıyor. Çoğu zaman evlerin önlerinde bulunan odunluk gibi yerlere sığınarak ısınmaya çalışıyor. Bizler artık köpeklerle iç içe yaşamaya alıştık. Hayvanları seviyoruz. Bu sadece sevmekle kalmamalı sahip de çıkmalıyız. Daha duyarlı olmamız gerekir" diye konuştular. 

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862