• BIST 12433.5
  • Altın 6811.86
  • Dolar 44.5989
  • Euro 52.3513
  • İçel 19 °C

16.MUZ VE KÜLTÜR FESTİVALİ SONA ERDİ

16.MUZ VE KÜLTÜR FESTİVALİ SONA ERDİ
Bu yıl 16.sı düzenlenen festival bir çok etkinliklere sahne oldu

Anamur Belediyesi tarafından 16. Sı organize edilen Anamur Uluslararası Muz ve Kültür Festivali bir çok etkinliklerle kutlandı.

Festival 19 Temmuz 2024 tarihinde otogar’dan başlayan festival yürüyüşü ile başladı. Anamur kaymakamı ve Anamur Belediye Başkanı Durmuş DENİZ ve bir çok vatandaşın katıldığı yürüyüş Çavuşpınarı mevkisinde son buldu. Burada festivalin açılış konuşmaları ve halk oyunları gösterileri ile son buldu.

Aynı akşam Anemurium antik kenti Odeonda Anamur Turizmi ile ilgili panel düzenlendi. Panel ile birlikte bir çok yerel sanatçılar da konserler verdiler.

festival8.jpg

Festivali 2.Günü 20 Temmuz 2024 tarihinde gündüz programında Prf Dr. Ulvi KESER 50. Yılında Kıbrıs barış harekatı adlı konferans düzenlendi. Konferans Anamur Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti.

Aynı gün akşam Anamur Belediyesi 82 Sosyal tesislerinde vatandaşların yoğun ilgisi ile Musa EROĞLU konseri gerçekleştirildi. Meydanda vatandaşlar bir yandan yiyecek içecek reyonlarından alışveriş yaptılar ve Musa EROĞLU konserini izlediler.

Açılış konuşmasında Anamur Belediye Başkanı Durmuş DENİZ, “ Anamur’u tarım kenti ile birlikte aynı zamanda turizm kenti de yapacaklarını, Anamur’u beş yıldızlı konsept otellere boğdurmayacaklarını” dile getirdi.

festival7.jpgfestival6.jpgfestival5.jpgfestival3-001.jpg

Festivalin 3.gününde sabah saat 10.30 da Belediye meclis salonda ziraat mühendisi Bünyamin KOZAK ve Ziraat mühendisi Kamil KÖRHASANOĞLU’nun konuşmacı olarak katıldığı panelde Anamur muzu ve alternatif ürünler paneli gerçekleştirildi. Konuşmacılar Anamur muzunun tarihi gelişimi, bugünkü durumu, piyasadaki sorunlar ve muzun dışında bölgemizde yetiştirilen alternatif tropikal ürünle konusunda bilgi verdiler.

Aynı akşam Anamur Belediyesi 82 Sosyal tesislerinde yerel sanatçılar ve ardından Necati ve Saykolar grubunun verdiği konser ile gençler doyasıya eğlendiler.

Festivali son günü olması nedeni ile bütün protokol ve gaziler sahneye çıkarak İzmir marşı söylediler ve festival sona erdi.

festivalpanel.jpgfestivalpanel2.jpgfestival-001.jpgfestival2-001.jpg

 

Bu haber toplam 1137 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FIRTINA VE YAĞMUR ANAMUR'U FELÇ ETTİ18 Şubat 2026 Çarşamba 15:07
  • DR.MURAT KEMAL GÖKYAR VEFAT ETTİ12 Şubat 2026 Perşembe 22:13
  • KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMAK10 Şubat 2026 Salı 15:48
  • ANAMUR'A BİR MÜJDE DAHA25 Kasım 2025 Salı 20:06
  • ANAMUR'A KENT LOKANTASI AÇILIYOR18 Kasım 2025 Salı 22:49
  • MERSİN ARTIK DAHA YAKIN30 Ekim 2025 Perşembe 18:25
  • İŞGAL ALTINDAKİ ANAMUR29 Eylül 2025 Pazartesi 17:52
  • BAŞKAN DENİZ'DEN HAYVANSEVERLERE MÜJDE29 Eylül 2025 Pazartesi 16:53
  • GÜRÜLTÜLÜ BİR KENTİN SESSİZ ÇIĞLIĞI06 Eylül 2025 Cumartesi 12:50
  • KARDEŞ KENT AMBULANS HİBE EDECEK05 Eylül 2025 Cuma 20:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862