• BIST 12433.5
  • Altın 7284.46
  • Dolar 44.104
  • Euro 51.2049
  • İçel 10 °C

23 NİSAN ANAMUR'DA COŞKULU KUTLANDI

23 NİSAN ANAMUR'DA COŞKULU KUTLANDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Anamur'da coşku ile kutlandı

Anamurda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. Yıldönümü kutlamaları coşkusu bir başkaydı. Saat 09:30´da başlayan programa, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Savcısı Esat Gider, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve veliler ile vatandaşlar katıldılar. Tören Yeni Cumhuriyet Meydanında, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 
Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Atatürk´e sunduğu çelengin ardından günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk´ün 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramını neden çocuklara armağan ettiğini anlattı, 1071´de Malazgirtte Bizans´ı yenen Alparslan´ın, 1453´te bir çağ kapatım yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet gibi tarihin derinliklerinde insanlığa hizmet etmiş nice insanların bir zamanlar çocuk olduğunu kaydeden Mercan, “Mustafa Kemal Atatür´ün bu gerçeği görerek Türkiye Cumhuriyetini geleceğin büyükleri siz çocuklara armağan etmiştir. Bugün büyükleri olan bizler de atarımızdan aldığımız bu emaneti, yarının büyükleri olan sizlere teslim edeceğiz.” Dedi. 
Mercan sözlerini  Mustafa Kemal Atatürk için okuduğu bir şiirle noktaladı. Öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam eden törende, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Savcısı Esat Gider ve Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Fatih İlköğretim Okulunun bu yıl düzenlediği kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdiler. 
Tören, öğrencilerin sergilediği bir birinden güzel halk dansları koreografiler ve Anamur yöresi halk oyunları gösterileri ile son buldu.  Öğrencilerin Türkiye genelinden örnekler sunan gösterileri, modern dans ve İzmir yöresi efe oyunları ile Atatürk sim ile Atatürk posteri çizimleri ve Kafkas gösterilerinin ardından  Türk Bayrağını açarak vatandaşı selamlamaları büyük alkış aldı. 

23-1.jpg23-2.jpg23-3.jpg

Bu haber toplam 2407 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'A BİR MÜJDE DAHA25 Kasım 2025 Salı 20:06
  • ANAMUR'A KENT LOKANTASI AÇILIYOR18 Kasım 2025 Salı 22:49
  • MERSİN ARTIK DAHA YAKIN30 Ekim 2025 Perşembe 18:25
  • İŞGAL ALTINDAKİ ANAMUR29 Eylül 2025 Pazartesi 17:52
  • BAŞKAN DENİZ'DEN HAYVANSEVERLERE MÜJDE29 Eylül 2025 Pazartesi 16:53
  • GÜRÜLTÜLÜ BİR KENTİN SESSİZ ÇIĞLIĞI06 Eylül 2025 Cumartesi 12:50
  • KARDEŞ KENT AMBULANS HİBE EDECEK05 Eylül 2025 Cuma 20:33
  • ANAMUR'A HAYIRLI OLSUN01 Eylül 2025 Pazartesi 23:06
  • ANAMUR'DA 30 AĞUSTOS COŞKUYLA KUTLANDI31 Ağustos 2025 Pazar 12:22
  • FESTİVAL COŞKUSU VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ02 Ağustos 2025 Cumartesi 17:04
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862