• BIST 14281.29
  • Altın 6685.2
  • Dolar 48.6152
  • Euro 56.0788
  • İçel 29 °C

Akdeniz Belediyesi, çiftçiler için tarla ve bahçe yolları açıyor

Akdeniz Belediyesi, çiftçiler için tarla ve bahçe yolları açıyor
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, asfalt kaplama ve yama çalışmalarının yanı sıra kırsal bölgelerdeki tarla ve bahçe yollarını da açıyor.

Haber Merkezi - Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, elverişli hava koşullarının da yardımıyla tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgelerde, üreticilerin işini kolaylaştırmak için yol yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bir taraftan asfalt kaplama ve yama programını da sürdüren ekipler, diğer taraftan kırsal bölgelerdeki bahçe ve tarla yollarını açıyor. Belirlenen program kapsamında Çay Mahallesi’ndeki sıcak bitümlü asfalt kaplama ve yama çalışmalarını tamamlayan asfalt ekipleri, geçtiğimiz hafta Şevket Sümer Mahallesi’ne geçerek, sokakların asfalt serimini yaptılar. Yağmur sonrası su biriken sokakların drenaj sorunlarını da gideren ekipler, bu mahalledeki çalışmalarının ardından Gündoğdu Mahallesi’ne geçecekler.

Öte yandan, köy tüzel kişiliği kaldırılan ve Akdeniz ilçesine bağlanan mahallelerde yeni yol açma çalışmaları da devam ediyor. Özellikle tarımsal üretim yapılan bu bölgelerde, tarım ürünlerinin etkin ve verimli bir biçimde değerlendirilmesi için yeni bahçe ve tarla yolları açılıyor. Bu kapsamda Iğdır, Civanyaylağı, Hebilli, Esenli ve Bekirde mahallelerinde yeni tarla ve bahçe yolları açılıyor.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Akdeniz Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, özellikle yeni açılacak bahçe ve tarla yolları ile ilgili ciddi bir talebin yaşandığını belirterek, “Tarımsal ürünlerin iç ve dış piyasalara sürülmesinde, üreticimizin zaman, emek ve maliyet açısından rekabet koşullarına ayak uydurabilmesi için altyapıya ihtiyacı var.

Akdeniz Belediyesi olarak yöre üreticisinin bu zor rekabet koşullarında dezavantajlı duruma düşmemesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Yaptığımız saha çalışmaları sonrasında ekiplerimizi yönlendiriyoruz. Üreticilerimize küçük de olsa katkıda bulunmaya çalışıyor, onların taleplerini değerlendiriyoruz. Uygun hava koşulları sürdüğü müddetçe bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1851 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR’DA WAFFLE’IN ADRESİ: BONNIE WAFFLE25 Temmuz 2026 Cumartesi 17:22
  • ANAMUR MUZ FESTİVALİ, DEVAM EDİYOR19 Temmuz 2026 Pazar 14:47
  • TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR01 Temmuz 2026 Çarşamba 14:10
  • ANAMUR'DA HAZIR BETONA TEPKİ BÜYÜYOR30 Mayıs 2026 Cumartesi 23:38
  • ANAMUR SANAYİ SİTESİNDEKİ TEHLİKE10 Mayıs 2026 Pazar 22:29
  • ADD KONSERİNE YOĞUN İLGİ08 Mayıs 2026 Cuma 23:17
  • ADD'DEN YAZA MERHABA KONSERİ06 Mayıs 2026 Çarşamba 21:24
  • ANAMUR'DA İŞ KAZASI; 1 ÖLÜ29 Nisan 2026 Çarşamba 21:31
  • SİGORTALI EVDEN EVE NAKLİYAT BAŞLIYOR30 Mart 2026 Pazartesi 14:47
  • YENİ BİR HALK CAFE DAHA AÇILDI25 Mart 2026 Çarşamba 18:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862