• BIST 14641.56
  • Altın 6907.93
  • Dolar 48.2205
  • Euro 55.8759
  • İçel 17 °C

Akdeniz'de Belediye Meclis Toplantıları, mahallelerde yapılacak

Akdeniz'de Belediye Meclis Toplantıları, mahallelerde yapılacak
Akdeniz Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Haber Merkezi - Önceki gün yaşamını yitiren Belediye Meclis Üyesi İbrahim Selçuk’un koltuğu toplantı öncesinde çiçeklerle bezenirken, Eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk ile birlikte tüm meclis üyeleri Selçuk’un ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

Yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştiren Akdeniz Belediye Meclisi, 2016’nın ilk günlerinde bir üyesini yitirerek girdi. Meclisin CHP’li üyelerinden İbrahim Selçuk, 4 Ocak günü kalp yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Meclis sıralarında İbrahim Selçuk’un koltuğu fotoğrafı ve çiçeklerle süslendi. Belediye konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk başkanlık etti. Toplantı öncesi konuşma yapan Eş Başkan Fazıl Türk, çalışma arkadaşları İbrahim Selçuk’u kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını dile getirdi.

Eş Başkan Yüksel Mutlu da taziye dileklerini iletti ve toplantının ardından tüm meclis üyeleriyle birlikte Selçuk’un Huzurkent’te bulunan evine giderek aileyi ziyaret edeceklerini ifade etti. Öte yandan İbrahim Selçuk’tan boşalan meclis üyeliği koltuğuna, CHP’li 1. sıra yedek üye Murat Uçar oturdu.

BELEDİYE MECLİS DENETİM KOMİSYONLARI BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından toplantı açıldı, bir önceki birleşim tutanak özetleri oylandı. Belediye Meclisinin toplantı günlerinin, bir önceki toplantıda belirlenmesi ve meclis yıllık tatilinin 2016 yılının Ağustos ayında yapılmasına oybirliği ile karar verildi. Gündemin 4.maddesinde, Belediye Meclisi Denetim Komisyonuna bir yıllığına seçilecek üyeler için gizli oylama yapıldı. Mecliste üye sayılarına göre grupların verdikleri isimler oylandı ve Belediye Meclisi Denetim Komisyonuna Demokratik Bölgeler Partisi’nden (DBP) Hediye Eren, Hasan Özel ile Sakıp Kolancı, CHP’den Murat Uçar, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ise Habip Kurt seçildi.

MECLİS TOPLANTILARI MAHALLELERDE YAPILACAK

Diğer gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, önergeyle gündeme alınan ve boş memur kadrolarına sözleşmeli personel istihdamına ilişkin teklif, Plan-Bütçe Komisyonu ile
Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonuna havale edildi. Bir diğer önergeyle gündeme giren ve 150 metrekarenin altında kalan belediye arazilerinin satışının yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesine ilişkin teklif, oybirliği ile kabul edilerek yürürlüğe girdi. Meclisin temenni ve öneriler bölümünde söz alan Eş Başkan Yüksel Mutlu, bundan sonra bazı meclis toplantılarının, fizik altyapısı olan mahallelerde yapılmasını planladıklarını, bu çerçevede Şubat ayı olağan meclis toplantısının Kazanlı’da yapılmasını öngördüklerini dile getirdi.

Bu yolla mahallelerin sorunlarının yerinde gözlem ve tespitinin yapılabileceğine işaret eden Mutlu, “Aynı zamanda meclis toplantılarına halkımızın da katılımını sağlamış olacağız. İnsanlar, belediye meclisinin ne tür kararlar aldığını, kent yararına nasıl bir çalışma sergilediğine tanık olma fırsatı yakalayacaklar. Belediye-halk işbirliğini daha üst seviyelere çıkarma hedefimiz doğrultusunda halkımızın belediyecilik hizmetlerine ilişkin her türlü talep ve dileklerini doğrudan meclis üyelerimizle paylaşmalarını sağlayacağız” dedi.

Dilek ve temenniler bölümünün ardından bir sonraki birleşimin 2 Şubat 2016 Salı günü yapılmasına karar verildi ve toplantı sona erdi.

050116-(2).jpg

Bu haber toplam 1879 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'DA HAZIR BETONA TEPKİ BÜYÜYOR30 Mayıs 2026 Cumartesi 23:38
  • ANAMUR SANAYİ SİTESİNDEKİ TEHLİKE10 Mayıs 2026 Pazar 22:29
  • ADD KONSERİNE YOĞUN İLGİ08 Mayıs 2026 Cuma 23:17
  • ADD'DEN YAZA MERHABA KONSERİ06 Mayıs 2026 Çarşamba 21:24
  • ANAMUR'DA İŞ KAZASI; 1 ÖLÜ29 Nisan 2026 Çarşamba 21:31
  • SİGORTALI EVDEN EVE NAKLİYAT BAŞLIYOR30 Mart 2026 Pazartesi 14:47
  • YENİ BİR HALK CAFE DAHA AÇILDI25 Mart 2026 Çarşamba 18:07
  • MUŞURUP'UN HİKAYESİ10 Mart 2026 Salı 13:06
  • ANAMUR'DA 8 MART COŞKUSU08 Mart 2026 Pazar 23:03
  • ANAMUR GÖNÜLLÜ KENT ORKESTRASI04 Mart 2026 Çarşamba 23:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862