• BIST 11165.44
  • Altın 6493.54
  • Dolar 49.8216
  • Euro 55.6989
  • İçel 19 °C

Anamur Gazeteciler Cemiyeti'nden basın açıklaması

Anamur Gazeteciler Cemiyeti'nden basın açıklaması
Anamur Gazeteciler Cemiyeti'nden kamuoyunu bilgilendirmek için yapılan yazılı açıklamada, bazı kişi ve kurumların kendi çıkarları için gazetecileri yönlendirme gayreti içinde oldukları vurgusu yapıldı.

Haber Merkezi - Anamur Gazeteciler Cemiyeti, kamuoyunu aydınlatmak için yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Anamur Gazeteciler Cemiyeti 18 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirdiği genel kurulda yeni yönetim kurulunu oluşturmuştur.

Buradaki asıl amacımız, Anamur'da basılı ve internet yayını yapan basın organlarını bir arada tutmak ve Anamur’da gazeteciliğin onursal kimliğini ve karakterini korumak ve sürdürmektir.

Bu anlamda; gerek kamu, gerek siyasi ve gerekse Sivil Toplum Kuruluşları'nın hareket ve tavırlarını kamuoyu adına takip ederek toplumu bilgilendirmeyi asıl görevimiz olduğu bilinci ile hareket edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Bu görevi ifa ederken, Cemiyet Yönetim Kurulu Üyeleri ve yerel gazeteciler olarak, vatandaşlarımızın haber alma haklarının verilmesi konusunda yaptığımız çalışmalara paralel olarak Anamur’daki STK’lar başta olmak üzere siyasi partiler, Anamur’a Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelerek sosyal ve toplumsal aktivitelerle faaliyet gösteren özel şirketler ve kentin dinamikleri, kanaat önderleri ve yerel yöneticilerine dönük yaptığımız haber görüşmeleri ve buna benzer çalışmalarımızda, gerekli gördüğümüz anda birlikte hareket edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Bu güne kadar gördük ki, her ne kadar ‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ’ nezdin de olsa bazı kişi ve kurumların, yerel gazetecileri, şahsi çıkarları uğruna yönlendirme gayretine girmektedirler.

Biz gazeteciler olarak nezaketimizi bozmadan bu tavırların yanlışlığını birçok kere izah etmeye çalıştık. Ancak, özellikle Anamur dışından gelerek İlçemizde sosyal çalışma etkinlikleri yapan özel bir şirket yöneticilerinin yerel gazetecileri hiçe sayan,  küçük gören bakış açıları ve tavırları bizim kabul edemeyeceğimiz bir durumdur.

Onca tepkimize rağmen gerek yönetim kurulu, gerek cemiyet ve gerekse bağımsız olarak çalışan gazeteci arkadaşlarımızın, imtiyaz, mesleki ve özel kişiliklerine olan bu tavırların devam etmesi kabul edilemez.
Bu nedenle zorunlu gördüğümüz bu açıklamayı kamuoyuna saygı ile duyururuz”.

 

Anamur Gazeteciler Cemiyeti ve
Basın Çalışanları Adına
Başkan Zümrüt CÖMERTLER"

Bu haber toplam 2225 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KENT KONSEYİ TOPLANTILARA DEVAM EDİYOR09 Ekim 2026 Cuma 12:20
  • ANAMUR HALK OYUNLARININ DÜNÜ BUGÜNÜ07 Ekim 2026 Çarşamba 14:32
  • ELEKTRİK DİREKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR06 Ekim 2026 Salı 10:56
  • KENT KONSEYİ ZİYARETLERİNE BAŞLADI29 Eylül 2026 Salı 14:11
  • BEKLİYORUZ...28 Eylül 2026 Pazartesi 12:12
  • TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN28 Eylül 2026 Pazartesi 10:19
  • KENT KONSEYİ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU25 Eylül 2026 Cuma 10:21
  • ANAMUR'DAN KKTC'YE DOĞALGAZ24 Eylül 2026 Perşembe 10:42
  • HAYDİ ANAMUR!BU KEZ ADEM İÇİN22 Eylül 2026 Salı 11:05
  • KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU DEĞİŞTİ20 Eylül 2026 Pazar 18:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862