• BIST 11116.99
  • Altın 6593.04
  • Dolar 49.6092
  • Euro 55.5788
  • İçel 22 °C

ANAMUR GÖNÜLLÜ KENT ORKESTRASI

ANAMUR GÖNÜLLÜ KENT ORKESTRASI
Köşe yazımız Ahmet DOĞAN'ın gündeme dair yazısı

Gecenin Yıldızları: Anamur Gönüllü Kent Orkestrası

Geçtiğimiz günlerde Anamur’da, hepimizin yakından takip ettiği anlamlı bir dayanışma örneğine daha tanıklık ettik. DMD hastası Kuzeyhan için daha önce de çeşitli yardım kampanyaları düzenlenmiş, birçok hayırsever iş insanı ve vatandaş elinden gelen desteği vermişti. Bu kez ise yine gönüllü insanların bir araya gelmesiyle farklı ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçılarından Tolga Çandar, Kuzeyhan için düzenlenen bu etkinlik kapsamında Anamur’a gelerek sahne aldı. Sanatıyla olduğu kadar samimi üslubu ve sahnedeki esprileriyle de tanınan Çandar, gecede hem duygusal hem de keyifli anlar yaşattı.

Ancak Tolga Çandar sahneye çıkmadan önce sahneye çıkan bir grup vardı ki, bana göre gecenin asıl yıldızları onlardı.

Anamur’da yaşayan gönüllü müzisyenlerin oluşturduğu “Anamur Gönüllü Kent Orkestrası”, Türk halk müziğinden ve özgün müzikten seçtikleri eserleri büyük bir başarıyla seslendirdi. Henüz dört gönüllü müzisyenden oluşan bu ekip, hiçbir karşılık beklemeden, sadece müzik sevgisi ve dayanışma duygusuyla bir araya gelmiş. Buna rağmen ortaya koydukları performans, adeta büyük bir orkestrayı aratmayacak nitelikteydi.

Gecenin ilerleyen bölümünde Tolga Çandar ile birlikte sahne alarak birkaç eseri birlikte seslendirmeleri ise izleyenler için ayrı bir güzellik oldu.

Elbette Tolga Çandar zaten ülke çapında sevilen, güçlü bir sanatçı. Ancak burada özellikle kutlanması gerekenler, tamamen gönüllülük esasıyla bir araya gelen bu yerel müzisyenlerdir. Çünkü kültür ve sanat çoğu zaman böyle küçük ama samimi adımlarla büyür.

Doğrusunu söylemek gerekirse, bu oluşuma bakınca insanın içinden “Anamur’da yeni bir güneş doğuyor” demek geliyor. Umarım yanılmam.

“Anamur Gönüllü Kent Orkestrası” çok güzel bir isimle yola çıkmış. Bana göre bu tür girişimlere başta yerel yönetimler olmak üzere sivil toplum kuruluşları da sahip çıkmalı. Bu dört kişilik gönüllü topluluk neden yarın on dört kişilik büyük bir orkestraya dönüşmesin?

Bu tamamen verilecek destekle mümkün. Zaman zaman konserler düzenleyerek, müziğe gönül vermiş diğer müzisyenleri ve ses sanatçılarını da aralarına katarak çok daha geniş bir topluluğa dönüşebilirler. Böyle bir oluşum sadece müzik açısından değil, Anamur’un kültürel hayatı açısından da büyük bir kazanç olacaktır.

Uzun lafın kısası; o gecede sahnede birçok güzel an yaşandı ama benim için gecenin yıldızları Anamur Gönüllü Kent Orkestrası idi.

Yolları açık olsun. Anamur’un müzik yolculuğunda daha nice güzel sahnelerde onları görmek dileğiyle… başarılarının devamını diliyorum.

Saygılarımla

Ahmet DOĞAN

Harita ve Kadastro Mühendisi

Anamur/04.03.2026

Bu haber toplam 3206 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ELEKTRİK DİREKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR06 Ekim 2026 Salı 10:56
  • KENT KONSEYİ ZİYARETLERİNE BAŞLADI29 Eylül 2026 Salı 14:11
  • BEKLİYORUZ...28 Eylül 2026 Pazartesi 12:12
  • TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN28 Eylül 2026 Pazartesi 10:19
  • KENT KONSEYİ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU25 Eylül 2026 Cuma 10:21
  • ANAMUR'DAN KKTC'YE DOĞALGAZ24 Eylül 2026 Perşembe 10:42
  • HAYDİ ANAMUR!BU KEZ ADEM İÇİN22 Eylül 2026 Salı 11:05
  • KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU DEĞİŞTİ20 Eylül 2026 Pazar 18:09
  • ÖREN MAHALLESİNDE ELEKTRİK ÇİLESİ09 Eylül 2026 Çarşamba 11:33
  • ANEMURUİM'UN HAZİNESİ AÇIKTA04 Eylül 2026 Cuma 10:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862