• BIST 10208.76
  • Altın 5724.113
  • Dolar 41.7899
  • Euro 48.7251
  • İçel 22 °C

ANAMUR'DA TAMAMLANAN PROJELER'İN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

ANAMUR'DA TAMAMLANAN PROJELER'İN  AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Anamur ilçesinde hayata geçirilen hizmetler, düzenlenen törenle açıldı.

 Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştireceği hizmet, tanıtım ve açılış törenlerine  Anamur'da başladı.  

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  Burhanettin Kocamaz, 4. Karakucak Güreşleri öncesinde düzenlenen törenle  Çarıklar Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ tarafından yapılan içme suyu ve asfalt çalışmaları ile  Akdeniz Caddesi içme suyu hattının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışlara  MHP  Mersin  Milletvekili  Baki Şimşek,  Anamur Belediye Başkanı  Mehmet Türe ve  Gülnar Belediye Başkanı    Ahmet Günel de katıldı.

MESKİ tarafından içme suyu şebekesi yenilenen ve hizmete sunulan  Çarıklar Mahallesi'nde ve  Akdeniz Mahallesi'nde Anamurlularla bir araya gelen Başkan Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, hizmetlerine ara vermeden devam edeceklerini ve  Anamur'u hizmete doyuracaklarını söyledi.

Hiçbir ilçeyi bir diğerinden ayırmadıklarını ve herkese hizmet üretmeye çalıştıklarını belirten Kocamaz, " Çarıklar bizim için ayrı bir önemi olan beldemizdi. 1994'te bu bayrak yükselirken,  Tarsus,  Erdemli ve ilçelerimizde birer tane de yavru beldeler kazanılmıştı ve o günden bu yana bu bayrağı indirmemek için yoğun çaba gösteriyoruz. Birçok engellemelere rağmen bu bayrağı indirmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Milletvekili Şimşek de Kocamaz'ın siyasi kaygılar gütmeden vatandaşa hizmet götürdüğünü ifade ederek, imkansızlıkların Büyükşehir Belediyesi sayesinde aşıldığını dile getirdi.
Anamur  Belediye Başkanı Türe ise "Mersin'de Büyükşehir Yasası'nın dezavantajlarını 25 yıllık belediye başkanlığı tecrübesi ve ekibiyle avantaja çeviren bir belediye başkanımızı her an yanımızda hissettik.
Anamur merkezde, mahallelerinde köylerinde birçok projeye hep birlikte imza attık.

Anamur'un 50 yıllık hizmetini 3 yıla sığdırdık" diye konuştu.

"Anamur,  Mersin'in giriş kapısı ve bir turizm beldesi"
Kocamaz,  Akdeniz Caddesi içme suyu hattının açılışındaki konuşmasında ise  Anamur'un,  Mersin'in giriş kapısı ve bir turizm beldesi olduğunu vurguladı.

 Anamur'un tarihi, kültürü ve deniziyle kendileri için çok önemli bir merkez olduğuna işaret eden Kocamaz, "Bu merkeze diğer ilçelerimizde olduğu gibi özel bir özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da bizim bu çabalarımıza destek vermesini istiyoruz.  Mersin'in bütününe hizmet vermeye çalışıyoruz.

Parmağımızın dokunmadığı hiçbir yer yok.

Gittiğimiz her yerde dağıyla, taşıyla, ovasıyla  Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin parmağının dokunduğunu mutlaka görüyoruz. Biz söz verip sırtını dönenlerden değiliz.

Seçim öncesinde nasıl sizin oylarınıza talip olduysak, şimdi de  Anamur'a sık sık gelerek hizmetleri takip ediyoruz ve eksiklikleri belirliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle de gönüllü itfaiyecilere sertifikalarını vererek römork dağıtımı yapan Kocamaz, üreticiye satış tezgahı, MESKİ'ye 20 adet vidanjör dağıtımı ile, 'Simit Arabam Engel Tanımam' projesi kapsamında iki engelli vatandaşa simit arabalarını teslim etti.


Köşekbükü Mağarası turizme kazandırıldı

2-020.jpg
Kocamaz'ın birlik başkanlığını yaptığı  Mersin ve Çevresi Turizm Altyapı Hizmet Birliği (METAB) ve  Anamur Belediyesi'nin destekleri ile aydınlatılması ve çevre düzenlemesi tamamlanarak turizme kazandırılan Köşekbükü Mağarası'nın açılışı da gerçekleştirildi.

Bir yangından sonra atıl vaziyette olan mağaranın restore edilmesi için METAB tarafından 500 bin TL kaynak sağlanarak,  Anamur Belediyesi ile birlikte turizme açılan mağaranın kurdelesini kesen Kocamaz, "Büyükşehir Belediyesi olarak tüm değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Geçmişini, kültürünü bilmeyen milletlerin coğrafyasını gelir başkaları çizer. Bizler Türk milliyetçileri olarak geçmişten aldığımız dersleri geleceğe aktarmak istiyoruz. Bizden sonraki nesillere sahip çıkacağı kültürel değerler olarak aktarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kocamaz,  Anamur Belediyesi tarafından hizmete açılan Kondisyon Salonu ve  Bahçelievler Spor Parkı ve Kafe açılışına da katıldı.

5-012.jpg3-015.jpg1-020.jpg

4-011.jpg

  

Bu haber toplam 1348 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FESTİVAL COŞKUSU VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ02 Ağustos 2025 Cumartesi 17:04
  • ANAMUR'DA KÜLTÜR RÜZGARI31 Temmuz 2025 Perşembe 21:28
  • ANAMUR'DA BİR GÜNDE İKİNCİ CİNAYET29 Temmuz 2025 Salı 15:25
  • SİLAHLI SALDIRIDA BİR GENÇ HAYATA VEDA ETTİ29 Temmuz 2025 Salı 13:01
  • YUNANİSTAN NEA SELEFKİA'DA LEBLEBİCİ OYUNU25 Temmuz 2025 Cuma 17:22
  • ANAMUR'LU KOSTAS AMCADAN TÜRKÜLER19 Temmuz 2025 Cumartesi 15:46
  • 100 YILLIK HASRETİN ÖYKÜSÜ.BÖLÜM:114 Temmuz 2025 Pazartesi 22:19
  • MEMNUNİYETLE BEKLİYORUZ11 Temmuz 2025 Cuma 15:43
  • ANAMUR'LULAR 100 YILLIK KOMŞULARI İLE BULUŞTU08 Temmuz 2025 Salı 21:01
  • DRAGON PARKI İÇİN BŞK. DENİZ'DEN AÇIKLAMA20 Haziran 2025 Cuma 22:28
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862