• BIST 11233.66
  • Altın 5863.028
  • Dolar 42.6655
  • Euro 50.0951
  • İçel 12 °C

Aynalıgöl Mağarası Ziyaretçi Bekliyor

Aynalıgöl Mağarası Ziyaretçi Bekliyor
Mersin'in Aydıncık ilçesinde 16 yıl önce bir çoban tarafından keşfedilen ve 'Yeraltındaki Pamukkale' olarak anılan Aynalıgöl mağarası ziyaretçi bekliyor.

Haber Merkezi - Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, dünyanın sekizinci harikası olabilecek kadar etkileyici olan Aynalıgöl (Gilindire) mağarasının mutlaka görülmesini istedi.

Aktan, yaptığı yazılı açıklamada tarihi, doğası ve deniziyle turistik bir ilçe olan Aydıncık'ta, Aynalıgöl mağarası olarak da bilinen Gilindire mağarasının Türkiye'nin en dikkat çekici noktalarından biri olduğunu söyledi. İlçenin turizmde iyi bir ivme yakalaması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Aktan, "Aydıncık eski çağlardan başlayarak yakın zamanlara kadar hep bir liman kenti olarak yaşadı. Dağ ile deniz arasındaki küçük bir ovaya yerleşmiş ilçenin ilk yerleşiminin kimler tarafından ve ne zaman kurulduğuna dair kesin bilgi elde edilemedi. Gilindire mağarası 1999 yılında Aydıncık'ta çobanlar tarafından keşfedilmiştir. Aynalıgöl mağarası olarak da bilinen Gilindire mağarası, Türkiye'nin en dikkat çekici noktalarından biridir" dedi.

Mağaranın, dünyanın sekizinci harikası olabilecek kadar etkileyici olduğuna dikkat çeken Ferat Aktan, "Mağaranın içinde oluşmuş olan sarkıt, sütun, duvar ve akma taşlar o kadar büyüleyicidir ki; yolculuğunuz boyunca hepsine teker teker şahit olup harika saatler geçireceksiniz. Gilindire mağarası turizm açısından oldukça önemlidir. Dünyanın sekizinci harikası olabilecek kadar etkileyicidir. Mağaranın içindeyken kendinizi farklı bir zamanda, farklı bir boyutta hissedeceksiniz. Her adımınızda şaşkınlığa uğrayacağınız Gilindire mağarasının sonunda büyük bir göl bulunur. Gölün kenarında bulunan sarkıt ve dikitler de oldukça dikkatinizi çekecek. Mağaranın havası sıcak ve nemlidir. Mersin tatilinizde farklı bir dünyanın kapılarını açan Gilindire mağarasını kesinlikle ziyaret etmelisiniz" diye konuştu.

Aktan, Kelenderis Antik Kenti ile Susanlık Kalesi'nin de kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KARDEŞ KENT AMBULANS HİBE EDECEK05 Eylül 2025 Cuma 20:33
  • ANAMUR'A HAYIRLI OLSUN01 Eylül 2025 Pazartesi 23:06
  • ANAMUR'DA 30 AĞUSTOS COŞKUYLA KUTLANDI31 Ağustos 2025 Pazar 12:22
  • FESTİVAL COŞKUSU VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ02 Ağustos 2025 Cumartesi 17:04
  • ANAMUR'DA KÜLTÜR RÜZGARI31 Temmuz 2025 Perşembe 21:28
  • ANAMUR'DA BİR GÜNDE İKİNCİ CİNAYET29 Temmuz 2025 Salı 15:25
  • SİLAHLI SALDIRIDA BİR GENÇ HAYATA VEDA ETTİ29 Temmuz 2025 Salı 13:01
  • YUNANİSTAN NEA SELEFKİA'DA LEBLEBİCİ OYUNU25 Temmuz 2025 Cuma 17:22
  • ANAMUR'LU KOSTAS AMCADAN TÜRKÜLER19 Temmuz 2025 Cumartesi 15:46
  • 100 YILLIK HASRETİN ÖYKÜSÜ.BÖLÜM:114 Temmuz 2025 Pazartesi 22:19
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862