• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • İçel 31 °C

Belediye personelline sıfır atık eğitimi

Belediye personelline sıfır atık eğitimi
MERSİN’in Tarsus ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Türkiye’de aşamalı olarak başlattığı 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında belediye personeline eğitim verildi.

Belediye Tesisleri Yeşil Salonda verilen eğitim, Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünde görev yapan Çevre Mühendisleri tarafından gerçekleştirildi. Birim sorumlularına verilen eğitimde sürdürülebilir üretim, tüketim ve ileri dönüşüm süreçlerini bir çember halinde ele alan döngüsel ekonomi modeli, dünyada sürdürülebilir büyüme için yeni ve önemli yaklaşımlar ele alındı. Sıfır atıkla, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesi hedefleniyor.
Daha temiz bir Tarsus için bu projeyi önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, "Sıfır atık projesindeki hedefimiz; temiz ortam kaynaklı olarak performansın ve verimliliğin arttırılması, israfın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması, Çevresel risklerin azaltılmasının sağlanması, duyarlı tüketici duygusuna sahip olunmasının sağlanması,  ülkemiz için tasarruf ve ekonomik kazanç sağlanmasını hedefliyoruz. Kurumumuzun mevcut durumu değerlendirilip, ihtiyaçlar belirlenip planlama yapılmıştır. Proje hakkında farkındalığın artması için gereken çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Kaynak Mersinhaber

Bu haber toplam 970 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 100 YILLIK HASRETİN ÖYKÜSÜ.BÖLÜM:114 Temmuz 2025 Pazartesi 22:19
  • MEMNUNİYETLE BEKLİYORUZ11 Temmuz 2025 Cuma 15:43
  • ANAMUR'LULAR 100 YILLIK KOMŞULARI İLE BULUŞTU08 Temmuz 2025 Salı 21:01
  • DRAGON PARKI İÇİN BŞK. DENİZ'DEN AÇIKLAMA20 Haziran 2025 Cuma 22:28
  • SARIDANA'DA BİLİNMEYEN KÜLTÜR EVİ18 Mayıs 2025 Pazar 21:18
  • TURİZM'DEN KAZANMAYA VAR MISINIZ?24 Nisan 2025 Perşembe 17:02
  • TV 8 DE ANAMUR RÜZGARI ESTİ21 Nisan 2025 Pazartesi 12:49
  • DEMİRÖREN GÖLETİ İÇİN İMZALAR ATILDI11 Nisan 2025 Cuma 13:23
  • YUKARI KÜKÜR'DE EV SORUNUNA ÇÖZÜM GELDİ18 Mart 2025 Salı 20:48
  • TEŞEKKÜRLER DURMUŞ BAŞKAN11 Mart 2025 Salı 21:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862