• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • İçel 31 °C

Bozyazı’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Bozyazı’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı
Mersin’in Bozyazı ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı.

Ali TANDOĞAN - Bozyazı’da cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, TCSG-309 Komutanı Erhan Çevik, siyasi parti temsilcileri, gaziler, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı’na Kaymakam Suat Yıldız tarafından çelenkn sunulmasının ardından Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cingöz ve Belediye Başkanı Ballı da çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

“BOZYAZILI HEMŞEHRİLERİMİN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLUYORUM”

Öte yandan, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, 29 Ekim’in Türk milletinin tarih sahnesinde yeni bir devlet kurarak yerini aldığı gün olduğunu belirten Yıldız, “Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük zaferlerle kazandığı Kurtuluş Savaşı’nın, Cumhuriyet ile taçlandırılışının 92. yıl dönümüdür. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir. Türk Milleti’nin öz yapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyet yönetimidir’ diyerek, millet egemenliğinin esas olduğunu ilan etmiştir.

Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacağımız Cumhuriyetimizin 92. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok önem vermekte olduğumuz bu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, eşsiz fedakarlıkla milletimizin gönlünde taht kuran ve ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken, Bozyazılı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.


Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • MEMNUNİYETLE BEKLİYORUZ11 Temmuz 2025 Cuma 15:43
  • ANAMUR'LULAR 100 YILLIK KOMŞULARI İLE BULUŞTU08 Temmuz 2025 Salı 21:01
  • DRAGON PARKI İÇİN BŞK. DENİZ'DEN AÇIKLAMA20 Haziran 2025 Cuma 22:28
  • SARIDANA'DA BİLİNMEYEN KÜLTÜR EVİ18 Mayıs 2025 Pazar 21:18
  • TURİZM'DEN KAZANMAYA VAR MISINIZ?24 Nisan 2025 Perşembe 17:02
  • TV 8 DE ANAMUR RÜZGARI ESTİ21 Nisan 2025 Pazartesi 12:49
  • DEMİRÖREN GÖLETİ İÇİN İMZALAR ATILDI11 Nisan 2025 Cuma 13:23
  • YUKARI KÜKÜR'DE EV SORUNUNA ÇÖZÜM GELDİ18 Mart 2025 Salı 20:48
  • TEŞEKKÜRLER DURMUŞ BAŞKAN11 Mart 2025 Salı 21:21
  • MÜJDE; TERAS CAFE HALK CAFE OLUYOR08 Mart 2025 Cumartesi 02:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862