• BIST 11333.27
  • Altın 6564.19
  • Dolar 50.1534
  • Euro 56.2599
  • İçel 18 °C

Bozyazılı Ömercan'ın organları başka bedenlerde hayat bulacak

Bozyazılı Ömercan'ın organları başka bedenlerde hayat bulacak
Bozyazı'da trafik kazasında hayatını kaybeden Ömercan Orhan'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Ömercan, şimdi başka hayatlardan yaşayacak.

Ali TANDOĞAN - Mersin'in Bozyazı ilçesinde bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Ömercan Orhan (16) hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz pazar günü Bozyazı İlçesi Tekmen Mahallesi D-400 karayolu üzerinde A.G. yönetimindeki 33 ZH 050 plakalı otomobil, Ömercan Orhan'ın kullandığı motosiklet ile çarpıştı. Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Orhan, kaldırıldığı Anamur Devlet Hastanesi'nde bugün hayatını kaybetti.

Gencin ölümü Bozyazı'da üzüntüye neden olurken ailesinin, organlarını bağışlamasından dolayı cenazenin çarşamba günü Tekmen’de toprağa verileceği bildirildi.

Anne Cennet  Orhan, “Oğlumun organlarının verildiği yerlerle karışmak, tanışmak istiyorum.  Helal olsun, benim oğlum yaşayamadı, onlar doya doya yaşasın” diyerek gözyaşı döktü. 
Baba Ali Orhan da, “Biz elimizden geleni yaptık, yaşamadı. Onlarda bir ana baba evladı. Bizim evladımız yaşamadı. O çocuklar yaşasın” dedi. 

Amcası Süleyman Orhan ise, ağabeyi ve yengesinin bir insanlık örneği verdiğini belirterek; organ bekleyen hastalar, umutla kendilerine gelecek bir organ beklerken, çare bulamadıkları bir anda bu insanların çare olduğunu düşünerek organ nakline herkesin önder olması gerektiğini belirtti. 

Böbrekleri alan Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi (Sankotip) Genel Cerrah Uzmanı Erdal Uysal, “Böbreklerimizi aldık, ihtiyaç sahibi insanlara en kısa sürede ulaştıracağız inşallah” dedi.  

Ömercan Orhan’dan alınan karaciğer ambulans helikopterle Ankara Başkent Hastanesi’ne götürülürken, böbreklerden birisi Adana’ya, diğeri de Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesine karayolu ile götürüldü.

 

Bu haber toplam 2535 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • MİTHAT KESKİNARSLAN ANISINA ETKİNLİK15 Ekim 2026 Perşembe 10:25
  • KENT KONSEYİ TOPLANTILARA DEVAM EDİYOR09 Ekim 2026 Cuma 12:20
  • ANAMUR HALK OYUNLARININ DÜNÜ BUGÜNÜ07 Ekim 2026 Çarşamba 14:32
  • ELEKTRİK DİREKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR06 Ekim 2026 Salı 10:56
  • KENT KONSEYİ ZİYARETLERİNE BAŞLADI29 Eylül 2026 Salı 14:11
  • BEKLİYORUZ...28 Eylül 2026 Pazartesi 12:12
  • TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN28 Eylül 2026 Pazartesi 10:19
  • KENT KONSEYİ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU25 Eylül 2026 Cuma 10:21
  • ANAMUR'DAN KKTC'YE DOĞALGAZ24 Eylül 2026 Perşembe 10:42
  • HAYDİ ANAMUR!BU KEZ ADEM İÇİN22 Eylül 2026 Salı 11:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862