• BIST 11000.26
  • Altın 4885.63
  • Dolar 41.2868
  • Euro 48.5854
  • İçel 28 °C

Eğitim Sen Mersin Şubesi: ‘Eğitim’de rotasyon tasfiye amaçlıdır’

Eğitim Sen Mersin Şubesi: ‘Eğitim’de rotasyon tasfiye amaçlıdır’
Eğitim Sen Mersin şubesi, MEB’in ‘Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin sürgün anlamına geldiği belirtilerek, bu uygulamanın değiştirilmesini talep etti.

Haber Merkezi - Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), yüz binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren “Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”ne ilişkin Eğitim Sen Mersin Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Şube Başkanı Sinan Muşlu, yeni yönetmelikle birlikte öğretmenlerin rızaları dışında yerlerinin değiştirileceğini söyledi.

‘Tasfiye mantığı‘

Yönetmeliğin, sorun çözmekten çok yeni sorunlar üreten ve geniş bir kesimde mağduriyet yaratan düzenlemeler olduğunu vurgulayan Sinan Muşlu, “Yönetmelikte amaç, istekleri dışında öğretmenleri yer değiştirmeye zorlamak, onları sürgün etmektir. Bakanlık, eğitim yöneticilerinden sonra şimdi de öğretmenleri çalışma sürelerine bağlı olarak zorunlu rotasyona tabi tutacaktır. Bakanlık, on binlerce öğretmen açısından yeni bir dayatma anlamına gelen, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak ve pek çok yönden yeni mağduriyetler yaratması kaçınılmaz olan ‘öğretmenlere rotasyon’ uygulamasının yeni bir tasfiye mantığı ile ele almaktadır.

Zorunlu rotasyon dayatmasına karşı hukuksal ve örgütsel açıdan mücadele edeceğimiz bilinmelidir” diye konuştu. 

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'DA BİR GÜNDE İKİNCİ CİNAYET29 Temmuz 2025 Salı 15:25
  • SİLAHLI SALDIRIDA BİR GENÇ HAYATA VEDA ETTİ29 Temmuz 2025 Salı 13:01
  • YUNANİSTAN NEA SELEFKİA'DA LEBLEBİCİ OYUNU25 Temmuz 2025 Cuma 17:22
  • ANAMUR'LU KOSTAS AMCADAN TÜRKÜLER19 Temmuz 2025 Cumartesi 15:46
  • 100 YILLIK HASRETİN ÖYKÜSÜ.BÖLÜM:114 Temmuz 2025 Pazartesi 22:19
  • MEMNUNİYETLE BEKLİYORUZ11 Temmuz 2025 Cuma 15:43
  • ANAMUR'LULAR 100 YILLIK KOMŞULARI İLE BULUŞTU08 Temmuz 2025 Salı 21:01
  • DRAGON PARKI İÇİN BŞK. DENİZ'DEN AÇIKLAMA20 Haziran 2025 Cuma 22:28
  • SARIDANA'DA BİLİNMEYEN KÜLTÜR EVİ18 Mayıs 2025 Pazar 21:18
  • TURİZM'DEN KAZANMAYA VAR MISINIZ?24 Nisan 2025 Perşembe 17:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862