• BIST 10759.56
  • Altın 6282.92
  • Dolar 49.9691
  • Euro 55.798
  • İçel 19 °C

Erdemli Hükümet Konağı, baştan aşağı yenileniyor

Erdemli Hükümet Konağı, baştan aşağı yenileniyor
Erdemli Hükümet Konağı'nın turizm kentine yakışan bir görüntüyle hizmet vermesi için tadilata başlandı. Tadilat tamamlanınca bina yeni haliyle hizmet verecek.

Haber Merkezi - Yapımı 1970’li yıllara dayanan Erdemli Hükümet Konağı baştan aşağı yenileniyor. Yerel kaynakların da desteğini verdiği çalışma sonunda hükümet konağının çevresiyle birlikte turizm kentine yakışan bir görüntüyle hizmet vermeye devam etmesi hedefleniyor.

Tadilatın detayıyla ilgili bilgi veren Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, tadilatla birlikte binanın yükünün de azaltılacağını ifade ederek, “Şuan ki tadilatla binanın çatısını tamamen kaldıracağız. Dolayısıyla çatının binaya getirmiş olduğu yük azalacak. Ara koridorlarla merdivenler kırıldı. Burada yapılacak tadilatta, merdivenlerle koridorun 15 santimetreye kadar ulaşan mozaikleri kırılıp atıldı, yerine mermer konulacak. Binanın yükü bununla birlikte de bir hayli azaltılmış olacak” dedi.

Binanın 1970’lerde yapıldığına dikkat çeken Taştan, “Büyük bir ihtimalle tadilattan sonra gerçekten de çevresiyle beraber Erdemli’nin merkezine yakışacak bir bina olacak. Bir tatil kentine yakışan çevre düzenlemesiyle hem dış mekan hem iç mekan restore edilmiş olacak. Daha önce görüp de belli bir süre binanın tadilatından haberi olmayanlar bir yıl sonra geldiğinde bu bina yeni yapılmıştır, diye düşünecektir” diye konuştu.

Çalışmaların hızla sürdüğüne de değinen Taştan, “Bakanlıktan alınan 300 bin lira ile birlikte, diğer yerel katkılarla binamızın tadilatına başlandı. Tabi bu tür çalışmalarda şu zamana kadar biter diye süre veremiyoruz. Ama birkaç ay içinde tamamen bitirilmesi planlanıyor” dedi.

1974 yılında Erdemli Hükümet Konağı Yaptırma Derneği tarafından temeli atılarak 3 katı tamamlanan binanın sonraki yıllarda diğer katları devlet eliyle bitirilmiş. 1977’de ise inşaat tamamlanarak bina hizmete açılmış.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 2036 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KENT KONSEYİ TOPLANTILARA DEVAM EDİYOR09 Ekim 2026 Cuma 12:20
  • ANAMUR HALK OYUNLARININ DÜNÜ BUGÜNÜ07 Ekim 2026 Çarşamba 14:32
  • ELEKTRİK DİREKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR06 Ekim 2026 Salı 10:56
  • KENT KONSEYİ ZİYARETLERİNE BAŞLADI29 Eylül 2026 Salı 14:11
  • BEKLİYORUZ...28 Eylül 2026 Pazartesi 12:12
  • TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN28 Eylül 2026 Pazartesi 10:19
  • KENT KONSEYİ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU25 Eylül 2026 Cuma 10:21
  • ANAMUR'DAN KKTC'YE DOĞALGAZ24 Eylül 2026 Perşembe 10:42
  • HAYDİ ANAMUR!BU KEZ ADEM İÇİN22 Eylül 2026 Salı 11:05
  • KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU DEĞİŞTİ20 Eylül 2026 Pazar 18:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862