• BIST 14467.25
  • Altın 6769.73
  • Dolar 48.6071
  • Euro 56.2557
  • İçel 17 °C

Lütfi Elvan, Mersin'le ilgili projelerini açıkladı

Lütfi Elvan, Mersin'le ilgili projelerini açıkladı
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, hazırladıkları yeni projelerle Mersin’in kapısının kilidini açacaklarını söyledi.

Haber Merkezi - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde düzenlendiği toplantıda, yeni dönemde Mersin için hazırladıkları projeleri tanıttı.

Elvan, çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, bölgenin bir evladı olarak Mersin’e hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

"Bizim işimiz aş, iş, hizmet etmek" diyen Elvan, Mersin’i ayağa kaldırmak, Mersin’i şahlandırmak için burada olduğunu ifade etti.

Devam eden projeleri gözden geçirdiklerini, kentin sıkıntılarını tespit ettiklerini ve yapılması gerekenlerle ilgili bir program hazırladıklarını kaydeden Elvan, "İnşallah 1 Kasım sonrası bu projelerimizi teker teker hayata geçireceğiz. Biz Mersin’de tüm kesimlerle bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Neden bir olacağız? Güçlü bir Mersin, güçlü bir Türkiye için. Biz bir olduğumuzda, beraber olduğumuzda, iri ve diri olduğumuzda, karşımızda hiçbir güç duramaz. O nedenle birlikteliğimiz son derece önemli. Mersin’in bir istihdam bölgesine dönüşmesini istiyorsak, işsizliğin olmadığı bir kent olmasını istiyorsak, gelin hep birlikte çalışalım" dedi.

"Ben, sen değil, sadece Mersin var, Türkiye var’ bilinci ile hareket ettiklerini dile getiren Elvan, şöyle devam etti; "Yapmakta olduğumuz ve yapacağımız yatırımlarla insanımızı insanlarımızla buluşturacağız, gönülleri gönüllerle buluşturacağı, kalpleri kalplerle buluşturacağız. Bu yatırımlarımız Mersin için olacak. O nedenle buradan tüm sivil toplum kuruluşlarına, tüm siyasi partilere şunu söylüyorum; Mersin’in kalkınması için bu hedefe birlikte yürüyelim, birlikte odaklanalım.

Biz birlikten yanayız, beraberlikten yanayız, kardeşlikten yanayız. Bir ve beraber olduğumuz müddetçe yapamayacağımız bir şey yok. O nedenle tüm kesimlerin bu projelere sahip çıkmasını istiyorum. Bu projelerin her biri teker teker harekete geçirilecek. Kimsenin en ufak bir tereddüdü olmasın. Bizim buraya geliş amacımız bu. İnşallah bunları hep birlikte gerçekleştireceğiz, Mersin için yeni iş, yeni aş, yeni rızık yolları temin edeceğiz."

Mersin’in oldukça büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Elvan, "Denizi ile ticareti ile turizmi ile tarımı ile bir bütün olarak çok büyük avantajlara sahip bir il Mersin. Mersin’e çok büyük sağlık merkezleri kazandıracağız. Yurt dışından, Avrupa’dan çok sayıda insan, sağlık hizmeti almak için Türkiye’ye gelecek. Bunların biletlerini alacağız, masraflarının bir miktarını biz karşılayacağız ve o hastaları Mersin’e çekeceğiz. Mersin inşallah yeni bir sağlık merkezi haline gelecek. Bir çok ülkede sosyal güvenlik sistemi çökmüş durumda ama Türkiye’de bir çok hükümetin açıkladığı ancak bir türlü hayata geçiremediği, sadece AK Parti iktidarlarına nasip olan Sosyal Güvenlik Reformu’nu hayata geçirdik.

Türkiye’de gerçekten sorunsuz işleyen bir sağlık alt yapısı oluşturduk. İşte o nedenle yurt dışından çok sayıda turisti sağlık amacı ile Mersin’e çekerek istihdama katkı sağlayacağız. Artık Mersin’in kapısının kilidini açıyoruz. Mersin’e mal akacak, insan akacak. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

AÇIKLANAN PROJELER

Lütfi Elvan’ın yeni dönemde Mersin için açıkladığı projelerden bazıları ise şöyle: "Yeni yollar geliyor. Kenti ilçelere ve komşu illere bağlayacak yol yapım çalışmaları için 2 milyar 174 milyon lira kaynak ayrıldı. Devam eden Akdeniz Sahil Yolu tamamlanacak. Mersin-Antalya arasındaki 8 saatlik mesafe 5 saate düşecek. Uluslararası Çukurova Havalimanı’nın ihalesi yeniden gerçekleştirilecek, 7 bin kişiye istihdam sağlanacak. 2018 yılında Mersin hızlı trenle buluşacak, Mersin-Adana arası 24 dakikaya inecek.

Yük ve yolcu taşımacılığı daha güvenlik ve hızlı olacak. Bu proje için 6 milyar 417 milyon lira harcanacak. Akdeniz’in en büyük konteynır limanı Mersin’e yapılacak. Yenice’de yapımı süren lojistik merkez 2016 yılında tamamlanacak. Mersin, sağlık tesisleri ile donatılacak. 1250 yataklı şehir hastanesi tamamlanacak, Tarsus ve Mezitli’ye yeni hastaneler yapılacak. Barajlarla sulama sorunu çözülecek, kentin kültür ve turizm potansiyeli canlandırılacak."

12079611_885535368196566_1421587629191014236_n.jpg

12079108_885535334863236_4076950067704491480_n.jpg

Bu haber toplam 2322 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • HİDAYET KILINÇ ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR05 Ağustos 2026 Çarşamba 22:47
  • MERSİN İL BAŞKANI CENGİZ GÖKÇEL OLDU01 Ağustos 2026 Cumartesi 21:25
  • BELEDİYE BAŞKANI DENİZ CHP DEN İSTİFA ETTİ01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:13
  • AK PARTİ DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI01 Temmuz 2026 Çarşamba 13:54
  • HASAN UFUK ÇAKIR ANAMUR'DA07 Haziran 2026 Pazar 23:03
  • ANAMUR BELEDİYESİNE YENİ ARAÇ27 Nisan 2026 Pazartesi 23:44
  • A.MAHİR BAŞARIR ANAMUR'DA VATANDAŞLA BULUŞTU22 Şubat 2026 Pazar 17:52
  • HASAN UFUK ÇAKIR"BANA SAHİP ÇIKMIYORSUNUZ"24 Kasım 2025 Pazartesi 21:32
  • ANAMUR TARIM FUARI BAŞLIYOR21 Ekim 2025 Salı 20:37
  • ÜÇ BAŞKANA SEÇER'DEN ÇİZİK19 Ekim 2025 Pazar 22:19
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862