• BIST 9900.08
  • Altın 3383.614
  • Dolar 36.1167
  • Euro 37.7391
  • İçel 9 °C

MERSİN BÜYÜKŞEHİR HESAPLARINA HACİZ GELDİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR HESAPLARINA HACİZ GELDİ
İlk icraat Mersin Büyükşehir Belediyesi için yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, belediyelerin SGK borçlarının tahsil edilmeye başlanacağı açıklamasının ardından ilk uygulama Mersin'de gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin banka hesaplarına haciz konulduğunu açıkladı. 

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Seçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını hatırlatarak, "Belediyelerin ihtiyacı var mıdır yok mudur, hizmetleri aksar mı aksamaz mı, bunları düşünmeden yaptığına inanmıyorum. Eski bir belediye başkanı olarak mutlaka bunları biliyordur. Böyle aniden hazırlıksız bir şekilde birikmiş borçlarla ilgili her ay kendilerine gelen Maliye paylarından bu borcun kesilmesi, belediyeleri doğal olarak etkileyecektir. Bu da herkes tarafından bilinen bir durum" dedi. 

“Bu işin mantık neresinde? Binlerce özel şirketten alacağı olan SGK, primlerini sadece belediyelerden tahsil ederek rahatlayacak mı? SGK ihya mı olacak?" diye soran Seçer, "411 belediye CHP’li belediye. Diğer muhalif partilerin belediyelerini de katarsanız önemli bir nüfusu yöneten belediyeler, muhalif partilerin yönetimi. Onları sıkıntıya sokmak için yapılan bir uygulama olduğunu değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

"Yapılandırma bekliyorduk, elimiz ayağımız bağlandı"

Uygulamanın amacının CHP'li belediyeleri hizmet yapamaz hale getirmek olduğunu savunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi: "Eğer mesele, biriken borçların tahsili ise bunu makul bazı kararlarla yapabilirlerdi. Bir yapılandırma olabilirdi. Zaman zaman yapılan bir şey. Açıkçası biz yapılandırma yapılacağını bekliyorduk. Borç faizlerinde bir takım indirime gidilebilirdi, takside bölünebilirdi. Bu şekilde hizmetlerimiz aksamazdı. Hem borçlarımızı da bir miktar ödeme yoluna gitmiş olabilirdik ama bu kararla, elimiz ayağımız bağlanmış oldu. Tabii ki sıkıntı yaşayacağız. Birçok belediye için bu sıkıntı olabilir. Ben kendi belediyem için söyleyeyim, bunlar bizim için sıkıntılar yaşatacak kararlardır ama dünyanın sonu değildir. Hizmetlerimiz devam edecek. Mutlaka zorlanacağız ama bugüne kadar olduğu gibi bunların da üstesinden geleceğiz.”

 

Bu haber toplam 705 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ERDAL KARAN'IN BALDIZI SELMA UĞUR VEFAT ETTİ13 Aralık 2024 Cuma 20:10
  • BAŞKAN DENİZ DURMAK BİLMİYOR05 Aralık 2024 Perşembe 12:58
  • DENİZ: DOĞA SEVGİMİZİ KİMSE SORGULAYAMAZ04 Aralık 2024 Çarşamba 15:28
  • BAŞKAN DENİZ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ20 Ekim 2024 Pazar 20:23
  • ERDAL KARAN; ÇİFTÇİYE DESTEĞE DEVAM EDİYORUZ12 Ekim 2024 Cumartesi 21:35
  • MECLİS TOPLANTISI ANEMURIUM ODEON DA30 Eylül 2024 Pazartesi 18:59
  • BÜYÜKŞEHİR KOORDİNASYON EKİBİ YAYLALARDA17 Ağustos 2024 Cumartesi 20:33
  • ARSA SATIŞ YETKİSİ MECLİSDEN GEÇTİ06 Ağustos 2024 Salı 13:13
  • ARSA SATIŞI YETKİSİNE AKP VE MHP DEN TEPKİ05 Ağustos 2024 Pazartesi 19:41
  • CHP'DEN TEPKİYE ANTSO VE YÜCELEN GRUPTAN AÇIKLAMA03 Ağustos 2024 Cumartesi 20:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862