• BIST 11346.84
  • Altın 6567.01
  • Dolar 50.1524
  • Euro 56.081
  • İçel 22 °C

Mersin’de Ceza İnfaz Kurumlarının Güvenliği Masaya Yatırıldı

Mersin’de Ceza İnfaz Kurumlarının Güvenliği Masaya Yatırıldı
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, il sınırlarında bulunan ceza infaz kurumlarının güvenliğini masaya yatırdı.

Haber Merkezi - Mersin sınırlarında bulunan Ceza İnfaz Kurumlarının Güvenliği Koordinasyon Toplantısı, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım başkanlığında yapıldı.

Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında 19 Ağustos 2011 tarihinde imzalanan “Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetim, Dış Koruma, Hükümlü ve Tutukluların Sevk ve Nakilleri ile Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Protokolün Mahalli Toplantıların Yapılması” protokolünün 47. maddesi uyarınca gerçekleştirilen toplantı, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı toplantı salonunda düzenlendi. Toplantıya, Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cemil Balcılar ile Silifke, Tarsus ve Erdemli Cumhuriyet Başsavcıları, Mersin E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ali Avan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Uyan, Mersin E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Volkan Başaran, Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı, Mersin İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Aytekin Kemik, Mersin E Tipi ve Tarsus C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarının müdürleri ile diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda, ceza infaz kurumlarının dış koruması, ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin hastaneye, adliyeye, başka ceza infaz kurumuna sevk ve nakilleri ile tutuklu ve hükümlülere sunulan sağlık hizmetleri, devlet hastaneleri ile üniversite hastanesinde bulunması gerekli hükümlü koğuşları ve muhafazalı muayene odalarının oluşturulmasında karşılaşılan sorunların tespiti ve yerinde çözüme kavuşturulmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

 

Bu haber toplam 1740 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • MERÇED'DEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI20 Ekim 2026 Salı 12:05
  • MİTHAT KESKİNARSLAN ANISINA ETKİNLİK15 Ekim 2026 Perşembe 10:25
  • KENT KONSEYİ TOPLANTILARA DEVAM EDİYOR09 Ekim 2026 Cuma 12:20
  • ANAMUR HALK OYUNLARININ DÜNÜ BUGÜNÜ07 Ekim 2026 Çarşamba 14:32
  • ELEKTRİK DİREKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR06 Ekim 2026 Salı 10:56
  • KENT KONSEYİ ZİYARETLERİNE BAŞLADI29 Eylül 2026 Salı 14:11
  • BEKLİYORUZ...28 Eylül 2026 Pazartesi 12:12
  • TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN28 Eylül 2026 Pazartesi 10:19
  • KENT KONSEYİ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU25 Eylül 2026 Cuma 10:21
  • ANAMUR'DAN KKTC'YE DOĞALGAZ24 Eylül 2026 Perşembe 10:42
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862