• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İçel 17 °C

Mut'ta bıktıran motosiklet yarışları ve egzoz sesleri

Mut'ta bıktıran motosiklet yarışları ve egzoz sesleri
Mut'ta motosiklet yarışları ve ses kirliliği vatandaşları isyan ettiriyor. Yetkililer her türlü önlemi alsa da bunun bir türlü önüne geçememesi vatandaşları çileden çıkardı.

Hasan ÇETİNMersin’in Mut ilçesinde nedense yıllardır kanayan yarası haline gelen gürültü ve ses kirliliği yapan motosikletlere çare bulunamıyor. 

Artık yeter diyen vatandaşlar Mut’ta önlem alınmasını istiyor. Özellikle ilçenin ana caddesi olan Atatürk Bulvarı ve mahalle aralarında rastlanan motosiklet yarışları ve egzoz gürültüsü mahalle sakinlerine bu kadarı da olmaz yeter artık dedirtti.  

Konuyla ilgili olarak elinden geleni yapmaya çalışan Mut Emniyet Müdürlüğü de bu konuya bir türlü tam olarak çare bulamadı.   

Gürültü kirliliğine neden olarak çevreyi rahatsız eden araçlar ve yarış yapan motosikletler, vatandaşlardan büyük tepki topluyor. Vatandaşlar, motosikleti bilinçsiz ve aşırı hızlı kullanan gençlerin yanı sıra, araçların egzozunu açtırarak gürültü kirliliğine neden olan sürücülerden şikayetçi.  

Yaz aylarının kabusları arasında yer alan egzozu açık araçlar ve yarış yapan mobilet, motosiklet ve bazı otomobiller vatandaşı rahatsız ediyor. Egzozlarını açarak ya da aparat takarak kulakları tırmalayan sesler çıkaran araçlardan, vatandaşlar bir hayli dertli. 

Konu hakkında şikayetlerini belirten vatandaşlar, "Bu konu yıllardır Mut ilçesinin kanayan yarası haline geldi. Ana cadde ve mahalle aralarını motosikletler yarış pistine çeviriyor. Buda yetmezmiş gibi bazı araçlar egzozlarını özel yaptırıp çok ilginç sesler çıkartıyor. İnanın akşamları evlerimizde ses ve gürültüden duramaz hale geldik. Bunu yapanlar acaba ne yapmak istiyorlar. Kimden destek alıyorlar. Uygulamanın ara sıra değil devamlı yapılması, özellikle ana cadde üzerinden polis ekiplerinin devamlı suretle kontrollu olursa çözüm olma ihtimali yüksek” diyerek şikayetlerini dile getirdiler. 

Özellikle Mut Emniyet Müdürlüğünün, motor satıcıları ve tamircilerle bir araya gelerek konu hakkında görüşmeler yapması gerekir diyen vatandaşlar, "Motosikletlerle ilgili 155 Polis İmdat hattına gelen ihbarları ön plana alarak değerlendirmek gerek. Denetimlerin daha sıkı olması gerek. Özellikle ilçe  Emniyet Müdürlüğü tarafından motosiklet tamircileri ve satıcıları ile bir toplantı gerçekleştirip bu konunun toplantıda anlatılması gerek. Ayrıca tamircilere de uyarı yapılması gerek. Bu egzozları kimin yaptığı tespit edildiği takdirde onlara da ceza yazılacağı anlatılması ve yakalanan tamirciye gereken cezanın verilmesi bile birtakım çözüm olacaktır. Yani satıcı ve tamircilerle yapılacak toplantı bile yarar sağlayabilir" dediler.

Bu haber toplam 2687 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FIRTINA VE YAĞMUR ANAMUR'U FELÇ ETTİ18 Şubat 2026 Çarşamba 15:07
  • DR.MURAT KEMAL GÖKYAR VEFAT ETTİ12 Şubat 2026 Perşembe 22:13
  • KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMAK10 Şubat 2026 Salı 15:48
  • ANAMUR'A BİR MÜJDE DAHA25 Kasım 2025 Salı 20:06
  • ANAMUR'A KENT LOKANTASI AÇILIYOR18 Kasım 2025 Salı 22:49
  • MERSİN ARTIK DAHA YAKIN30 Ekim 2025 Perşembe 18:25
  • İŞGAL ALTINDAKİ ANAMUR29 Eylül 2025 Pazartesi 17:52
  • BAŞKAN DENİZ'DEN HAYVANSEVERLERE MÜJDE29 Eylül 2025 Pazartesi 16:53
  • GÜRÜLTÜLÜ BİR KENTİN SESSİZ ÇIĞLIĞI06 Eylül 2025 Cumartesi 12:50
  • KARDEŞ KENT AMBULANS HİBE EDECEK05 Eylül 2025 Cuma 20:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862