• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • İçel 14 °C

Özgecan'ın mezarına "melek" figürlü anıt heykel

Özgecan'ın mezarına "melek" figürlü anıt heykel
Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın mezarına "melek" figürlü anıt heykel konuldu.

Haber Merkezi - Özgecan Aslan'ın mezarının bulunduğu Mersin Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen törene Özgecan'ın babası Mehmet, annesi Songül, kardeşleri Beste ve Barış Aslan ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Baba Aslan, yaptığı konuşmada, heykelin üzerinde "Ruhumla severim" yazdığını, bütün sevenlerin birlikte Özgecan'ı ebediyete uğurladığını söyledi.

Her şehit haberleriyle yıkıldıklarını ifade eden Aslan, şöyle konuştu: "Şehit haberiyle yıkılıyoruz, üzülüyoruz, kahroluyoruz. Vatan sadece taştan topraktan ağaçlardan meydana gelen bir kavram değil. Hepimizin ruhunun birlikte inşa ettiği, yaşadığı bir candır. En büyük candır. Canlı bir organizmadır. Cennet vatanımızda sevgiyi barışı hep birlikte inşa etmeliyiz."

Heykeltıraş Mehmet Aksoy ise Özgecan Aslan'ın öldürmesinden çok etkilendiğini belirterek, rüyasında gördüğü heykeli çizerek mezara yerleştirdiğini söyledi. 

Konuşmaların ardından Özgecan'ın melek olarak tasvir edildiği ve iki tarafta kanatları olan, üzerinde tırnak izleri bulunan anıt heykelin açılışı yapıldı.

Kaynak: Habertürk

Bu haber toplam 2107 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • MERÇED'DEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI20 Ekim 2026 Salı 12:05
  • MİTHAT KESKİNARSLAN ANISINA ETKİNLİK15 Ekim 2026 Perşembe 10:25
  • KENT KONSEYİ TOPLANTILARA DEVAM EDİYOR09 Ekim 2026 Cuma 12:20
  • ANAMUR HALK OYUNLARININ DÜNÜ BUGÜNÜ07 Ekim 2026 Çarşamba 14:32
  • ELEKTRİK DİREKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR06 Ekim 2026 Salı 10:56
  • KENT KONSEYİ ZİYARETLERİNE BAŞLADI29 Eylül 2026 Salı 14:11
  • BEKLİYORUZ...28 Eylül 2026 Pazartesi 12:12
  • TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN28 Eylül 2026 Pazartesi 10:19
  • KENT KONSEYİ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU25 Eylül 2026 Cuma 10:21
  • ANAMUR'DAN KKTC'YE DOĞALGAZ24 Eylül 2026 Perşembe 10:42
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862