• BIST 14971.23
  • Altın 6891.8
  • Dolar 45.239
  • Euro 53.3941
  • İçel 20 °C

Toroslar’da metruk binalar yıkılıyor

Toroslar’da metruk binalar yıkılıyor
Toroslar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkımlarını gerçekleştiriyor.

Haber Merkezi - Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Selçuklar Mahallesi’nde bulunan bir metruk bina iş makinalarıyla yıkıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, göreve geldiklerinde kendilerine çağdaş ve modern Toroslar oluşturma hedefi koyduklarını belirtti.

Ortaya koydukları hizmetlerle bu hedefe her geçen gün bir adım daha yaklaştıklarını vurgulayan Tuna, Toroslar’ın artık çekim merkezi haline geldiğinin altını çizdi.

Tuna, çağdaş ve modern Toroslar hedefi doğrultusunda ilçe sınırları içerisindeki metruk binaların yıkımlarını mahalle sakinleri ve bina sahiplerinin dilekçelerine istinaden gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bu tür binaların hem görüntü kirliliğine hem de kokulu ve uçucu madde bağımlısı insanların uğrak yeri olması nedeniyle olası tehlikelere davetiye çıkarabileceğini söyleyen Tuna, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamalarını temin etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Toplumun sağlığını ve huzurunu her şeyin üstünde tuttuklarını dile getiren Tuna, mahallelerinde bu tür bina olan vatandaşlardan belediyeye müracaat etmelerini isteyerek, "Kaderine terk edilmiş ve virane durumdaki bu tür binalar maalesef kokulu ve uçucu madde bağımlılarının yuvası haline gelebilir. Bu da hem toplumda huzur ve güvenin sarsılmasına hem de görüntü kirliliğine neden olur. Bu nedenle bizde sorumlu belediyecilik anlayışıyla ilçemiz sınırları içerisindeki bu tür binaların yıkımlarını mahalle sakinlerimizin ve bina sahiplerinin dilekçelerine istinaden gerekli incelemeleri yaptıktan sonra gerçekleştiriyoruz.

Böylelikle bir yandan ilçemizdeki huzur ve güvenin tesisi noktasında emniyet güçlerimize yardımcı olurken, diğer yandan da çağdaş ve modern Toroslar hedefimize her gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Görevde bulunduğumuz yaklaşık 12 yıllık süreç içerisinde Torosların çehresini değiştirdik ve değiştirmeye de devam ediyoruz. Şimdi yeni bağlanan mahallelerimizde de gerekli hizmetleri ve yaşam koşullarını oluşturarak hedefimize ulaşmış olacağız” dedi.

Bu haber toplam 1676 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR GÖNÜLLÜ KENT ORKESTRASI04 Mart 2026 Çarşamba 23:27
  • BAŞKAN DURMUŞ DENİZ MÜJDEYİ VERDİ23 Şubat 2026 Pazartesi 12:51
  • FIRTINA VE YAĞMUR ANAMUR'U FELÇ ETTİ18 Şubat 2026 Çarşamba 15:07
  • DR.MURAT KEMAL GÖKYAR VEFAT ETTİ12 Şubat 2026 Perşembe 22:13
  • KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMAK10 Şubat 2026 Salı 15:48
  • ANAMUR'A BİR MÜJDE DAHA25 Kasım 2025 Salı 20:06
  • ANAMUR'A KENT LOKANTASI AÇILIYOR18 Kasım 2025 Salı 22:49
  • MERSİN ARTIK DAHA YAKIN30 Ekim 2025 Perşembe 18:25
  • İŞGAL ALTINDAKİ ANAMUR29 Eylül 2025 Pazartesi 17:52
  • BAŞKAN DENİZ'DEN HAYVANSEVERLERE MÜJDE29 Eylül 2025 Pazartesi 16:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862