• BIST 10955.34
  • Altın 6343.32
  • Dolar 49.9665
  • Euro 56.0754
  • İçel 24 °C

Vali Çakacak, Cumhurbaşkanlığı adına aşure dağıttı

Vali Çakacak, Cumhurbaşkanlığı adına aşure dağıttı
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Cumhurbaşkanlığı Kanun ve Kararlar Başkanı Hakkı Sönmez ile birlikte, cami çıkışında vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı adına aşure dağıttı. Çakacak ve Sönmez, vatandaşlarla birlikte aşure de yedi.

Haber Merkezi - Mersin’in merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Muğdat Camii’nde, öğlen namazının ardından aşure etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Kanun ve Kararlar Başkanı Hakkı Sönmez, cami avlusuna kurulan kazanlardan vatandaşlara aşure dağıttılar.

Etkinlikte konuşan Başkan Hakkı Sönmez, “İlki geçen yıl küçük çapta düzenlenen, Cumhurbaşkanlığımızın aşure dağıtımı, bu sene 14 ilimizde gerçekleştirildi. İnşallah bu ve bunun gibi etkinlikler birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olur” dedi.

Vali Çakacak ise Muharrem ayı dolayısıyla bugün Muğdat Camii’nde, Cumhurbaşkanlığı adına aşure ikram ettiklerini belirterek, “Muharrem ayı, birçok peygamber ve ümmetleri için hayırlı olaylara vesile olan önemli bir ay olarak bilinmektedir. Bu kadar bolluk ve bereketin yaşandığı, insanlık tarihi için önemli olayların meydana geldiği bu ay ne yazık ki, aynı zamanda bin 400 yıldır tüm Müslümanların acı çektiği, yasa büründüğü bir matem ayıdır. Hazreti Peygamber efendimizin torunu, ciğerparesi İmam Hazreti Hüseyin başta olmak üzere çoğu ehlibeytten 70 kişinin hunharca şehit edildiği aydır. Böyle bir katliam hiç kimse tarafından mazur görülemez. Bu elim olayın ne dinde ne de insanlıkta yeri vardır. Hepsine Allah’tan rahmet diliyor, mekanları cennet-i ala olsun” diye konuştu.

Aşurenin içerisinde çeşit çeşit yiyecek bulunduğuna da işaret eden Çakacak, “Bu yiyeceklerin her birinin tadı ayrıdır ama aynı kazanda pişirildiğinde, apayrı bir tat oluşturarak aşure haline gelmektedir. İşte bu vesilesiyle diyoruz ki, insanlar da çeşit çeşittir. Nasıl aşurede birleşen yiyecekler aşureye ayrı, güzel bir tat veriyorsa her çeşit inançtan, kültürden, etnik yapıdan insan da bir araya geldiğinde, birlik olduğunda aynı aşurede olduğu gibi bambaşka bir güzellik kazanabilirler.

Bizler de insana insan olduğu için değer vererek, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, karşılıklı saygı çerçevesinde, birbirimize sevgi penceresinden bakarak güzel bir Türkiye, güzel bir dünya oluşturabiliriz. Bu günün millet olarak birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz“ ifadelerini kullandı.

aw560386_01.jpg

dsc_0955.jpg

dsc_1167.jpg

Bu haber toplam 1937 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KENT KONSEYİ TOPLANTILARA DEVAM EDİYOR09 Ekim 2026 Cuma 12:20
  • ANAMUR HALK OYUNLARININ DÜNÜ BUGÜNÜ07 Ekim 2026 Çarşamba 14:32
  • ELEKTRİK DİREKLERİ TEHLİKE SAÇIYOR06 Ekim 2026 Salı 10:56
  • KENT KONSEYİ ZİYARETLERİNE BAŞLADI29 Eylül 2026 Salı 14:11
  • BEKLİYORUZ...28 Eylül 2026 Pazartesi 12:12
  • TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN28 Eylül 2026 Pazartesi 10:19
  • KENT KONSEYİ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU25 Eylül 2026 Cuma 10:21
  • ANAMUR'DAN KKTC'YE DOĞALGAZ24 Eylül 2026 Perşembe 10:42
  • HAYDİ ANAMUR!BU KEZ ADEM İÇİN22 Eylül 2026 Salı 11:05
  • KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU DEĞİŞTİ20 Eylül 2026 Pazar 18:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862