• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İçel 27 °C

24 Temmuz Basın Bayramı ve Sansürün Kaldırılışı mesajları

24 Temmuz Basın Bayramı ve Sansürün Kaldırılışı mesajları
24 Temmuz Basın Bayramı ve Sansürün Kaldırılışının 107. yılı kutlanıyor.

Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, ön yargılardan uzak ve kişilik haklarına saygılı olmak, gazeteciliğin olmazsa olmaz koşullarındandır. Gazetecilik mesleği ve gazetecilik sektörü (gazete, radyo, televizyon, internet gibi kitlesel yayın organları) demokratik toplumlarda anayasanın öngördüğü üç devlet gücü yanında dördüncü -denetleyici devlet gücü olarak anılır.

Bundan dolayıdır ki, vatandaşın haber alma özgürlüğü, tarafsız yayın ve habercilik görevini yerine getiren bütün meslek temsilcileri önemlidir.

Zor şartlarda kamu hizmeti yapan haberciliğin cengâverleri demokrasimizin köşe taşlarındandır.
Meslek ahlakı ve doğru haberciliğin mümtaz temsilcilerine selam olsun, Basın Bayramınız kutlu olsun.

Oktay Öztürk
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili 

oktay-ozturk-site.jpg
            ***

Halkın haber alma hakkını kullanması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları yüklenen basın, saydam ve katılımcı yönetim ilkesinin temel yapı taşı olarak demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir. Basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilme ve yönlendirebilme gücü ile de gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilmektedir.

Bu nedenle basın-yayın kuruluşlarımızın görevlerini sansüre uğramadan, kısıtlanmadan, engellenmeden yerine getirebilmeleri bakımından sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilmektedir.

Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık anlayışı ile hareket etmeleri hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır.

Şurası bir gerçek ki, son yıllarda ülkemizde, medya alanında gerçekleşen teknolojik gelişmelerin yanı sıra, yayıncılık alanında da birçok yenilik gerçekleşmiştir. Yazılı ve görsel medya çeşitlilik kazanmış, özellikle sosyal medya gibi yeni bir ağın ortaya çıkışıyla birlikte hayatımızın her alanını her an etkiler duruma gelmiştir.
Devletimiz, hak ve özgürlüklerin önünü açmayı ilke edinerek, basın özgürlüğünün teminatı olan ifade özgürlüğünün üzerindeki engelleri bugüne kadar tek tek kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmıştır. Bugün medya sektörü ve çalışanları çağdaş devletler seviyesinde sahip oldukları hak ve özgürlükler ile görevlerini her hangi bir baskı ve müdahaleye maruz kalmadan icra edebilmektedirler.

İlimizde görev yapan basın mensuplarının gösterdikleri mesleki duyarlılığın ve yaptıkları çalışmaların ilimizin tanıtımına ve sosyo-kültürel gelişimine büyük katkı sağladığına inanıyorum. Mersin Valiliği olarak İlimize değer katan her türlü çalışmada basın mensuplarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle basından sansürün kaldırılışının 107. yıldönümünü ve 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, bütün basın emekçilerine çalışmalarında başarılar dilerim.

     Özdemir ÇAKACAK
     Mersin Valisi

4df8a608-a4a0-4917-8f9b-a8aa1a93bb2f.jpg


            ***


Türk basın tarihinde sansürün kaldırılışı gazetecilerin çok değerleri mesleklerini en iyi şekilde ifa edebilmelerine olanak sağlamıştır. Gazetecilik mesleği dürüst, yasalara ve kişilik haklarına saygılı, ön yargısız, ahlaklı, fikri ve vicdanı hür olma sorumluluğunu taşımayı gerektiren, dünyanın en saygın ve en zor mesleklerinden birisidir.

İfade özgürlüğü çerçevesinde kamuoyunun doğru bilgiye ulaşmasını sağlamakla yükümlü olan basın kuruluşları, demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Demokrasinin gereği olarak da basın mensuplarımıza halka doğru ve tarafsız şekilde bilgi vermelerini sağlayacak ortamın oluşturulması çok önemlidir. Tüm gazetecilerimize basında sansürün kaldırılışının 107. yılında başarılı çalışmalar diliyor, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum.

Burhanettin KOCAMAZ
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı

ba-kan-kocamaz-dan-basinda-sansurun-kaldirili-inin-107.-yili-mesaji.jpg

***

Görevlerini fedakarlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.

Gazetecilik mesleği, günümüzün en dinamik ve en fedakarlık isteyen mesleklerinden birisidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Basın, bir milletin ortak sesidir’ sözü de basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır.

Yazılı, görsel ve işitsel basının yapılan hizmetlerin halka aktarılmasında önemli bir yere sahip.
İlçemizin gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza duyuran basın mensuplarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılığın ve başarılı çalışmaların kentimizin tanımına büyük katkı sağladığına,  özgür ve tarafsız olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajans temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, meslek hayatlarında başarılarının devamını temenni ediyorum. Görevleri başında hayatını kaybeden basın mensuplarımıza da Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.

Hamit TUNA
Toroslar Belediye Başkanı 

ba-kan-tuna-bas-n-bayram-n--kutlad-.jpg

 ***

Bugün Cumhurbaşkanı ve hükümetin baskısı ve sansürü altındaki birçok medya sahibi ve gazeteci, basın ahlak ilkelerini ve hakkaniyeti bir yana bırakarak sansür ve oto-sansür uygulamaktadır. Bu sansür, Uludere Katliamı, Reyhanlı Olayı, ‘Taksim Gezi Parkı Direnişi’, Soma’daki maden faciası ve son olarak da Suruç’ta yaşanan saldırıda tanık olduk. Sansüre ve baskıya boyun eğmeyen usta kalemler ve gazeteciler, iktidarla arasını bozmak istemeyen medya patronlarınca işten çıkarılmakta, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğü engellenmektedir. 

Demokratik, özgür bir toplum ve gelecekten bahsedebilmenin temel koşullarından birisi özgür basından geçer. Özgür basın varsa, özgür toplum vardır. Muhalif basına ve gazetecilere yönelik baskılar, düşünce ve ifade özgürlüğüne saldırıdır. Cezaevlerindeki tutuklu gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır. Basın özgürlüğünü kısıtlayan antidemokratik adımlara karşı en büyük direniş, basın meslek örgütlerine, gazetecilere ve halka düşmektedir. Basın emekçilerinin bu direnişlerine her zaman destek verdik, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz.

Yüksel MUTLU - Fazıl TÜRK 
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları

e--ba-kanlar-faz-l-turk-ve-yuksel-mutlu.jpg
            ***

 İçinde bulunduğumuz iletişim çağında kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın kuruluşları, toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektedirler.

Basınımıza düşen en büyük ödevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır.”Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün “Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir`` demiştir. Bu vesile ile tüm basın kuruluşları ve gazetecilerin bayramını kutlarım.

İsmail TEPEBAĞLI
Çamlıyayla Belediye Başkanı

2bbb6c05a6a21c3eecfd3f70bf25bde2_23-07-2015_bf0ccfac23cedd7227562e627a85d565_21-06-2015_11328e328d11d23213ee646a2c83a8c2_14-06-2014_ismail_tepebagli.jpg

            ***

Basın çalışanlarının ne zor şartlarda hizmet verdiklerini biliyoruz, görüyoruz, yaşıyoruz. Teknolojinin çok hızlı geliştiği bir dönemde basın yayın kuruluşlarıyla birlikte basın çalışanlarının sorumlulukları da artmıştır. Bu sorumluluklardan en önemlisi ise, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir. Bir ülkenin, bir kentin geleceğini yönlendirmek basının elindedir. Basın olayı iyi değerlendirirse objektif yaklaşırsa o ülkede yaşayan insanlarda doğru bilgilendirilmiş olur. Ancak yanlış yönlendirirse o zamanda vatandaş yanlış bilgilere sahip olmuş olur. Basın halkı yönlendirirken olaylara objektif olarak bakmalı ve olayları saptırmadan halka doğruları anlatmalıdır. Bu vesileyle 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümünü kutluyor, tüm basın çalışanlarına başarılar diliyorum.

Şevket CAN
Tarsus Belediye Başkanı 

20150723_2031732_basinda-sansur-kutlama-2015-(1).jpg

            ***

Haber alma ve yayma özgürlüğünün, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarının  başında yer alıyor. Halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları aynı zamanda demokrasinin güçlenmesinde önemi bir güçtür.

Ulusal basının yanında, bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan yerel basın çalışanları, bu görevlerini yerine getirirken büyük sıkıntılar ve imkansızlıklar içinde çalışmaktadırlar. Günümüzde iletişim organları, her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır. Dünyada en çok gazetecinin göz altında tutulduğu, hapishanelere atıldığı, çalışan gazetecilerin bir çok sorunla karşı karşıya kaldığı bir ortamda 24 Temmuz'a giriyoruz. 

Ülkemizde gazetecilerin görevlerini özgürce yapabildiği, sorunlarının çözülerek her demokratik ülkede olduğu gibi daha iyi imkanlara sahip olabilmeleri dileğiyle, şehrimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo, televizyon, ulusal ajans temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

İbrahim GENÇ
Yenişehir Belediye Başkanı 

 dsc_2127-001.jpg        ***

Toplum için gecesini, gündüzüne katan, mesleğini her şeyin üstünde tutup ölümü pahasına vazifesini yapan, vefakar ve cefakar gazeteci arkadaşlarımızın, 24 Temmuz “Gazetecilik ve Basın Bayramı”nı gönülden kutlar, basın için daha fazla özgürlük istiyoruz.

Ali GÜNDÜZ
İstanbul Özürlüler Spor Kulübü - Zeytinburnu, Çevre -Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili 

3--gund-tek-tsd..jpg

Bu haber toplam 1558 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • EMİRŞAH HALKI TAŞ OCAĞINA İSYAN ETTİ11 Temmuz 2024 Perşembe 23:33
  • CHP DEN ANTİK KENTTEKİ İNŞAAT TEPKİ05 Temmuz 2024 Cuma 12:45
  • SONUNDA SESİMİZİ DUYDULAR02 Temmuz 2024 Salı 14:05
  • ANEMURİUM ANTİK KENTİNE BETON DÖKTÜLER01 Temmuz 2024 Pazartesi 22:37
  • KARAVANCILARA DİKKAT !!19 Haziran 2024 Çarşamba 14:10
  • YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ12 Haziran 2024 Çarşamba 15:13
  • BÜYÜK KAYBIMIZ10 Haziran 2024 Pazartesi 16:09
  • KENT KONSEYİ NASIL KURULUR09 Haziran 2024 Pazar 14:01
  • FERİBOT İÇİN İMZALAR ATILDI05 Haziran 2024 Çarşamba 17:56
  • BORU HATTININ UCU GÖZÜKTÜ29 Mayıs 2024 Çarşamba 20:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862