• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 18 °C

Akdeniz İşçi Festivali'nin 3.sü gerçekleştirildi

Akdeniz İşçi Festivali'nin 3.sü gerçekleştirildi
Akdeniz Belediyesi ve Disk Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Akdeniz İşçi Festivali'nin 3.'sü gerçekleştirildi.

Haber Merkezi - Türkiye'de işçilerin ve sendikal hareketin dönüm noktası olan '15-16 Haziran İşçi Direnişi'nin yıldönümü, Akdeniz Belediyesi ve Disk Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen festival ile kutlandı.

Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Akdeniz İşçi Festivali, belediye konferans salonunda yapıldı. Festivale Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, Disk Genel-İş Şube yöneticileri, Mersin'deki çeşitli emek örgütü temsilcileri ile çok sayıda işçi katıldı.

Türkiye'de, emekçilerin sendikalaşma süreci hakkında kısa bir bilgi veren Genel-İş Mersin Şube Mali Sekreteri Vakkas Kılınç, 15-16 Haziran işçi direnişinin emek örgütleri açısından önemine değindi. Sınıf ve sendikal mücadelede yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra, 15-16 Haziran işçi direnişini anlatan slayt gösterimi yapıldı.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, DİSK'in emekten ve üretenden yana, sarı sendikaları kabul etmeyen ve patrondan yana olmayan gerçek bir sendika olduğunu söyledi.

Bu anlayışı nedeniyle 12 Eylül'de DİSK'e ağır darbe vurulduğunu savunan Türk, darbeyle birlikte askeri yönetimin DİSK ve bağlı tüm sendikaları kapattığını kaydetti. Emeğin en yüce değer olduğunu ifade eden Türk, "Çünkü emek ülkeyi ayakta tutar ve ülkeye bir katma değer sağlar. Ama sosyal olmayan devlet ve sistem, patronlardan yana tavır almaya devam eder" dedi.

'Sınıf mücadelesinde seçimlerin demokrasi mücadelesine etkileri' başlıklı bir sunum yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise, 15-16 Haziran İşçi direnişindeki mücadelenin, bugün bir adım yukarı taşınması gerektiğine işaret etti.

Bugün kadının, emekçinin ezildiği ve yok sayıldığının ileri süren Mutlu, "Bugün işçi ve emekçinin durumuna bakıldığında, o küçücük sermaye ve iktidar sahibi azınlığın hakları nasıl gasp ettiği görülüyor. Emek alanında, kadınların da görülmediği bir gerçektir. Sigortasız, güvencesiz çalışan kadınların sendikal alanlarda olmadığını görüyoruz. Sendikacı arkadaşların bu tespitleri yapıp çeşitli mekanizmaları işleterek sürece kadınları dahil etmesi gerekir. Seçimlerde muhalefetin başarısı ve kazanımları, kadınlar da dahil olmak üzere bu topraklardaki herkesin ortak kazanımıdır. Hepimizin ortak mücadelesi ile 7 Haziran başarısını, ezilenlerin ve ötekilerin ortak başarısını sisteme karşı ortak mücadeleye dönüştürmek, emek mücadelesinin de en temel kazanımı olacaktır" diye konuştu.

160615-(10).jpg

160615-(1).jpg

Bu haber toplam 1343 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862