• BIST 9530.47
  • Altın 2476.509
  • Dolar 32.4779
  • Euro 34.7869
  • İçel 20 °C

Akkuyu Nükleer Santrali sahasında büyük patlama!

Akkuyu Nükleer Santrali sahasında büyük patlama!
Gülnar Akkuyu'da inşaatı devam eden Nükleer Santrali sahasında “büyük bir patlama” olduğu iddia edildi. Yöre halkı korku ve paniğe kapılırken, şirketten konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU - Mersin'in Gülnar İlçesi Akkuyu'da kurulması planlanan Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinin inşa edilmek istendiği ancak yasal izin sürecinin henüz tamamlanmadığı Akkuyu Nükleer Santrali, bugün yine korku dolu saatler yaşattı. 

Geçmişte deprem ve yangın afetleri ile korkulu anların yaşandığı Akkuyu’da bu defa art arda yaşanan büyük çaplı patlamalar başta yöre halkı olmak üzere kent genelinde paniğe neden oldu.

Mersin Nükleer Karşıtları Platformu, resmi Facebook sayfasından konuyla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştılar. Mersin Nükleer Karşıtları Platformu, paylaştıkları bilgilerde, “Biraz önce Akkuyu Nükleer Santral sahasında büyük bir patlama olduğu bilgisi geldi. Ulaştığımız yörede yaşayan dostlarımız patlamanın büyüklüğünü, ‘Bu kez sadece Büyükeceli değil çevre köyler bile toz altında kaldı’ diyerek ifade ediyorlar” dediler.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali A.Ş. ise, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. 

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu ayrıca geçmişte Ruslar’ın, “Santral değil, taş ocağı işletiyoruz” açıklamalarını da yeniden gündeme taşıyarak, “Akkuyu’ya nükleer santral kurmayı planlayan Rus Rosatom firması, henüz izinlerini almadan Akkuyu’da inşaat çalışmalarına başladı. Böylece, Çernobil felaketinin sorumlusu olarak bilinen ve sicili skandallarla dolu Rosatom, daha santrali kurmadan Türkiye’de de büyük bir skandala imza atıyor.

Akkuyu’da kaçak nükleer inşaat yapılıyor. Şirketin araziyi düzleştirme çalışmalarını çoktan başlattığını anlamayacak kadar aptal değiliz. Taş ocağı çalışması adı altında nükleer santral çalışması yaptığını biliyoruz. Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santrali halk istemiyor, uzmanlar onaylamıyor, buna rağmen şirket hukuksuz bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor” uyarısı yaptı.

nukleer.png

nuk.png

ekran-alintisi-003.png

Bu haber toplam 3459 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862