• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İçel 24 °C

ANAMUR PAZARYERİ KARMAŞASI...

ANAMUR PAZARYERİ KARMAŞASI...
Ahmet DOĞAN'ın gündeme dair son yazısı

Saygıdeğer okurlarım. Yeniden sizlerle buluştuğumuz için mutluyum. Anamur gündemine ilişkin konuları sizlere aktarmaya çalışacağız. Gündemde o kadar çok konu var ki… Hepsini sırasıyla ele alacağız..

Anamur’un yıllardır Pazar yeri olarak kullanılan meşhur Cumartesi pazarı vardır. Hepimizin çocukluğundan beri bu alan pazaryeri olarak kullanılmaktadır. Yıllar öncesinde bu pazar yeri ile ilgili önerilerim olmuştu belki hatırlayanlar vardır. Bizzat pazar yerine ait altı pazar yeri , üstü katlı otopark olarak proje çizip önerimizi sunmuştuk. Pazar yerine gelecek vatandaşların park ihtiyacının kendi içinde karşılanması, aynı zamanda da derli toplu bir pazar yeri olması için sunumlarımı yapmıştım. Ancak zamanındaki yöneticilerimiz ya görmediler ya da bütçe yetersizliğinden yapamadılar. Bilemiyorum, çünkü kimse bir şey söylemedi. Takdir kendilerinin…

Geçtiğimiz dönem sayın Mehmet TÜRE döneminde bir girişim yapıldı ve pazaryerinin üstü kapatılarak kapalı pazaryeri olarak hizmete açıldı. En azından vatandaşlar kış aylarında yağmurdan, yaz aylarında da kavurucu sıcaklardan korunmuş oldu. Yapanların eline sağlık.

Bu kapalı pazaryeri yapıldıktan sonra köyden gelen vatandaşlar pazarın yan tarafında kendi tezgahlarını kurdular ve köyden getirdikleri ürünleri kendilerine göre satmaya çalıştılar. Halen de bu şekilde devam ediyor. Yine zamanında kapalı pazarın yanında köylülerin en azından yağmurlu günlerde korunmaları için küçük tezgah ya da tente benzeri uzantı yapılmasını önermiştim maalesef buda yapılmadı halen de bu şekilde köylüler yağmurda, sıcakta da güneşten korunmak için kendi önlemlerini alarak köyden getirdikleri ürünleri satıp evlerine üç beş kuruş götürmeye çalışıyorlar.

Bu Cumartesi pazaryerine gittim. Pazaryerine daha önceki gittiğim zamanlarda girişten itibaren zabıtalar önlem alır, bir şekilde gelen araçları park ettirmez, ya da geçişleri düzenlerlerdi. Bu kez gittiğimdeki görüntü ise rezaletti. Girişten itibaren gelen araçlar birbirine girmiş, trafik tamamen durmuş, yaya olarak gelen vatandaşlar bile pazaryerine güçlükle girebiliyorlardı. Bir keşmekeş, bir curcuna almış başını gitmiş, bir yetkili yoktu ki önlem alsın. Oradaki vatandaşların bazıları olaya el atmış araçları düzenlemeye çalışıyordu. Kısaca pazaryeri kendi haline terk edilmiş bir durumdaydı. Diğer yandan yan tarafta köyden gelen vatandaşlar yine kendi hallerinde yola tezgahlarını açmışlar orada da bir keşmekeş almış başını gidiyor. Hiçbir düzen yok.. Pazaryeri kendi haline terk edilmiş durumda..

Pekala önlem alınamaz mı ? Tabi ki alınır.. Cumartesi günleri belli saatler dışında pazaryerine araç girişlerini yasaklarsınız. Pazara satış için mal getiren vatandaşlar belli saat aralığında ürünlerini getirir bırakır, onun dışında pazar bittikten sonra tekrar belli saatte eşyalarını almaya gelir, böylece vatandaş bu kargaşanın içinde olmaz. Bunun dışında keyfi olarak pazaryerine araç ile gelen vatandaşlara ne demeli ! Keyfi olarak pazarın girişine kadar gelip bir de oraya aracını park ediyor.. Haydi bakalım ortalık karmaşaya dönüyor. Keyfi olarak Pazar yerine araç ile gelecek vatandaşında girişini engellersiniz sorun çözülür. Hiçbir yerde bu şekilde keyfi olarak pazaryerinin içine kadar aracı ile kimse giremez. Araç girişi yasaktır. Çünkü orası vatandaşın yaya olarak geldiği ve alışveriş yaptığı mekanlardır.

Diğer yandan bir kez daha tekrarlamakta fayda var. Yan taraftaki köyden gelen vatandaşların satış yaptıkları yerlere de bir düzenleme yapılmalıdır. En azından zemine belli aralıklarla, belli düzende çizgiler çekilmeli, satış yapacak vatandaşların bu alan içinde satış yapmalarına yönlendirilmesi gerekmektedir. Yine yaz ve kış ayları için seyyar olarak sökülüp takılabilen yağmurdan ve güneşten korunmak üzere tenteler yapılmalıdır diye naçizane düşünüyor ve tekrar öneriyorum.

Evet saygıdeğer okurlarım; bu hafta Anamur’daki kendime göre gördüğüm eksiklikleri dile getirmeye çalıştım. Önümüzdeki haftalarda tekrar gördüklerimizi, duyduklarımızı yazmaya devam edeceğiz.. Umarım bir yetkili sesimizi duyar..

Saygılarımla

Ahmet DOĞAN

Harita ve Kadastro Mühendisi

Anamur/ 10.10.2022

Bu haber toplam 724 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862